Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 1730 / 277 / 0
300 mg kody przy zerowej tolerce powinno być grubo ale bezpiecznie, dobrze myślę? Dałoby się to podbić tianeptyną albo alprazolamem?
  • 389 / 100 / 4
Dałoby się ale za bardzonie ma to sensu przy pierwszym podejściu do substancji. To niepotrzebnie zwiększa zagrożenie związane z jej przyjęciem. Jeżeli koniecznie chcesz mieszać alprę z kodeiną (czego nie polecam ze względu na zwiększone ryzyko wystąpienia depresji oddechowej) zbadaj przynajmniej jak obie z tych substancji działają na Ciebie solo. Zacząłbym nawet od niższej dawki - 200mg, poprzedzonej sprawdzeniem czy nie jesteś ultra-szybkim metabolizerem enzymu CYP2D6, przez wzięcie dawki zalecanej w ulotce.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 344 / 43 / 0
Orientuje się ktoś może czy aktywność fizyczna polepsza metabolizm do morfiny? Od paru tygodni regularnie ćwiczę bo jestem głupim grubasem i pora coś zmienić więc wpadłem na taki pomysł, że zaraz po intensywnym treningu zarzucasz thioco i masz bombe szybciej i mocniej, mylę się?
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 1037 / 245 / 0
nie mylisz się wrzucenie kody po wysiłku fizycznym napędzi endogenne endorfify !
  • 26 / 3 / 0
08 kwietnia 2023slodkapszczolka pisze:
Orientuje się ktoś może czy aktywność fizyczna polepsza metabolizm do morfiny? Od paru tygodni regularnie ćwiczę bo jestem głupim grubasem i pora coś zmienić więc wpadłem na taki pomysł, że zaraz po intensywnym treningu zarzucasz thioco i masz bombe szybciej i mocniej, mylę się?
Ciekawy pomysł 🤔 ktoś już testował takie rozwiązanie? Proszę o podzielenie się opinią.
  • 1 / / 0
Ile mg kody sporzyc jednorazowo pierwszy raz przy kilku piwkach ? Żeby był lekki chill?!
  • 111 / 31 / 0
@up Spróbuj 150mg albo ewentualnie jak masz np. większą wage, 240mg (tj. duże opakowanie thio).

PS. Chodzi że pierwszy raz kodeina wgl. czy pierwszy raz z piwkami?

scalono - WRB
08 kwietnia 2023cieciu pisze:
08 kwietnia 2023slodkapszczolka pisze:
Ciekawy pomysł 🤔 ktoś już testował takie rozwiązanie? Proszę o podzielenie się opinią.
Owszem ostry (naprawdę ostry) wysiłek fizyczny podbija działanie kody. Dodam, iż czasem stosowałem taktykę pod tytułem dopierdolić się na maksa fizycznie po czym zarzucić paczusie kody (najlepiej jeszcze po dłuższej przerwie). W jednym z przypadków po mega intensywnym wysiłku na rowerze (swoją drogą do apteki) zarzuciłem 150mg bo tylko tyle mogłem, zapiłem energetykiem i rura z powrotem na rowerze
zapierdalałem na maksa. W pewnym momencie, co ciekawe całkiem niedługo po zarzuceniu, przystanąłem i zastawszy piękny zachód słońca poczułem rozlewające się na mnie wszelakiej maści endorfiny. Faza choć na małej dawce nabrała nie tyle mocy. ale bardziej wyrazistośći i charakteru. Po takim wysiłku faza jest ogólne głębsza czyli nie taka typowa zamuła jak to nieraz bywa, tylko piękny opioidowy profil działania psychoaktywnego. Mam wrażenie, że po takim niecodziennym sposobie zapewnienia endorfin nasz mózg jest niejako pozytywnie zaskoczony i odbiera faze znacznie głębiej.
"Naznaczona blizną haju twarz narkomana"
  • 111 / 36 / 0
Na pewno 1.5 czubatej łyżki z pieprzem, zwiększa metabolizm kody do morfiny i to nie jest placebo.
W Lutym przy wadze 93kg zarzuciłem 480mg i musiałem kontrolować oddech, bo było za grubo.

Tylko nie można tego robić za często, bo żołądek dostaje po dupsku od pieprzu.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1038 / 91 / 0
Jaki odstęp czasu między jednym, a drugim?
Sam próbowałem tej kombinacji jakiś czas temu, tylko, że dopiłem PST po godzinie zamiast K. Może po kilku godzinach całości doświadczenia czułem nieznaczną różnicę w działaniu. "Wzmocnienie" było na tyle niewielkie, że nie powtarzałem. Ponad to, odstrasza obciążenie wnętrzności zażytą wtedy porcją 10 g pieprzu.
  • 111 / 36 / 0
Ja praktykowałem taki rytuał.Najpierw bieganie czy tam siłownia, potem od razu walilem ten pieprz z wodą, czekałem jakieś 15 minut i waliłem kodeinę w syropie czy tam w tabsach.

Wtedy kodeina jest zwiększona o jakieś 50%
Tylko naprawdę, proszę uważać na żołądek, bo pieprz+sulfo to jest rozpierdol na bebechu.
Sam się o tym przekonałem, jak żołądek mnie bolał przez tydzień i musiałem Nospe brać, bez pieprzu takie coś nie występowało.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.