Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2532 / 602 / 0
To zapewne przez antydepresanty,jeśli chodzi o ssri i podobne.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
A czy po samej pregabalinie ma się też problemy z libido?
  • 2392 / 655 / 0
@ Versatille Tak ma się jak najbardziej chociaż nie każdego dotyka ten problem. W początkowej fazie nałogu jest problem ze stawianiem żołnierza na baczność oraz osiąganiem orgazmu tylko w momencie kiedy jesteśmy akurat po działającej dawce. W Ciągu ten problem się potęguje i mamy go instant cały czas dopóki nie zrobimy sobie co najmniej 3 dniowej przerwy... Zauważcie że pregabalina jest stosunkowo nową substancją i wątpię żeby ktoś prowadził już jakieś badania w tym aspekcie a jeśli macie do takowych dojście to chetni bym się przyjrzał. Do czego zmierzam -nie zdziwił bym się gdyby harkorowe ciągi na predze w dużych dawkach kontynuowane latami prowadziły do trwałego obniżenia libido oraz problemów ze wzwodem które potem trza będzie jakoś farmakologicznie leczyć przy konsultacji z seksuologiem. I nie robie sobie tutaj jaj tylko piszę całkiem poważnie.

Doraźnie można posiłkować się sildenafilem - działa jeśli dawka nie jest duża, jeśli nie przekracza powiedzmy tych 600/ doba
  • 2881 / 623 / 0
Teraz to mnie nastraszyłeś Mordarg.
Ja nie jestem w żadnym nałogu pregabalinowym, nie lubię jej działania w dawkach rekreacyjnych, przyjmuję stale 300mg podzielone na dwie dawki.
Do jakich konkretnie dawek odnosi się Twój post?
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 42 / 4 / 0
Ile dni musze nie brac pregi zeby wyzerowac tolerke jesli biore 150?
  • 88 / 7 / 0
^w dużej mierze chodzi też o to ile czasu ją bierzesz. Na ogół tolerka na pregę spada dość szybko, żeby spadła na tak małej dawce powinno wystarczyć kilka dni, chyba że bierzesz dłużej to wtedy myślę że tydzień-półtorej
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1306 / 261 / 0
@dissapoinx
przy 150mg 3-6 dni?
mówię na swoim przykładzie
jestem gatunku ludzkiego jak coś

@Vetulani44
jak nie masz problemu przy dłuższym braniu 300 to bym się nie martwił
chyba wyższe dawki mogą kastrować ale nie wiem
  • 2392 / 655 / 0
19 lutego 2024Vetulani44 pisze:
Teraz to mnie nastraszyłeś Mordarg.
Ja nie jestem w żadnym nałogu pregabalinowym, nie lubię jej działania w dawkach rekreacyjnych, przyjmuję stale 300mg podzielone na dwie dawki.
Do jakich konkretnie dawek odnosi się Twój post?

Do takich 600 + jednorazowo. Miałem sytuacje że kończyłem z dziewczyną w łóżku i były nici z sexu bo mimo że byłem podniecony i miałem ochotę to było coś ala "półwzwód" o seksie mogliśmy zapomnieć. Kiedy na drugi dzień ta sama sytuacja się powtórzyła tylko bez pregabaliny - wszystko przebiegało bezproblemowo. Także uważaj, o tym że prega może rozjebywać libido masz nawet na ulotce napisane nie wiem czy kiedyś zgłębiłeś lekturę tego świstka papieru @ Vetulani44
  • 53 / 11 / 0
18 lutego 2024Versatille pisze:
Cześć Wam. Mam takie pytanko do osób biorących pregabalinę. Czy macie po niej problem z libido i osiągnięciem orgazmu? Ja ogólnie biorę pregabaline od dwóch lat i jeszcze antydepresanty i mam problem z orgazmem. A jak u Was?

Prega może dawać taki efekt, ale jeżeli bierzesz antydepy jednocześnie, to raczej to jest przyczyna. Klasyczny efekt antydepów. Na samej pregabie idzie poruchać (imo).
Biorąc wszystko jednocześnie ciężko wydedukować, co powoduje ten efekt.
  • 520 / 103 / 0
Poratujcie radą. Na mnie pregaba działa ekstra - śpie jak dziecko, ustępuje nerwica lękowa, ale to tam chuj, najlepszy dla mnie efekt jest taki, że po pregabie zamieniam się w dusze towarzystwa. Jak wcześniej byłem raczej cichym osobnikiem tak po pregabie błyszcze w towarzystwie, rzucam żartami, szybkimi ripostami. Jest to zajebiste ale nie moge jej brać, bo tyje po niej, mimo pilnowania co jem, no i kwestia ogarnięcia, nie chce becelować co miesiąc po 200zł za psychiatre który mi to wypisze i jeszcze żenić mu ściemy po co mi ona, zwłaszcza, że do pregaby dodają mi jeszcze inne leki których nie chce brać ale musze wykupić, żeby nie wydawało się przypałowe, że jedne leki z recki kupuje inne nie, no i koszty rosną.
Bez pregaby jestem poniżej przeciętnego osobnika jeśli chodzi o tzw. towarzyskość, na pregabie jestem level wyżej niż znajome dusze towarzystwa i nie ukrywam, że jara mnie to wchuj, bo ludzie od razu inaczej cie odbierają :]
Dlaczego bez pregaby jestem nudny, cichy, zjebany generalnie? Taki typowy introwertyk. Da się to jakoś obejść? Suplementować coś żeby te neuroprzekaźniki czy co tam jest spierdolone od urodzenia zatrybiły? Chciałbym być taki zawsze a nie na lekach.
Zablokowany
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.