Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1188 / 139 / 0
Że chcesz tramal bo bierzesz go jakiś czas już masz objawy odstawienie chcesz zejść a dodatkowo pomaga ci w życiu
  • 4 / / 0
Wizyte odwolalem bo udalo mi sie przez e rece , jakies smieszne 50mg. Ale co do odpowiedzi Twojej to Mam wrażenie, ze sobie zartujesz. Przeciez za takie cos jest notka w kwitach i skierowanie na odwyk. Czy sie myle… bo juz glupi jestem. ps. Zlecialem grubo z 300 na 100-70 , chyba trzeci dzien. Nie jest za przyjemnie, jest chujowo. Praca wykancza. Natomiast motywacja wielka do zerwania… zapasu pozostaje na 10 dni, trochę sie boje co bedzie dalej…
  • 1188 / 139 / 0
Słuchaj ja już leków nie biorę, biorę inne rzeczy ale ponad 6 lat byłem uzależniony od różnych leków benzo opio w szczycie swojej destrukcji jadłem po 500 tabletek Tramalu miesięcznie i 10 opakowań Xanaxu i miałem 4-5 lekarzy od których wyludzalem recepty na gębę bez żadnych papierów. Także to nie są żarty to praktyka 😅
Ogarnij sobie pregabaline jest bardzo dobra na odstawienie Tramalu, dobrze objawy odstawienne likwiduje tylko większe dawki jej 500-1000 mg
ODPOWIEDZ
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.