Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 24 / 1 / 0
01 lutego 2024WALLSTREET pisze:
@houseman kiedy ostatnio brałeś perge?
To był pierwszy raz właśnie i troche sie zrazilem. To bylo wczoraj wieczorem ale pozniej zasnalem i w nocy juz bylo ok ale niestety nie poczulem zadmego relaksujacego dzialania
  • 140 / 11 / 0
Brałem kiedyś prege 2x150mg dziennie razem z duloksetyną 60mg, aktualnie z leków to wlatuje prega w dawkach +600mg tak doraźnie bardziej jak potrzebuję poprawić sobie samopoczucie w gorszy dzień lub pokonać lęk w jakichś trudnych dla mnie sytuacjach.
Zastanawiam się czy ma sens branie pregi solo regularnie np. w dawce tak jak kiedyś 2x150mg? Niektórzy tutaj piszą że po czasie tolerka się robi i już nie czuć jej działania.
Prege doraźnie zażywam już prawie 2 lata i dbam o zachowanie niskiej tolerancji, nie chcę się wjebać w nią, ale zastanawiam się czy nie lepsze działanie byłoby biorąc regularnie? Ten okres kiedy brałem ją z dulo bardzo słabo pamiętam, ale tutaj też chodzi mi o branie jej solo.
  • 2881 / 623 / 0
@up
Sądzę, że jest sens. Ja biorę pregabę również solo, w dawkach takich jak przez Ciebie wskazane. Moje doświadczenia opisałem we wcześniejszych postach.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 137 / 15 / 0
Tzn wskazujesz na silne możliwości uzależnienia od pregi?
Dostałem ją właśnie od lekarza na bóle kręgosłupa. Do tej pory tylko tramadol w dawcę ok 200 mg na dzień (może trochę więcej). Ale już mi się objadł i trzeba poszukać czegoś nowego.
PREGE przyjmuje w małej dawce (tramca nie odstawiłem) tj. 75 mg na dzień i czuję różnicę i w bólu i w samopoczuciu, ale szału nie ma. Chciałbym zwiększyć dawkę, ale nie chcę tego robić bez lekarza tylko wprost mu powiedzieć, że trzeba przepisać większą dawkę - jak uważacie - lekarz źle zareaguje i od razu będzie podejrzewał nie wiadomo co, czy wypisze bez problemu? I jaka dawka dla nowicjusza może być faktycznie odczuwalna? 200? czy to przesada - jakie są wasze doświadczenia?
  • 4983 / 879 / 0
Uzależnia dość mocno. 600mg doba odstawienie cold turkey po ponad pół roku brania było koszmarem ale nie będę się rozpisywał. Lęki,bezsenność, biegunka itd. Natomiast nauczony doświadczeniem to 300mg/doba jest łatwo odstawić bez żadnych wspomagaczy. Tej dawki bym nie przekraczał.
  • 768 / 105 / 0
300 jest bezpieczna opcją, zależy jeszcze na co się ja bierze. Jest wspomagaczem w padaczce.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1306 / 261 / 0
@castlecastle
powiedz normalnie
150 to jeszcze jest i tak spokojnie
  • 554 / 138 / 0
@houseman Twoje objawy, poza szybszym pulsem są normalne po pierwszym zażyciu. Niektórzy tak reagują, inni czują czysty efekt "upojenia", pobudzenia, chwiejność, drżenie. Poczytaj ulotkę. Takie "skutki" są max 3 dni. Jeśli dłużej, to nie sięgaj.
  • 1007 / 310 / 5
Jestem niemal pewien, że pregabalina podwyższa puls u większości ludzi. Nigdy nie odczułem tego jakoś przesadnie ale no na pewno czuć różnicę w pracy serca między clonem a pregabaliną.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 690 / 310 / 0
Pregabalina na 100 % przyspiesza puls oraz podnosi ciśnienie. Lekarz mnie o to pytał czy się leczę na nadciśnienie itp, oczywiście że zaprzeczyłem bo chciałem ją dostać za wszelką cenę bo bardzo cierpiałem na stany lękowe. Przez 2 lata brałem 450 mg a od pół roku biorę 300 mg. Chciałbym to całkowicie odstawić bo zauważyłem że pamięć mnie zawodzi czasami, zastanawiam się zanim coś powiem, gubię słowa i szukam w głowie. Zakręcony jesteś często jakbym coś wypił. Widzę jak przez mgłę, często bywam obojętny. W sumie prawie 3 lata jak to gówno biorę. Nikomu nie polecam do dłuższego stosowania.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
Zablokowany
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.