Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1402 / 224 / 0
Dla mnie 60 mg to była najlepsza dawka, zwiększenie do 90 mg nic nie dało a 120 mg nawet nie próbowałem. Przy 30 mg szybko była pewna poprawa ale to był jednak tylko wstęp do 60.
  • 2 / / 0
Jem już to 16 dzień po 30mg jakiś efektów na plus nie zauważyłem tylko na minus - czuje się jakiś wystrzelony, dziwne napięcie. Wczoraj byłem przerejestrować auto to mi się łapy tak trzęsły jak skurwysyn, wróciłem to koszulka od potu ważyła parę kilo. Ogólnie działa bardzo pobudzająco jak amfa
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2025 przez Wolski, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.