Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 156 / 3 / 0
Możliwe, że efekty "latających literek" mogą utrzymywać się aż 5-6 dni?
  • 1743 / 25 / 0
5-6 dni to sie mogą utrzymywać po bieluniu, a nie po zolpidemie - no chyba że zjadłeś z półtora paczki...
  • 432 / 1 / 0
nawet jak półtorej albo i dwie to nie ma chuja, że tak długo :-)
  • 402 / / 0
A zolpidem wpływa jakoś na ciśnienie, bo mam lekkie nadciśnienie i nie wiem czy mam mówić o tym lekarzowi :-D
mam nadzieje, że zaproponuje mi coś z zolpidemem, macie jakiś sposób na podejście lekarza, żeby wypisał np. Stilnox? co do bezsenności to naprawde mam :-)
  • 1743 / 25 / 0
No to po prostu powiedz lekarzowi, że cierpisz na tą bezsenność i ziołowe preparaty i syropki ci ni huja nie pomagają, a przykładowo ktoś z rodziny dał ci Stilnox (Polsen itp.) i dobrze się wyspałeś po tym leku.
Po takiej dobrze wyartykulowanej rozmowie lekarz raczej bez przeszkód przepisze zolpidem...no może zolpiklon...
  • 402 / / 0
nutella-cole pisze:
No to po prostu powiedz lekarzowi, że cierpisz na tą bezsenność i ziołowe preparaty i syropki ci ni huja nie pomagają, a przykładowo ktoś z rodziny dał ci Stilnox (Polsen itp.) i dobrze się wyspałeś po tym leku.
Po takiej dobrze wyartykulowanej rozmowie lekarz raczej bez przeszkód przepisze zolpidem...no może zolpiklon...
No tak, ale nie wiem, bo ide też do niego po skierowanie na badanie EKG, i nie wiem czy mu mówić o tym odrazu, bo może to wpłynie na to jaki lek mi na bezsenność da.. a ja chce stilnox :-D
  • 1743 / 25 / 0
To mu nie mów o EKG bo ci prędzej Nervosol niż stilnox wypisze, albo najpierw zadbaj o serduszko, a potem się degeneruj %-D
  • 402 / / 0
nutella-cole pisze:
najpierw zadbaj o serduszko, a potem się degeneruj %-D
Ale chyba Stilnox, nie wpływa jakoś negatywnie na serce?
  • 1 / / 0
Mam takie nowe dwa ustrojstwa z tej serii ZolpiGen jest tani iZolsana / wogole namnozylo się teraz tych "zolpi" ale zaczynalam zabawę z tym jak wszedł Stilnox jako bodaj pierwszy potem był Hypnogen. Ze Stilnoxem to fajnie bo w pewnym momencie doznawalam fajnego lecz krótkiego uczucia które by przedłużyć bralam NeXT itd a potem no bonus ً...nawet nic takiego nie narobilam ale ostatnio po rocznej przerwie zjadlam grzecznie 2 tabsy i czekam no jest fajnie ale po 2 dniach okazało się ze miałam fazę 2,5 dnia wpieprzylam 20 stilnoxow i paczkę difek ketonal a tolerancje mam spora z lekami od 12 rz a tak świadomie od 15 lat . Zarlam w szpitalach wszystko od antydepresantow poprzez ukochane benzo przeciwpsychotyki pratycznie dzięki diagnozom od borderline poprzez chad encefalopatie skonczwszy na F20 schizo. Faktem jest border bo przy innych diagnozach 14miechow bez leków dało by mi objawy. Wracając do początku próbował ktoś tych dwóch zolpow? Tzn nie spać bo po tym ZolpiGemie to naprawdę fajnie wypalisz szluga kladziesz się i zasypiasz momentalnie. To vshystko w ramach introducjon . Żeby było smieszniej moja mama jest mgr farmacji;) ale nie pracuje w aptece;( a ja tech rtg na rencie/ z taka kartoteka;€/ a tolerancja na vshystko znów mi wchodzi / byłam nawet pare lat temu na odwyku/ wtedy jechalam 35 klonów dziennie/ teraz relax;)) napiszcie coś o rolkach klonach i zolpach /tych które wymienilam/ nie chce bani żeby trcic Real tylko fajny spokój i odczucia . Pozdro. :yay:
  • 1743 / 25 / 0
Chyba naprawde masz te F20, skoro brałaś po 35klonów dziennie, a działa na ciebie 20mg zolpidemu...
Radze brać sole litu i stabilizatory nasttroju :cool:
ODPOWIEDZ
Newsy
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.