Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 5086 / 874 / 0
Lepiej nie mowic, bo o jakichś lekach typu bupropion czy moklobemid mozna zapomniec .
A wpis w papiery bedzie sie ciagnal jak smrod po gaciach

Prawdopodobnie masz dystymie. Jak nie masz mysli samobojczych tylko marazm, anhedonie, brak checi dzialania , cieszenia sie z prostych rzeczy .
To taka lzejsza depresja .
Ssri same w sobie niezla zmulaja .
Moze male dawki sulpirydu , amisulpirydu ? Sam mysle nad tym lekiem
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 793 / 183 / 0
Na prawdę wybijcie sobie z głowy leczenia się długofalowo neuroleptykami. To niezłe gówno i to nawet nie leżało koło antydepresantu. Już lepiej szukajcie małych dawek MPH, buprio (nie wiem czemu piszesz, że nie dostaniesz, to popularny lek). Trzeba pompować też i dopaminę, ale z rozwagą. Nie silne ndri jak alfa czy nep.
  • 1501 / 239 / 0
Hmm no cóż, mi amisulpryd kiedyś dobrze robił i brałem 200 mg parę lat. Teraz od kilku tygodni biorę 400 mg sulpirydu i jest spora poprawa, będę brał tak długo jak będę się czuł spoko. Neuroleptyki mają swoje efekty uboczne i nie nadają się jak antydepresanty do brania przez wiele lat, ale na jakiś czas to czemu nie, ja na tym źle nie wyszedłem.
  • 793 / 183 / 0
@zburzony

Sulpiryd brałem z tydzień. Jedyne co wspominam to do potęgi n'tej kastrację. paroksetyna nawet na początku nie dawała takich uboków. Nie masz z tym problemu?
  • 1501 / 239 / 0
@DobryWujas ku mojemu zaskoczeniu nie, sprzęt jest sprawny i łatwo osiągam szczęśliwy finał, do niedawna miałem najwyższe libido od lat, dopiero od paru dni spadło do normalnego poziomu.
Biorę też wenlę, paro i trazodon 150 mg, wierzę że to ten ostatni działa pozytywnie na te kwestie bo wcześniej też tak bywało.
  • 793 / 183 / 0
No to to bardzo duże combo. Ciężko tutaj realnie coś ocenić. Ja brałem 'tylko' z paroksetyną.

Dzięki za odpowiedź @zburzony.
  • 139 / 11 / 0
18 marca 2016Patryk29 pisze:
Bierze ktoś ten lek lub brał?, jak z działaniem i jak skutki uboczne?
Ja wchodzę na nią po raz X, u mnie pierwsze 2 tygodnie są skutki uboczne i wtedy też już czuć lekkie działanie, a po miesiącu czuć ją tak solidnie
Skutki uboczne u mnie mdłości, nadmierna senność, problemy z sikaniem, nadpotliwosc.

Chciałem się też wyżalić, że mimo że mi pomagała to nie wyleczyła mnie, po odstawieniu wszystko wraca jak było przed braniem. Także trzeba brać całe życie.
  • 1501 / 239 / 0
@SAIGRY widzę że odkryłeś jak działają antydepresanty. One tak leczą depresję jak paracetamol "leczy" ból, permanentne stosowanie to jedyne wyjście, chociaż legenda głosi że ktoś, kiedyś wyleczył się nimi z depresji na stałe.
Dla mnie od początku było jasne że antydepy będę brał całe życie i nigdy nie miałem z tym problemu.
  • 46 / 7 / 0
Jak duloksetyna ma się do paroksetyny pod względem zaburzania funkcji kongnitywnych? Który lek waszym zdaniem mniej zaburza pamieć i koncetracje ( a może nawet poprawia?)? Planuje którys spróbować z niska dawka lamotryginy (widzenie śnieżne).
  • 1501 / 239 / 0
@paxtiniarz uważam że duloksetyna w dużo mniejszym stopniu wpływa na funkcje kognitywne, jeśli dobrze ci wejdzie jak mi kiedyś to może być wręcz poprawa koncentracji, pamięci czy kojarzenia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.