I teraz moje pytanie, czy nie jest bardziej sensowne jedzenie kapsaicyny w trakcie lub pod koniec działania substancji, aby zainicjować depolaryzację synaps i wtłoczenie potasu do wnętrza komórek? (razem z solą).
Stosując następujący protokół ( w bardzo uproszczonej formie )
pieprz i sól przed - ze względu na to że pieprz bardziej wpływa na wchłanianie składników odżywczych z przewodu pokarmowego niż kapsaicyna, pobudza wydzielanie się soków trawiennych i wchłanianie z jelit do krwi.
I sól i pieprz cayenne w trakcie ( i / lub ) na zejściu.
Chyba, że powód dla którego rekomendowałeś kapsaicynę przed jest zupełnie inny niż mi się wydaje, w takim wypadku chętnie posłucham, fakt faktem z moich doświadczeń kapsaicyna wpływa bardzo pozytywnie na oralne przyswajanie wielu substancji ale pieprz działa jeszcze lepiej.
Co do kakao: próbował ktoś te ekstrakty X25? zawierające 20% Teobrominy?
Ale póki co mam z tym mały problem i tutaj rodzi się pytanie, czy alc + lecytyna +LogiQ jest wstanie dać jakikolwiek efekt? I jak to dawkować? Myślałem nad piracetamem ale w obecnym miejscu zamieszkania nie mam szans otrzymania recepty,w grę wchodziło by jedynie zamówienie z jakiejś czeskiej apteki np geratamu. Ale mam pewne obawy czy do takiej przesyłki nie przyczepi się urząd celny jeśli ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda obecnie sprawa będę wdzięczny?
JohnyHa skad informacje ze kako dziala kanabinoidowo?
JohnyHa kiedyś gdzieś pisałeś coś strasznie ciekawego na temat kapsaicyny jako składnika poprzedzającego zażywanie nie pamiętam teraz czego ale jakiegoś beta ketonu o ile dobrze pamiętam, razem z solą itp. Rozumiem, że chodzi o to że kapsaicyna jest alkaidem który oddziałuje na receptor VR1 który umożliwia przedostawanie się kationów potasu do wnętrza komórek. (to tak w wielkim skrócie, żeby nie zanudzać i nie przedłużać - nie mogłem do Ciebie wysłać PW więc piszę tutaj)
TRPV1 też uwalnia adrenalinę i z pewnością na zjazdach ze stymulanta tego nie chcesz.
Czyli mozliwe ze przy czestszym stosowaniu kakao bede czuc rozleniwienie wyczilowanie oraz niechec do dzialania jak po bace ?:D
http://scholar.duckduckgo.pl - szukajka badań
http://www.bluelight.ru/vb/forums/155-A ... Discussion - zbiorowisko mózgowców na BL
http://www.longecity.org/forum/page/index.html - forum u suplach
http://herbs.maxforum.org/ - forum o olejkach eterycznych
Do tego trochę ogarnięcia w temacie i znajomość angielskiego. Wiedza jest dostępna, trza tylko wiedzieć czego szukać ;-)
W zeszłe wakacje po dwóch napadach toniczno-klonicznych wykryto u mnie padaczkę, co zostało potwierdzone przez eeg. Zapisano mi standardowo depakinę, co spowodowało u mnie dość dużą ilość skutków ubocznych (m.in problemy z pamięcią- przez co uwaliłam 1 egzamin w przedłużonej sesji i muszę powtarzać rok). Zmieniłam lekarza, zmieniłam leki- biorę teraz lamotryginę. Problemy z pamięcią nie powiększyły się, ale też nie zmalały. Również pojawiły się spore problemy z koncentracją. Jestem świadoma tego, że taka przerwa w nauce i brak jakichkolwiek 'ćwiczeń dla umysłu' też mogą być tego powodem, w związku z czym chciałabym zawczasu przedsięwziąć jakieś środki :-p Do października jeszcze trochę czasu, ale czeka mnie wtedy naprawdę duży wysiłek umysłowy (będę kończyć 2gi kierunek i pisać pracę inżynierską). Piracetam nie działa na mnie, nawet w dużych ilościach, nawet w połączeniu z lecytyną. W związku z powyższym moje pytanie- w jaki sposób mogę 'przygotować swój mózg' na taki wysiłek intelektualny? Znasz może jakieś inne suplementy, działające analogicznie do piracetamu? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam :-)
http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4
---
„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free
cracko pisze:Przez jak długi czas dokładnie?
JohnyHa pisze:Miks dobry, dorzuć opisywane tu przyprawy i pilnuj diety, a efekty będą bardzo zadowalające. Ja brałem piracetam z Czech i nie było problemu. Poza tym póki substancja nie jest w ustawie o przeciwdziałaniu narkomani to możesz ją sobie sprowadzać, nawet jak jest u nas na receptę.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
myślisz, że 600-660mg choliny to mało(razem z 1,5-1,75 ALC)?
Myślałem, aby podnieść dawkę do 900mg-1g. Astralny polecał 2-3g, ale on to też trochę bajkopisarz...
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.