Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1610 / 1024 / 7
Co za różnica jaka odmiana, skoro substancja czynna we wszystkich cubensisach to psylocybina? 🤔

//

https://hyperreal.info/news/2-mln-zl-na ... aleznienia
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 2929 / 1591 / 35
@CATCHaFALL tam jest też o 25 coś tam patrz :https://www.ncn.gov.pl/finansowanie-nau ... lembiowska.
Zdecydowanie psychodeliki zrobiły rise!
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 605 / 156 / 0
Dosyć to bekowe, że oprócz psylocybiny wybrali 25I-NBOMe, a nie na przykład LSD 😃 Ciekawe, czym to było podyktowane. Łatwiejsza synteza? Podkreślenie niskiej toksyczności i znikomych skutków ubocznych po psylo?

Ale i tak propsy.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 9 / / 0
Pytanie do osób zaznajomionych z tematem, które próbowały bądź mają wiedzę z jakichś źródeł (prosiłbym o ewentualny link) lub na podstawie doświadczeń znajomych.

Mianowicie czy jeżeli zażywam bupropion (Wellbox 150mg rano) i trazodon (Trittico CR 150 mg wieczorem) mogę rozpocząć microdosing truflami i wszystko będzie w porządku czy mogę spodziewać się jakichś nieoczekiwanych efektów?
  • 8 / 1 / 0
@SwietyHermes
Też mam podobny problem, z tym że ja biorę pregabaline (300mg) i velaxin (75mg) i poczytałem na reddicie trochę o tym, może w przypadku Twoich substancji też coś będzie, niemniej myślę, że i tak leki psychotropowe i psylo tak różnie działają u każdego, że i tak będzie trzeba sprawdzić na sobie
  • 9 / / 0
@misiek33344

Możesz podesłać jakiś link do tych wpisów, które to opisują w Twoim przypadku?
  • 8 / 1 / 0
@SwietyHermes
Np tutaj:
https://www.reddit.com/r/shrooms/commen ... and_cubes/

Ale też znalazłem przeciwny pogląd:

https://www.reddit.com/r/shrooms/commen ... h_shrooms/

Sorki, że tak późno, nie zaglądałem na forum
  • 2225 / 377 / 0
@wonszgrzybojad I jak tam po czasie oceniasz po eksperyment z mikrodawkowaniem?
  • 920 / 162 / 0
Zrobiłem drugie podejście. Jestem właśnie w trakcie przerwy po miesiącu. Udało mi się zmniejszyć ilość palenia do weekendów.
Możliwe że grzybki się do tego przyczyniły.
Niebawem kolejny miesiąc cyklu 5/2 (weekend off).
  • 2225 / 377 / 0
@wonszgrzybojad a próbowałeś SSRI?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.