Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 24 / / 0
Dzięki za odpowiedź, czytam że polecany jest Passion 1, można na początek w to iść? Początek sadzenia maj?(przymrozki mogą zniszczyć mała sadzonkę).
Ile realnie można zebrać suszu z dobrze hodowanej ale przeciętnej roślinki typu Passion1?

Pytania może głupie.. ale naprawdę zero wiedzy w temacie coś tak czytam,i czytałem czasem dawniej ale to wszystko, w temacie ogrodnictwa nawozów itd też jestem raczej zielony.. więc w głowie kupa nowych pojęć 🙊
  • 12617 / 2439 / 0
Pestki "skubańce" to regularne, choć mi z takich na ok 20 parę sztuk trafiły się 2 "chamy" - reszta same panie.

Z Passiona można zebrać nawet pewnie i 700g. Ja zebrałem ok 400-450 (tylko tam były też geny Early Skunk, który jest mniejszy).
Z rozpoczęciem sadzenia bywa różnie - trzeba śledzić prognozy długoterminowe. Generalnie przyjęło się siać na początku maja, choć ja w zeszłym sezonie posadziłem w pierwszej połowie czerwca i doszedł elegancko w połowie września.
  • 24 / / 0
700g suszu??
  • 12617 / 2439 / 0
Tak - to taki max. Generalnie jeśli drzewko jest duże, to można zebrać o wiele więcej, tylko już nie w naszym klimacie.
  • 2714 / 513 / 0
Tyle, że to jest takie gdybanie, ponieważ jest to zależne od wielu czynników (w tym samej "ręki" growera). Lepiej uogólnić: można zebrać zarówno 0 jak i 700g suchego palenia.

U mnie w przypadku outa automaty wygrywają z prostego względu - są o wiele szybsze. Nie stresuje się, że skurwiel grzybiarz zapierdoli krzaki, albo że będzie widoczny ze stu metrów (roślinność). 2-3 miesiące od nasiona do harvestu mocno minimalizują ewentualną szanse na kradzież. Przy automatach można też mieć harvest dwa razy w trakcie sezonu: pierwszy w czerwcu, drugi we wrześniu. Po prostu po pierwszej ścince od razu wrzucamy na spota nowe automaty (przy okazji mając już przetestowanego spota).

Na indoorze jednak preferuję pełnosezonówki.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 3215 / 416 / 0
GRZYBIARZE
JAK JA ICH KURWA NIENAWIDZE
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12617 / 2439 / 0
Dlatego trzeba sadzić z daleka od najbliższego grzyba : )
Najgorsze są pasożyty, których jeden z użytkowników forum nazywa polskimi strain hunters'ami. Łażą przed harvestem po potencjalnych spotach i szukają owoców cudzej pracy.
Za takie sk****stwo łamałbym ręce.
  • 241 / 38 / 0
A jak robiłeś z sezonami? Sadzonki na docelowe miejsca i tam ewentualnie eliminacja pedałów? Kiedy pokazały Ci jaja 🥚 tuż przed flo czy chwilę wcześniej przy tworzeniu preflowerów?
  • 12617 / 2439 / 0
Wsadzałem wykiełkowane pestki w przygotowane wcześniej dołki / donice / worki.
Chamy pokazują jaja mniej więcej w tym samym czasie, co panie "cycki" (preflowery) - w moim przypadku było to kilka dni później (jako ostatnie się ujawniały).
Czasu na eliminację chamów jest sporo, bo zanim otworzą jajka i zaczną pylić, muszą trochę dojrzeć. Trzeba jednak w okresie kwitnienia zaglądać częściej, żeby nie przegapić.
Co ciekawe w zeszłorocznych zbiorach znalazłem 2 pestki, mimo że chama nie miałem. Obstawiam, że kobitki "miejscowo" mogły wytworzyć jajka i same się zapyliły - bo w końcu dążą do reprodukcji.
  • 241 / 38 / 0
Spoko dzięki za info, też mam trochę pestek, nie wiem skąd bo pedała w gromadce nie było, chyba tak jak mówisz lokalnie było samozapylenie, ja miałem dużo więcej a był haremik z samych suk, ciekawe czy mogły pójść jakieś mixy
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.