Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 3362 / 350 / 0
Po 4 dniach testów zamiast zjazdu czuję się jakbym przeżył niezły reset i odkrył na nowo siebie i świat. I ten fenomen mnie ciekawi najbardziej.
Hm, moze IPH smyra sigme?
  • 1987 / 108 / 0
FajnieJest pisze:
Po 4 dniach testów zamiast zjazdu czuję się jakbym przeżył niezły reset i odkrył na nowo siebie i świat. I ten fenomen mnie ciekawi najbardziej.
Hm, moze IPH smyra sigme?
A wiesz, że coś w tym jest? Teraz mi zaświtało, bo czułem się trochę jak po 4-MeO-PCP i trochę jak po MXM. Tylko myślałem, że to też dopamina i że pewnie MXM wpływa na dopaminę. Może to sigma w połączeniu z dopaminą dała mi to uczucie jakbym zjadł dobrą pigułę, jakbym miał afterglow po grzybach, no nie wiem jak to określić. Być może to sigma rekompensuje dopaminę i stąd nie ma odczuwalnego zjazdu.
Tu ciekawostka - MPH oddziaływuje na receptor sigma1 - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23284812. Ciekawe w jakim stopniu i w jakim stopniu EPH i IPH.

PS. Pisałem IPPH, ale skoro w badaniach używają skrótu IPH to będę się już takiego trzymać.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 286 / 12 / 0
ja też miałem OEVy i CEVy. Porównałbym to wlasnie do wizuali po molly lub afterglow po psychodelikach.
  • 1784 / 30 / 0
Brak mi motywacji. Na EPH zapierdalałem jak mrówka, na IPH mam ochotę położyć się na łózku albo cokolwiek mało angażującego. Brak mi tej noradrenaliny, jakaś sugestia?

Co do sigmy itd, - odklejony argument %-D Kiedyś tripowałem sobie na MXE. Od tego momentu nie mogę XD słuchać żadnej muzyki elektronicznej, takiej wiecie podchodzacej pod chill albo psy/trance.
A na IPH wchodzi super.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2874 / 299 / 0
@up

Dlatego myślę że najlepszym wyjściem będzie miks EPH+IPH.
Jeszcze dziś powinienem zostawić swoją opinię odnośnie IPH bo zaraz lecę po paczkę.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 708 / 24 / 0
Substancja czysto umysłowa,brak NDRI , rozklekotania umysłu,pobudzenie średnie,bardziej czystość umysłu,brak potliwości i innych działań niepożądanych.
Bliżej mu do nootropów niż czystych stymulantów, dawkowanie to 100% większe niż w przypadku EPH.
Raczej średnia alternatywa do EPH ze względu na 2 x większe dawkowanie i wyższa cenę, wychodzi mało ekonomicznie.być może 3,4-CTMP będzie lepsza alternatywą.
Gdzieś tu ktoś pisał o psychozach podobnych do alfy ale coś nie chce mi się wierzyć.
  • 2874 / 299 / 0
Jak widać różnie działa.

Na razie zarzuciłem tylko 3 razy po krysztale wielkości połowy główki od zapałki z godzinnymi przerwami i jak na razie widzę tylko więcej skutków ubocznych niż dobrego umysłowego działania. Przy EPH takie dawkowanie było już zadowalające dla mnie.

Odnośnie smaku to na języku szybko się rozpuszcza, na początku totalnie bezsmakowe, później niby jakiś smak się pojawił ale jest on delikatny i nieprzyjemny. Sniff pewnie będzie wchodził podobnie, chociaż mnie to i EPH jakoś bardzo nie bolał (małe dawki wymieszane z tabaką).

Lekki ucisk w głowie, lekka potliwość, źrenice w normie (po EPH mam trochę powiększone, coś pomiędzy zwykłymi a wystrzelonymi jak np. po nbomach).
Nie zauważyłem jakiegoś sporego nakręcenia, skupiania się na wykonywanej czynności, motywacji nadal brak ale akurat na to nie liczyłem bo na to nie ma lekarstwa. Stymulacji fizycznej na szczęście też brak.
Wcale nie zauważyłem by czytało mi się lepiej, odnośnie nauki sprawdzę niebawem. Przetestuję również większe dawki i miks z ephem. Zobaczymy co to przyniesie, na razie czuję lekkie rozczarowanie ale jeszcze nie skreślam tej substancji.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 498 / 26 / 0
co osoba to inna opinia a prawda pewnie lezy po srodku
idac takim tokiem myslenia analoga analogu
4-MMC --> 3-MMC --> 4-CMC
metylofenidat --> etylofenidat --> izopropylofenidat

wychodzi chyba podobnie?...
https://www.youtube.com/watch?v=qwAT2Lyhzro Albert Kraner - We live in the Underground
  • 1784 / 30 / 0
Cholera, jakbym miał na dziś okreslić swój problem:
Zanim pobudzę organizm i poczuję odpowiednią ilość noradrenaliny dopamina już robi krzywą jazdę i po zamknięciu oczy zaczynają się nawet "cevy"..
Zamiast motywacji do pracy jest rozleniwienie. Jest ochota położyć się na łóżku i pomysleć o czymś fajnym.
Na plus, że nie ma noradrenalinowej psychozy i robienia tysiąca rzeczy czasami i bez potrzeby, a nawet na szkodę.
Na minus, że robi sieprawie nic.

Iph/EPH 50/50 byłoby idealne :/
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / 6 / 0
Wymieszaj sobie iph z kofeiną bezwodną w jakimś sensownym stosunku. Więcej pobudzenia i noszenia na boki to na plus. Minus taki, że na kofeine szybko wzrasta tolerka(szczególnie przy wysokich dawkach dobowych i pewnie szybciej niż na iph) co jest problemem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.