Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 39 / / 0
EastDrastic pisze:
I co da pokazanie hypka? Namawianie i nauczanie ludzi to blad ktorego sie zaluje zaufajcie mi
Trochę Cię nie rozumiem, po pierwsze nie sugeruję namawiania ludzi na siłę, tylko zachęcanie do lektury wyników badań naukowych jak i relacji z doświadczeń pojedynczych użytkowników. Ludzie piszący tu posty o takiej tematyce, powiedzmy dydaktycznej, robią to bez sensu i popełniają błąd chcąc przekazać jakąś wiedzę? No jak tak nie sądzę. Chyba że sarkazmu nie załapałem.

Wracając do tematu to zestawienie wiaderko+pełna lodówka+absurdalnie śmieszna komedia u mnie zawsze się sprawdzało, gdy znajomi nie wykazywali ochoty na jakieś spotkania.
Opiaty powodują globalne ocieplenie, potwierdzone info.
  • 242 / 13 / 0
Dlatego ze widzialem jak ludzie ktorzy chcieli sprobowac stoczyli sie bardzo wbskrajnych przypadkach narobili tysiecznych dlugow lub trafili do szpitali psych. Uczenie ludzi cpania lub ich namawianie do tego to kurestwo. To nie cukierki tylko bardzo szkodliwe substancje.
  • 39 / / 0
@EastDrastic: Jeśli ktoś jest na tyle porąbany że po spróbowaniu nie ma tyle silnej woli, aby to kontrolować to prędzej czy później i tak sobie spierdoli życie bez dragów czy z nimi. Właśnie o to chodzi żeby ludzie potrafili odróżniać te ostro szkodliwe substancje od tych nie wyrządzających żadnej szkody przy umiejętnym stosowaniu, a nie wylatywali z widłami i palącym się stosem na każdego który coś powie o substancjach psychoaktywnych.
Opiaty powodują globalne ocieplenie, potwierdzone info.
  • 438 / 14 / 0
No ale masz pogląd, niech Cię... To najlepiej zrobić taką selekcje wg Ciebie. Darmowe narkotyki dla wszystkich i wtedy poznamy kto jest porąbany, a kto zachował silną wolę i tylko spróbował. Niektórych rzeczy lepiej nie poznawać.
  • 30 / / 0
shotthesheriff pisze:
Trochę Cię nie rozumiem, po pierwsze nie sugeruję namawiania ludzi na siłę, tylko zachęcanie do lektury wyników badań naukowych jak i relacji z doświadczeń pojedynczych użytkowników. Ludzie piszący tu posty o takiej tematyce, powiedzmy dydaktycznej, robią to bez sensu i popełniają błąd chcąc przekazać jakąś wiedzę? No jak tak nie sądzę. Chyba że sarkazmu nie załapałem.
Zgodzę się w 100% :)
Ja zawsze będę propagował ideę Złotego Środka - używki nie są dla wszystkich i niech każdy spróbuje sobie, co mu się żywnie podoba - bez zachęcania, bez "ściemniania" (i dlatego jestem np. przeciwnikiem reklam jakichkolwiek używek - bo człowiek głupi, jeszcze uwierzy, że Żywiec to dobre piwo :P).
Za to uważam, że powinno się edukować ludzi, jak co działa - rzeczowo, jasno dla każdego. Lektury o narkotykach, alkoholu, czy papierosach powinny być powszechnie i łatwo dostępne, bez reklam "że to zło" i w przeciwną stronę.

Co do samych dragów na samotność - ja np. lubię standardowo zioło + gry. Nigdy też nie byłem w stanie brać Mahometa z kimś innym - wolałem sam zamknąć się, przemyśleć myśli, które kłębiły mi się w głowie. Ogółem wg. mnie tryptaminy "na przemyślenia" a nie wizuale są dobre do brania samemu. Po raz kolejny z zastrzeżeniem "co za dużo, to niezdrowo", żeby nie popaść w izolację od społeczeństwa, jak Wielki Syd :)
  • 493 / 105 / 0
shotthesheriff pisze:
@EastDrastic: Jeśli ktoś jest na tyle porąbany że po spróbowaniu nie ma tyle silnej woli, aby to kontrolować to prędzej czy później i tak sobie spierdoli życie bez dragów czy z nimi. Właśnie o to chodzi żeby ludzie potrafili odróżniać te ostro szkodliwe substancje od tych nie wyrządzających żadnej szkody przy umiejętnym stosowaniu, a nie wylatywali z widłami i palącym się stosem na każdego który coś powie o substancjach psychoaktywnych.
Widzę , że jesteś młody ale i rozumny. Tyle, że nie masz tu racji. Sa subst. tak silnie działające na układ nagrody, że rozum nie ma nic do gadania. Patrz na forum- nie znajdziesz chyba osób z doświadczeniem w opiatach i stimach (inne dragi nie są aż tak charakterystyczne w tym temacie), które nie myślały " ja to mam na tyle silną wolę że nie dotyczy mnie uzależnienie". Rozum i myślenie nie mają tu znaczenia. A silna wola zanika nie wiedzieć kiedy. Osobowość się zmienia, bo zmieniona jest chemia mózgu. Normalność nie jest już normalna. Codzienność traci swój naturalny urok . Nic nie daje zadowolenia i radości. Tylko substancja. To nie jest takie proste, czarno- białe jak teraz myślisz... Ale pamiętam, ze sam tak prawiłem...A które subst. są dla kogo szkodliwe i co to jest "umiejętne stosowanie" tego nie dowiesz się bez doświadczenia. Na sobie. A to już po rybach...Pzdr.
P.S.
Piszesz o dragach dla samotników. Wnioskuję, ze coś o tym wiesz. Tylko nie bierz nic "na samotność" bo ......będziesz to w samotności długo spożywał i coraz samotniejszy będziesz.
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 38 / 3 / 0
Opiaty, opiaty i opiaty z narkotyków. Oczywiście jeżeli chcesz sobie spierdolić życie jak ja.
A najlepszym dragiem jest sport i dziewczyna!
  • 122 / 7 / 0
Myślę że, kodeina, DXM, kanna.
Na takim zestawie można spędzić niezapomniany urlop.
Uwaga! Użytkownik GetBuzzed jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.