Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Dawno nie piłem tak paskudnej w smaku yerby. Z powodu niskiej ceny nie spodziewałem sie wielkiego szału w jakości (czasami przytyka rurkę) ale i tak ździebko sie zawiodłem. Chociaż kopie nawet ponadprzeciętnie to walory smakowe pozostawię bez komentarza. Lepiej to wymiksować, z jakąś bardziej lajtowną mate. Używając analogii wcisnąłbym to coś pomiędzy herbatką Minutką a Sagą. Naciągana szkolna 3-
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Cena: w marketach już od 20 zł :D
Granulacja: Susz z kawałkami liści, gałązek, dużo pyłu.
Max. liczba zalań: Pierwsze zalanie wykręca ryjek. Drugie jest optymalne względem smaku i mocy. Trzecie smakuje jak lekka herbata, Od czwartego wzwyż mamy łagodną wodę o smaku yerby.
Woń: Intensywna, trochę dusząca przez pył, nuta trawy cytrynowej
Smak: Za pierwszym zalaniem bardzo intensywny, kwaśny, cierpki, gorzkawy. Jeśli chcesz kopa - to wypij i zapij wodą. Yerba gęsta od mułu. Kolejne zalania to przyjemność picia.
Działanie/energia: Pierwsze dwa zalania to fantastyczny stymulant, stosowałam go zamiast MPH przy ADHD. Pomagał ustabilizować moją dzienną energie i zrezygnować z patologicznych drzemek. Ta obrzydliwa, tania, podła yerba daje mi lepszego kopa, niż wyselekcjonowane mieszanki z przepysznych listków, dlatego ją polecam. Warto przecierpieć ten okropny smak. Nasypuję sobie do połowy matero i piję ten podły muł, dzięki czemu udaje mi się jako tako funkcjonować bez brania MPH.
Terrere: Amanda świetnie smakuje w tej wersji. Dużo przyjemniej ją się pije. Cierpkość znika.
Inne uwagi: Amanda cytrynowa jest obrzydliwa, ale piłam wszystkie inne Amandy i w porównaniu z nimi ta ma swietny aromat cytrusowy, który po piciu innych podłych yerbek daje przyjemne uczucie na początku.
Podsumowanie:
Cena: 10 -tania i wydajna
Smak: 3/4 - obrzaydliwy, ale pije dla kopa, nie dla smaku.
Działanie: 8 - fantastyczne
Cena: 20 zł za pół kilo
Granulacja: typowy susz, mało gałązek
Max. liczba zalań: mi smakowało do 4
Woń: przyjemna, delikatna
Smak: Delikatnie wyczuwalna yerba (zarówno parzona przez filtr jak i zalewana) z lekkim posmakiem cytrynowym.
Działanie/energia: Nie czułem szczególnie mocnych efektów, delikatnie pobudza. Czasem bolał mnie po niej żołądek, co jest zdecydowanie na minus
Inne uwagi: łatwo kupić w różnych sklepach zielarskich, a ostatnio widziałem nawet w supermarkecie, ogólnie łatwo dostępna
cena 10/10
smak 7/10
działanie 4/10
Natomiast ja osobiście nie mogłem się powstrzymać i kupiłem Abuelita, z konopnym posmakiem.
Nazwa: Abuelita con Cannabis, 1kg.
Cena: 60 zł (1kg)
Granulacja: Dość mocno pylący, drobno mielony. Jak dla mnie Urugwajski styl.
Max. liczba zalań: Wczoraj testowałem 2-3 zalania i było okej. Być może dałoby radę dociągnąć do 4.
Woń: Wyczuwalny zapach cannabis, w smaku jak i zapachu.
Smak: Typowo cannabisowy. Ciężko opisać to słowami, każdy musi spróbować sam, ale palacze wiedzą pewnie, co mam na myśli.
Działanie/energia: Trzy zalania sklepały fajnie (piłem koło 15), zeszło w kilka godzin.
Terrere: Nie wiem.
Inne uwagi: Kupić można w necie, ewentualnie pokręcić się po swoich sklepach zielarskich.
Podsumowanie: Cena 7/10, smak 9/10.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej
Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.