chusajn pisze:Zabłysnąłeś.
popthetrunk pisze:no. to żeby lepiej słyszeć polecam wizytę u laryngologa, może aparat słuchowy. aha no i amfetamine. po dragach możesz słyszeć "inaczej" ale chyba nie lepiej.
on chciał sobie pomóc? to ja mu pomogłem najlepiej jak umiałem. żeby tworzyć dobą muzykę wystarczy para uszu i pracujący mózg pod kopułą. dodaj do tego masę pracy i masz receptę. chemikalia nie potrzebne. chyba że ktoś inaczej nie potrafi to współczuję.
pokolenie Ł.K. pisze:Po psychedelikach można w pewnych wypadkach na pewno lepiej grać, lepiej ogarniać struktury rytmiczne, harmonie, nie spinać się przy graniu. Ja po zjedzeniu grzybów nie mogłem pojąć jaki problem miałem wcześniej z graniem dość gęstego kawałka w duecie z kolegą. Miało to związek właśnie z innym-lepszym słyszeniem, moje zdolności manualne bynajmniej przy tej okazji nie podskoczyły.popthetrunk pisze:no. to żeby lepiej słyszeć polecam wizytę u laryngologa, może aparat słuchowy. aha no i amfetamine. po dragach możesz słyszeć "inaczej" ale chyba nie lepiej.
W wypadku kawałka, który wspomniałem - kolega-basista wymyślił go i dopracowywał na trzeźwo, na trzeźwo szlifował umiejętności techniczne, których wymaga granie go tak, żeby dobrze brzmiał, ja na trzeźwo wymyśliłem (czy raczej nakreśliłem, bo miało to charakter improwizacji wokół paru tematów/patentów) swoje partie, kiedy braliśmy się za nagrywanie to również na trzeźwo. Epizod z psychedelikiem nie był zaplanowaną częścią procesu tworzenia, niemniej muszę odnotować, że po jego zażyciu, dzięki temu co usłyszałem, przeskoczyłem nad pewnymi trudnościami na linii wymyślone-wdrożenie tego, co się wymyśliło, co miało wpływ na moje patrzenie na dany utwór w przyszłości.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.