Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 1495 / 25 / 0
Mój mnie ostatnio przelotnie widział akurat jak odbierałem (wychodził z gabinetu po coś tam) i tylko zapytał: "to Ty się tym tak faszerujesz?" %-D

Tak, benzodiazepinowy farsz. Hahahaha :-D
  • 2518 / 28 / 0
Wszystkie benzodiazepiny powinny być na choroby przewlekłe, za darmo, a nie tylko klony. W końcu jak mam za taki alprazolam 1mg płacić 20zł, za Bromazepam 6mg ponad 20zł o innych już nie wspominając. Jedyne co jeszcze jest tanie i dobre, to właśnie Relanium, ale jak już ktoś gdzieś pisał w przeciągu ostatnich lat znacznie podrożało, no i 20tabletek na opakowanie :#:

Jeszcze jedno pytanie idzie dostać w Polsce oryginalne Valium, czy jedynym lekiem z diazepamem w składzie, jest Relanium?

PS. Ale się ujebałem makiwarą, klonem i alprazolamem :-D
  • 413 / 4 / 0
rolki kiedyś były tanioszka..Teraz kosztują około 8 zeta za paczke piątek.Także jakbym zaczął odstawiac "mojego" klona przy pomocy rolek to bym dostał po kiermanie.
A co do preparatów to jest, albo był na pewno lek o nazwie po prostu "diazepam"
Trzeba by poszperać...
Siste, viator!
  • 2518 / 28 / 0
Ale oryginalne Valium z zakładów farmaceutycznych Hoffmann-La Roche nie jest chyba dostępne, a dziwne bo inne leki tego koncernu jak np. Lexotan, Xanax, czy kiedyś Ryhypnol. A takie Valium niby bardzo sławne w innych krajach, a u nas w Polsce niedostępne.
  • 1495 / 25 / 0
Też mnie to zastanawiało. Zapytam znajomej farmaceutki, może coś będzie wiedziała na ten temat. A może nie ma ze względów ekonomicznych? Skoro 20 tabletek Relanium kosztuje 7-8 zł, to oryginalne Valium oscylowałoby w okolicach 20 zł/paczka. To już byłoby zupełnie nieopłacalne... Nie dla nas, benzojadków :D

Podrzucam linkiem: http://hepnermfg.com/images/valium%20roche.jpg

No kurwa, 50 tabletek po 10mg to ja rozumiem! %-D
  • 420 / 2 / 0
Ja tam bym dal nawet 20 zl byle by bylo 10 mg. W Polsce zamiennikiem relanium jest neorelium ale z tego co pamietam cena sie nie roznia. Na wikipedii znalazlem info ze jest jeszcze u nas diazepam w syropie, chyba niedlugo namowie lekarza na taki syropek, ciekawa sprawa.
  • 413 / 4 / 0
Syropek słabizna-drożyzna .Lepiej już szkło kołowac i sączyć ale to szarpie żołądek.Jest jeszcze Relsed 10 ..wlewki ale drogie.
Siste, viator!
  • 2518 / 28 / 0
Ja mam takie zboczenie, że zbieram pudełka po lekach psychotropowych, a takie opakowanie po Valium mogło by urozmaicić moją kolekcję %-D

Edit: Jakieś 8lat temu zbierałem puszki po piwie, warunek był taki, że każda puszka musiała być inna. Ale w końcu miałem już całą ścianę w piwnicy, przy najmniejszym podmuchu wiatru się przewracały i poszły na złom.
  • 420 / 2 / 0
Dzielnicowy pisze:
Ja mam takie zboczenie, że zbieram pudełka po lekach psychotropowych
Tez tak mam :-D Podejrzewam ze jeszcze co najmniej kilka osob z tego dzialu rowniez. Butelki po piwach tez zbieram ale tylko te z najladniejszymi etykietami, z tych bardziej dostepnych moim faworytem w tej kwestii jest browar kormoran.
  • 2518 / 28 / 0
Kilka lat temu jak byłem w rocznym ciągu metkatynowym (brałem średnio 2opakowania 3razy w tygodniu) To wtedy także zbierałem opakowania po Acatarze. Jak przestałem brać to gówno i podliczyłem ile pieniędzy na to wydałem przez jeden rok to mi się zrobiło źle i byłem wściekły na samego siebie jak mogłem być tak głupi.
Zablokowany
Newsy
Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.