Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1049 / 10 / 0
Pomysl z ksiazka i legalnym lekiem w niej to hit sezonu, jak dla mnie, no chyba ze to jest szyfr odnoszacy sie do checi przeslania czegos nielegalnego. Jesli to jest niewielka ilosc, to po prostu wysli w kopercie babelkowej listem poleconym.
Najlepiej wyslac babcie do lekarza ;>
Jesli to druga opcja i cos nie do konca legalnego, to napisze tak - w Skandynawi bardzo przywiazuje sie wage to tego, aby nic sie tam nie przedostalo i zostalo wprowadzone do obiegu. Jak chcesz miec przymusowe odsypianie, to ryzykuj, a cele Ci dobra znajda, wtedy bedziesz mogla sie do woli wyspac i odpoczac... Poza tym, lepiej o takich rzeczach nie myslec, jak sie jest za bardzo spiacym.
  • 1951 / 15 / 0
Jakiego legalnego? Nie, klony sa legalne i jak cos, to pojdziesz siedziec jak za przemyt. Lepiej jej depakine wyslij, tez na padaczke dziala.
  • 507 / 11 / 0
Z tymże ja nie podaję swoich prawdziwych danych osobowych, a "babci" :) powiem, żeby w razie wu mówiła że nic nie wie, niczego nie zamawiała i w ogóle osochozi. Myślę że przejdzie, chociaż trochę szkoda mi książki, zwłaszcza o takim wdzięcznym tytule jak "cuda się zdarzają" (czyt: cud się zdarzy, jeśli ktoś z rodziny znalazłby w niej trawę, hehehehehe).

Wyślę tak czy srak, przeczucie mi mówi że przejdzie.
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 157 / 1 / 0
Czy jeśli zamawiam przez internet substancje która jest w moim kraju nielegalna, to dopóki jej nie odbiore nie jestem w jej posiadaniu? Czy na przykład jeśli zostanie przechwycona na granicy to już jestem w dupie bo zostanie sprawdzone konto w banku z zapłatą za daną substancje + przeszukanie chaty?

Wiem że już był temat gdzie pewien człowiek opisywał że służba celna przychwyciła list do niego z ziołem ale nie moge go znaleźć.

Edit: Przesyłka do Anglii.
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2012 przez monday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 734 / 6 / 0
Panowie zamowilem cos od bardzo sprawdzonego vendora z polski wszystko legal zawsze list szedl 1 dzien bo zawsze priorytet 0 problemow na 20 listow kazdy szedl jeden dzien.....no i ostatnio poszlo zamowienie za duza sume ;/ mialo isc prorytetem poczta polska pierdoli ze poszlo ekonomicznie no ale i tak chuj paczka wyslana przed godzina 12 daty 24.07 dzis jest 30.07 na stronie internetowej poczty pisze tylko ze zostal wyslany itd...i chuj do tej pory nic....mial tak ktos czy jak zwykle ja mam kurewskiego nie farta i hajs pujdzie sie jebac?? :wall: bo vendor twierdzi ze nie ubezpiecza paczek w dodatku wyjezdza na wakacje ja pierdole ;/
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 638 / 10 / 0
Idz na poczte i sprawdź czy przyszło. Raz tak miałem,na stronie śledzenia nie było informacji, że jest już na miejscu, a była. Ktoś pewnie zapomniał zeskanować list czy coś w tym stylu.
  • 734 / 6 / 0
co ty myslisz ze bym o tym nie pomyslal?? ja od 10 dni jestem codziennie rano i codziennie rozkminiam z listonoszem...on twierdzi ze czasem sa przypadki ze paczka trafi do innego miasta ale jakiim cudem jak sie podaje kod pocztowy i misto lipa w chuj bo sporo wylozylel sosu...w dodatku gadam z koleszka i on mowi ze nie ubezpiecza listow bbo sie nie da to ciekawe kto mi pienidze odda:) chociaz jakby pomyslec logicznie zamowilem rano we wtorek w srode powinno byc...poczta sie pomylila nadala to ekonomicznie to 3 dni robocze..czyli sroda czwartek pionetk (soboty niedzieli nie licze) poniedzialkek..dzisiaj nie ma...to pozostaje czekac...napewno to nie zadne oszustwo ze strony sklepu bo zamawialem tam 30 razy juz .... a jak tam mesmerize dalej jesz benzo :D?? bo ja przerwe mialem i teraz znowu se klonuje :D
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 22 / 0
Ubezpieczenie i tak jest, ale na stałą kwotę. Jest to wielokrotność ceny przesyłki. Nie pamiętam ile, ale coś koło dziesięciokrotności. Jak mi zaginęła przesyłka to zadzwoniłem na infolinię poczty, tam szukali, potem mi dali telefon do lokalnej poczty i tam już do końca się dowiedziałem co i jak.
sqrt(666)
  • 638 / 10 / 0
Wydaje mi się, że powinien zając się tym problemem vendor. Interweniować na poczcie, a jak nie znajdą przesyłki to powinien wysłać jeszcze raz. Wtedy można będzie powiedzieć, że jest dobrym dostawcą. Ciśnij go, albo sam zadzwoń gdzieś na poczte.

Nie jem benzo od kilku miesięcy, za bardzo mi siadało na pamięć. Nie wykluczam, że kiedyś też wróce do klonów czy alpry :) ale teraz głównie bawie się w narkotyki z internetu :)

@angor animi - i znaleźli przesyłkę czy wypłacili odszkodowanie?
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2012 przez mesmerize, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3309 / 22 / 0
Przede wszystkim reklamację składa nadawca, nie odbiorca, więc jakby gdzieś ją wessało, to i tak Ty nic nie zrobisz.
sqrt(666)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.