Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 232 / 1 / 0
Hm, jak czytam książkę lub oglądam jakiś film to zdarza mi się wzruszyć.
Uwaga! Użytkownik Tifaa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 3 / 0
Tifaa pisze:
Ale jak wolisz to sobie dorabiaj do tego ideologię, pozdrawiam.
Jak mam dorabiać ideologię do braku ideologii? :rolleyes:
Chyba naruszyłem w jakiś sposób Twój duposchron, co najmniej lekki ból dupci wyczuwam.
Płakać można po wszystkim: depresantach, psychodelikach, dysocjantach, dosłownie wszystkim- i nie widzę w tym absolutnie nic dziwnego.
Zauważ, że gdyby taki temat założyć np. w dziale "etanol" to autor został by wyzwany od płaczliwych pizd i uciszony.
  • 6 / / 0
raz mi sie zdarzylo :P
  • 497 / 12 / 0
Jak nie ma więcej, to oczywiście.
p
email: 853156@protonmail.com
  • 501 / 7 / 0
Ja nie płakałem po kodeinie, przecież tak pięknie było %-D
  • 21 / 1 / 0
koda, skłania do przemyśleń i czasem poplacze się nad pięknem tego świata ..:,) Jestem już trochę czysty, po detoksie prawie miesiąc i tęsknię za nią, aż lezka się kraja w oku na wspomnienie kodeinowego ciepła, piękna...
Are you happy?

I am, man !
Content and fully aware !
  • 2116 / 633 / 0
Zdarzyło się, po czymś co chyba było małym epizodem drgawkowym (albo po prostu tak mną wytrzepało), pomyślałam że mocniej być nie może i... Mogło. %-D

Ogólnie to robię się strasznie sentymentalna po zażyciu kodeiny, w sensie - już po tym jak zejdzie.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 403 / / 0
Po kodzie nie zdarzylo mi sie chybha plakac, nie pamietam. Jednak w okresach, kiedy porzucam ten nalog i staram sie ogarniac (np. nowa praca/przesadzam z koda/jakies wieksze zmiany w zyciu) i na jakis czas przerwe, okres typu 3-4 tygodnie to mam cos takiego jak gwaltowny wzrost stanu emocji. Czesciej sie wzruszam, jak widze jakies piekne sytuacje typu ktos przeprowadza staruszke lub inwalide przez ulice to chce mi sie plakac, typu ze zaczyna mnie sciskac w gardle albo leca mi lzy kiedy widze cos wzruszajacego. Slowem po 20-30 dniach w ogole bez kody i dragow ogolnie nabieram niesamowitych emocji, ktore sa stlumione pod wplywem dragow (wowczas jestem jak pusty worek, ktory nic nie reprezentuje i niczego w nim po prostu nie ma).

Czy Wy rowniez tak macie? Biore kode juz 5,5 roku i nie pamietam juz jak to bylo dawniej, czy to po prostu normalny stan typowego czlowieka co opisalem powyzej, czy po prostu odplyw dragow i powrot jako takiego normalnego stanu powoduje cos takiego, to cale wzruszanie i waskie gardlo przy wszelkich uderzajacych momentach zycia.
  • 95 / 3 / 0
Raz mi się zdarzyło, gdy widziałem się z dziewczyną, do której coś czułem i byłem w tym momencie też naćpany.
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 191 / 14 / 0
Zdażyło się kilka razy, gdy doszło do mnie, że jestem skończonym ćpunem i bez tych jebanych proszków nie moge żyć. Zajebiście. Ale poszłem na odwyk. I dalej jestem skończonym ćpunem, jednak już nie musze tego brać.
Uwaga! Użytkownik MagnumPI nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.