Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
http://www.youtube.com/watch?v=JsUH8llv ... re=related
Fajny dokument.
Polecam Kasia Figura
Zero życia
Film w sumie o dojrzewaniu, ale ćpanie też się pojawia.
Bliżej mu do "Okresu dojrzewania" niż "Pantarej"
Przyznam, że przez długi czas miałem przez ten film wstręt, czy może raczej respekt do opio. To potężny drag jest jednak.
http://www.youtube.com/watch?v=gxbtoBxjt2M
SOS NARKOMANA
bardzo dobre, polexam
linki opisujemy. głównie tu mowa o filmach pełnometrażowych. | idk
Powód: !
Requiem for a Dream - chociaż nie wszystko rozumiałem - angielski znam powiedzmy średnio - odjęcie ręki głównemu bohaterowi bardzo mocno mnie wstrząsnęło. Ogólnie film mi się nie podobał ale ma w sobie coś co mnie rusza, mocno mnie rusza.
Pandaeb pisze:Aż dziwne, że nie pojawił się tu "Skazany na bluesa". Bardzo mnie ten film poruszył. Może i nie jest to stricte o opio, ale przecież to jeden z wielu czynników, być może nawet najważniejszy z nich, przez które Riedel skończył, jak skończył.
Przyznam, że przez długi czas miałem przez ten film wstręt, czy może raczej respekt do opio. To potężny drag jest jednak.
ifau pisze:Kolejny szczęśliwy dzień (Another happy day) - jeden z głównych bohaterów bierze fentanyl, ogółem film dosyć dołujący, choć mi się podobał.
ps. moze wiecie gdzie znaleźc 'Wasted' film z 2002 roku gdzie gra ten aktor aron jakiśtam który gra pinkmana w breaking bad, o heroinie.
kurt pisze:ps. moze wiecie gdzie znaleźc 'Wasted' film z 2002 roku gdzie gra ten aktor aron jakiśtam który gra pinkmana w breaking bad, o heroinie.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.