Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1519 / 20 / 0
No i było ich kilka ;]
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 3129 / 26 / 0
rysiekzklanu pisze:
ile trwa cykl rozwojowy lysiczki, tego powiedziec nie jestem w stanie.
ale nawet jezeli na rozrost grzybni i kolejne owocniki trzeba czekac i dwa lata, to warto zostawic kilka sztuk.
jezeli nie dla siebie, to dla przyszlych pokolen.
kilka sztuk.
reszte oczywiscie wpierdalamy, ze tak powiem %-D
Wiesz, chodziło mi o to, ze jak już jest wysyp, to części kapeluszy grzybiarze i tak nie znajdą (załozmy, ze grzybiarze wyzbierają 90% grzybów, pozostałe 10% zasili miliardami zarodników polankę), zwyczaj niezrywania pierwszych sztuk uważam za ładną tradycję, jednak argumenty za nią stojące zupełnie do mnie nie przemawiają :)
High, how are you?
ODPOWIEDZ
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.