Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1519 / 20 / 0
No i było ich kilka ;]
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 3127 / 27 / 0
rysiekzklanu pisze:
ile trwa cykl rozwojowy lysiczki, tego powiedziec nie jestem w stanie.
ale nawet jezeli na rozrost grzybni i kolejne owocniki trzeba czekac i dwa lata, to warto zostawic kilka sztuk.
jezeli nie dla siebie, to dla przyszlych pokolen.
kilka sztuk.
reszte oczywiscie wpierdalamy, ze tak powiem %-D
Wiesz, chodziło mi o to, ze jak już jest wysyp, to części kapeluszy grzybiarze i tak nie znajdą (załozmy, ze grzybiarze wyzbierają 90% grzybów, pozostałe 10% zasili miliardami zarodników polankę), zwyczaj niezrywania pierwszych sztuk uważam za ładną tradycję, jednak argumenty za nią stojące zupełnie do mnie nie przemawiają :)
High, how are you?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.