Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 17 / 1 / 0
Widzę w ostatnim poście nawaliłem parę literówek. Czyli jakieś działanie jeszcze było. Na tą mianseryne nie rośnie tolerancja? W wielu miejscach piszą, że senność mija po kilku tyg. Jak z braniem 2-3 razy na tydzień przez parę(naście) miesiecy?
czy ten lormetazepam, midazolam rzeczywiście taki mocniejszy(od Z-drugs)? Jakie dawki żeby uśpić? Nitrazepam daaawno temu nie dawał żadnego efektu nasennego w ilości 3x5mg gdy jeszcze 1 imovane "odcinało" świadomość.
Za parę tyg idę do magika mam nadzieje że wymyśli coś długoterminowego. Może i ta mirta... tylko żebym w dzień nie był zombie
  • 1959 / 59 / 0
Mianseryna i amitryptylina to potężne, długo działające leki nasenne jeśli brane doraźne. Odpowiednia dawka i 20h snu jest możliwe bez problemu, niestety kolejne 20h jest się zombie. Nie mniej, standardowa dawka amitryptyliny 25mg czy 10mg mianseryny pozwoli bez problemu się wyspać te przynajmniej 8h. Jest to tylko początkowy "efekt uboczny" działania tych leków antydepresyjnych. Brane wg. zaleceń codziennie, powoduje tachyfilaksję na ten afekt uboczny i po jakimś czasie te leki już pobudzają, pojawia się bezsenność. Mianseryna poprawia funkcje kognitywne a przyjmuje się, że amitryptylina jest czynnikiem wzrostowym nerwów, dlatego sen po nich jest naprawdę głęboki i tylko pęcherz bliski pęknięciu jest w stanie nas obudzić. Minusem, zwłaszcza mianseryny to straszne wyraźne sny, niekiedy lekko przerażające (niemożność rozróżnienia z rzeczywistością/senne deja vu - bardzo częste).

Midazolam jest słabiutki moim zdaniem. Jedyne 2 leki, po których się wyśpię to te 2 właśnie a resztę mogę stosować jako zamiennik piwa.

Potem przeniosę gdzieś te posty, bo to nie wątek o tym.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 167 / 2 / 0
Czy jest alternatywa RC dla Imovane?
Można znaleźć jakieś kryształki o działaniu zbliżonym do klona?
:gun: :diabolic:
  • 7 / / 0
Jak to jest, ze wiki mowi ze zopiklon dziala 6h, podczas u mnie tylko 1-1.5h?

Drugie pytanie: kwetiapina dobra na zbicie tolerki z nasennych?
  • 950 / 42 / 0
Wiki mówi różne rzeczy. Spróbuj coś edytować to się przekonasz.
Ale okres półtrwania zo(l)piklonu chyba rzeczywiście wynosi gdzieś kilka godzin.
  • 4 / / 0
saf6 pisze:
Jest etizolam ale on dokładnie jak zopiklon nie działą. Działanie zopiklonu głównie nasenne
  • 167 / 2 / 0
wladyslawbialy pisze:
saf6 pisze:
Jest etizolam ale on dokładnie jak zopiklon nie działą. Działanie zopiklonu głównie nasenne

Dziękuję za odpowiedź. Choć przyznam, ze od października zdążyłem już przetestowac wszystkie legalne benzosy %-D Eti faktycznie mi przypasował.
Dzięki za odp :)
Pozdro
:gun: :diabolic:
  • 15 / / 0
czy połączenie niewielkiej, (7,5mg) ilości zopi z równoczesnym braniu depralinu 10mg (escitalopramum) może wpłynąć negatywnie na skutki zopiklonu?
mój niezależny ekspercie,
nie patrz mi wciąż na ręce.
sprawdź, jaki los wyciągnę
z maszyny losującej.
  • 492 / 16 / 25
Ale chujowo z toletka. Wczoraj wzialem 18 mg, cos tam bylo, a dzis wrzycilem 35 mg ( 5 tabletek dobrosonu, lufa bakania, 10 mg klorazepatu i 4pak piwa. I vzuje tylko alkohol.j wzialem ok. 27/28 mg i byla pelna pizdq po jednym dniu nic juz nie czus. No ale bez tulerki to dzianie rekreacyjne w granicach snu
I nagle czas zaczyna płynąć wolno jakoś w slowm'ie
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie :cool:
  • 4807 / 268 / 0
Zopiklon w ogóle nie ma działania rekreacyjnego. To lek nasenny i tylko tak działa.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Newsy
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.