Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
Zablokowany
  • 2497 / 51 / 0
metylofenidat jest tez NDRI
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 286 / 5 / 0
bupropion jesaby na pamięć ze względu na antagonizm receptorów muskarynowych albo nikotynowych ( benzole popsuuły mi pamięć %-D ), za to na motywacje działa jak należy.
;)
  • 1472 / 197 / 0
Więc wróciliśmy do metylofenidatu - chyba ten jest najlepiej sprawdzonym NDRI? Wszystkie inne znane mi środki są niedostępne w aptekach w Polsce, a ten bupropion ma wypisane dużo więcej skutków ubocznych. No nic, co mi tam, jutro kupuję i sprawdzimy co to cacko potrafi :)
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1472 / 197 / 0
Jutro/pojutrze będę miał Concerta (jest zamówione).

Pozostaje pytanie jak wygląda interakcja z TLPD, klomipramina 30mg na dzień? 3 x 10mg, to bardzo niska dawka jak na klomipraminę (przy depresjach bierze się 3 x 25 mg wzwyż), ale biorąc ten TLPD już lekko ponad drugi tydzień jestem bardziej spokojny i mogę sypiać bez problemu - ten efekt powinien zwalczyć NDRIową insomnię.
Tyle, że klomipramina tak samo jak metylofenidat blokuje wychwyt zwrotny noradrenaliny (w pewnym stopniu). Czy dwa leki o takim działaniu będą mocniej blokować noradrenalinę czy ich "siła" się nałoży i wyjdzie podobnie? Ogólnie zastanawiam się czy nie zmniejszyć dawki lub czy nie trzeba TLPD zmienić na SSRI (blokada wychwytu zwrotnego samej serotoniny).
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 66 / 1 / 0
Sledzac ten temat tez osobiscie skusilem sie na mix zenszen i rozanie gorski, po 3 dniach juz widoczne efekty - lenistwo zeszlo na drugi plan. Z samego rana jestem rzeski i o to mi chodzilo : )) zobaczymy jak sie dzialanie rozkreci, dawki 500mg rozanca i 1g zen-szeniu
  • 2 / / 0
Tyler Durden pisze:
Więc wróciliśmy do metylofenidatu - chyba ten jest najlepiej sprawdzonym NDRI? Wszystkie inne znane mi środki są niedostępne w aptekach w Polsce, a ten bupropion ma wypisane dużo więcej skutków ubocznych. No nic, co mi tam, jutro kupuję i sprawdzimy co to cacko potrafi :)

A wie ktoś może jak sprawa się z etyolofenidat (EPH) , analog metylofenidatu (MPH)
Moc EPH jest na poziomie 3/4 siły działania MPH (Czytałem TripRaport z udziałem tego specyfiku)
EPH łatwiej dostać , tylko kwestia właśnie działania ...
  • 1472 / 197 / 0
MPH też łatwo dostać, tylko musisz mieć dobrą gadkę :) Ew. zwykłą receptę od lekarza rodzinnego, jak sama gadka nie wystarczy.

30 min od wrzucenia 18mg MPH i na razie szału nie ma :)

-- edit --

Noo, już chciałem dorzucać, ale w końcu pojawiły się efekty:
1. Lepsze spojrzenie na świat,
2. Uczucie "mogę wszystko załatwić",
3. Mniejsze przywiązywanie wagi do pierdół (stawianie samochodu w poprzek na szybkie parkowanie :D ),
4. Asertywność wzrasta mocno, koncentracja, spostrzegawczość,
5. Przyjemność na ciele (ale raczej po prostu to efekt stymulacji, bo nie szukam euforii ani żadnych "jazd").

Dam jeszcze raport po paru dniach stosowania :)
  • 1472 / 197 / 0
Odwołuję info o "łatwości" dostania. Źródło zawiodło :( To, co wrzuciłem to była tylko próbka od osoby, która MPH legalnie posiada. Pozostaje więc spróbować EPH i mieć nadzieję, że będzie podobnie motywować do skończenia projektu (całkiem przyjemnie się pracowało).
  • 7 / / 0
Dwusuwowe Kombinerki pisze:
Sledzac ten temat tez osobiscie skusilem sie na mix zenszen i rozanie gorski, po 3 dniach juz widoczne efekty - lenistwo zeszlo na drugi plan. Z samego rana jestem rzeski i o to mi chodzilo : )) zobaczymy jak sie dzialanie rozkreci, dawki 500mg rozanca i 1g zen-szeniu
Jeśli chodzi o mnie to codzienna dawka wynosząca 3x200mg różańca górskiego oraz 1350mg żeń-szenia stosowana przez 30 dni nie dała mi absolutnie żadnego efektu ;/
  • 30 / / 0
Tyler Durden pisze:
Odwołuję info o "łatwości" dostania. Źródło zawiodło :( To, co wrzuciłem to była tylko próbka od osoby, która MPH legalnie posiada. Pozostaje więc spróbować EPH i mieć nadzieję, że będzie podobnie motywować do skończenia projektu (całkiem przyjemnie się pracowało).
Z tego co można wyczytać z wątku o EPH na hyperrealu chyba nie za bardzo nadaje się on do nauki. Z RC to chyba najlepszy będzie bufedron, ale on też ma swoje wady
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.