Pozostaje pytanie jak wygląda interakcja z TLPD, klomipramina 30mg na dzień? 3 x 10mg, to bardzo niska dawka jak na klomipraminę (przy depresjach bierze się 3 x 25 mg wzwyż), ale biorąc ten TLPD już lekko ponad drugi tydzień jestem bardziej spokojny i mogę sypiać bez problemu - ten efekt powinien zwalczyć NDRIową insomnię.
Tyle, że klomipramina tak samo jak metylofenidat blokuje wychwyt zwrotny noradrenaliny (w pewnym stopniu). Czy dwa leki o takim działaniu będą mocniej blokować noradrenalinę czy ich "siła" się nałoży i wyjdzie podobnie? Ogólnie zastanawiam się czy nie zmniejszyć dawki lub czy nie trzeba TLPD zmienić na SSRI (blokada wychwytu zwrotnego samej serotoniny).
Tyler Durden pisze:Więc wróciliśmy do metylofenidatu - chyba ten jest najlepiej sprawdzonym NDRI? Wszystkie inne znane mi środki są niedostępne w aptekach w Polsce, a ten bupropion ma wypisane dużo więcej skutków ubocznych. No nic, co mi tam, jutro kupuję i sprawdzimy co to cacko potrafi :)
A wie ktoś może jak sprawa się z etyolofenidat (EPH) , analog metylofenidatu (MPH)
Moc EPH jest na poziomie 3/4 siły działania MPH (Czytałem TripRaport z udziałem tego specyfiku)
EPH łatwiej dostać , tylko kwestia właśnie działania ...
30 min od wrzucenia 18mg MPH i na razie szału nie ma :)
-- edit --
Noo, już chciałem dorzucać, ale w końcu pojawiły się efekty:
1. Lepsze spojrzenie na świat,
2. Uczucie "mogę wszystko załatwić",
3. Mniejsze przywiązywanie wagi do pierdół (stawianie samochodu w poprzek na szybkie parkowanie :D ),
4. Asertywność wzrasta mocno, koncentracja, spostrzegawczość,
5. Przyjemność na ciele (ale raczej po prostu to efekt stymulacji, bo nie szukam euforii ani żadnych "jazd").
Dam jeszcze raport po paru dniach stosowania :)
Dwusuwowe Kombinerki pisze:Sledzac ten temat tez osobiscie skusilem sie na mix zenszen i rozanie gorski, po 3 dniach juz widoczne efekty - lenistwo zeszlo na drugi plan. Z samego rana jestem rzeski i o to mi chodzilo : )) zobaczymy jak sie dzialanie rozkreci, dawki 500mg rozanca i 1g zen-szeniu
Tyler Durden pisze:Odwołuję info o "łatwości" dostania. Źródło zawiodło :( To, co wrzuciłem to była tylko próbka od osoby, która MPH legalnie posiada. Pozostaje więc spróbować EPH i mieć nadzieję, że będzie podobnie motywować do skończenia projektu (całkiem przyjemnie się pracowało).
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.