Pozostaje pytanie jak wygląda interakcja z TLPD, klomipramina 30mg na dzień? 3 x 10mg, to bardzo niska dawka jak na klomipraminę (przy depresjach bierze się 3 x 25 mg wzwyż), ale biorąc ten TLPD już lekko ponad drugi tydzień jestem bardziej spokojny i mogę sypiać bez problemu - ten efekt powinien zwalczyć NDRIową insomnię.
Tyle, że klomipramina tak samo jak metylofenidat blokuje wychwyt zwrotny noradrenaliny (w pewnym stopniu). Czy dwa leki o takim działaniu będą mocniej blokować noradrenalinę czy ich "siła" się nałoży i wyjdzie podobnie? Ogólnie zastanawiam się czy nie zmniejszyć dawki lub czy nie trzeba TLPD zmienić na SSRI (blokada wychwytu zwrotnego samej serotoniny).
Tyler Durden pisze:Więc wróciliśmy do metylofenidatu - chyba ten jest najlepiej sprawdzonym NDRI? Wszystkie inne znane mi środki są niedostępne w aptekach w Polsce, a ten bupropion ma wypisane dużo więcej skutków ubocznych. No nic, co mi tam, jutro kupuję i sprawdzimy co to cacko potrafi :)
A wie ktoś może jak sprawa się z etyolofenidat (EPH) , analog metylofenidatu (MPH)
Moc EPH jest na poziomie 3/4 siły działania MPH (Czytałem TripRaport z udziałem tego specyfiku)
EPH łatwiej dostać , tylko kwestia właśnie działania ...
30 min od wrzucenia 18mg MPH i na razie szału nie ma :)
-- edit --
Noo, już chciałem dorzucać, ale w końcu pojawiły się efekty:
1. Lepsze spojrzenie na świat,
2. Uczucie "mogę wszystko załatwić",
3. Mniejsze przywiązywanie wagi do pierdół (stawianie samochodu w poprzek na szybkie parkowanie :D ),
4. Asertywność wzrasta mocno, koncentracja, spostrzegawczość,
5. Przyjemność na ciele (ale raczej po prostu to efekt stymulacji, bo nie szukam euforii ani żadnych "jazd").
Dam jeszcze raport po paru dniach stosowania :)
Dwusuwowe Kombinerki pisze:Sledzac ten temat tez osobiscie skusilem sie na mix zenszen i rozanie gorski, po 3 dniach juz widoczne efekty - lenistwo zeszlo na drugi plan. Z samego rana jestem rzeski i o to mi chodzilo : )) zobaczymy jak sie dzialanie rozkreci, dawki 500mg rozanca i 1g zen-szeniu
Tyler Durden pisze:Odwołuję info o "łatwości" dostania. Źródło zawiodło :( To, co wrzuciłem to była tylko próbka od osoby, która MPH legalnie posiada. Pozostaje więc spróbować EPH i mieć nadzieję, że będzie podobnie motywować do skończenia projektu (całkiem przyjemnie się pracowało).
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.