Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1558 / 18 / 0
najlepiej mówić że "byłem na rynku pytałem ludzi czy ktoś coś ma i w końcu podszedł do mnie taki wysoki łysy z tatuażami i mi zrobił- to był na pewno on, ten z rynku"
  • 886 / 9 / 0
a możesz go opisać? "tak, był łysy brzydki i miał wąsa" cechy szczególne? "zjebany ryj"
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2010 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 11 / / 0
Wszystko zależy od wagi sprawy, a raczej ilosci narkotyków, które zostały znalezione przy osobie podejrzanej albo w jego mieszkaniu. Jeżeli są to narkotyki w małych ilosciach, odpowiadajace rozsądnej ilości na użytek własny, to policja nie będzie aż tak bardzo na cisnieniu aby Was przycisnąc do muru, owszem na pewno padną pytania skąd macie, od kogo itp. ale tutaj mozna tworzyc w nieskonczonosc, a najlepszym jest chyba wyjsciem, zeznanie, że narkotyki nabyło sie od nieznanej osoby w disco albo w jakims lokalu gdzie jest duzo ludzi i ciezko będzie Wam scharakteryzować tego delikwenta bo byliscie pod wpływem alko i było bardzo duzo ludzi, a z dilerem widzieliście sie tylko chwile jeszcze w swiatlach stroboskopu. Jeżeli znaleziono przy Was narkotyki typu 2g trawy i 3g amfy(hipotetycznie) to nie unikniecie ukarania. Szkodzenie samemu sobie na rozne sposoby nie jest przestępstwem, ale posiadanie narkotyów bez wzgledu na to czy je zazywasz czy tez nie, jest jak najbardziej :-) Wyrok i tak jest pewny. Można wziąć adwokata, wówczas najlepiej nie składać zadnych wyjasnienie bez wczesniejszej konsultacji z adwokatem. Dobry adwokat to taki adwokat, który ma duzo znajomych w prokuraturze a przede wszystkim zna prokuratora, który prowadzi Waszą sprawe. Przyklad znajomego, zostal zatrzymany na ulicy, przeszukany znaleźli przy nim 0,6 marihuany i 0,4 amfetaminy, zostal zatrzymany osadzony na dołek, rano mial rewizje w domu, znaleźli jeszcze 1.8g marihuany podzielnie w dwóch dilerkach, oraz 2.7g amfetaminy w trzech dilerkach. Zarzut posiadanie, odmowil skladania wyjasnien, zaproponowano mu 1 rok / 3. Adwokat dogadał sie z prorokiem na 10 miechów w zawieszeniu na 1.5 roku i tak sie skonczyla sprawa. :-)
  • 5299 / 104 / 0
Powiedzieć: ja nie posiadam narkotyków ani nawet ich nie miałem, panie władzo, bo przecież to pan je trzyma w ręce %-D
  • 368 / 10 / 0
Znalazłem na chodniku nie wiem gdzie i kiedy bo pijany byłem i właśnie na komendę chciałem zanieść ale trafić nie mogłem bo zapomniałem o tym czymś z czym w ogóle kontaktu nie mam i brzydzę się tym a fuujjj. Ja praworządny obywatel chleję wódę co sobotę i biję żonę, a co niedzielę w kościele siedzę. Jakbym w ogóle mógł się shańbić tym gównem.
  • 1558 / 18 / 0
M2Q pisze:
Wszystko zależy od wagi sprawy, a raczej ilosci narkotyków, które zostały znalezione przy osobie podejrzanej[...]
przy mnie 40g, obyło się bez komplikacji, bez konkretnych danych osoby która na prawdę brała w tym udział. A powiedzieli "oni" że jak by było 50g+, to nie było by rozmowy :) Pozdrawiam :)
  • 3854 / 316 / 0
Miałeś zajebiste szczęście. Niektórym pieskom, to już awans w oczach się świeci, jak znajdą kolbę po jednym wbiciu.
  • 11 / / 0
Beif, napisz mi na priv z jakiego regionu jestes, bo u mnie w centralnej polsce takie coś by nie przeszło ;-) a te 40g miałes poporcjowane ?? czy w całosci ?? bo czesto tak patrzą, że jak byś miał kilkanascie poporcjowanych sztuk tego i tamtego przy sobie to posiadasz wieksze ilosci w celu wprowadzenia do obrotu i od razu inny paragraf. Ogolnie jak ktos mial do czynienia z polskim prawem i sądownictwem, to wie, że panuje wolna amerykanka i czasem ciezkie sprawy koncza sie lekkim zawiasem, a inne wrecz śmiesznej wagi odsiadką :rolleyes:
  • 1 / / 0
Od czecha :)
Uwaga! Użytkownik rikitiki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 705 / 1 / 0
Jak ja mówiłem, że znalazłem to chcieli mnie wjebać na dołek, a spędzenie sylwestra na dołku nie może być ciekawym doświadczeniem :) Zwłaszcza gdy zawita pies wkurwiony tym, że musi spędzić sylwestra na komendzie :D Powiedziałem więc, że szedłem do sklepu i jak wychodziłem to stała trzy osobowa grupka "skejtów" i przypadkowo usłyszałem ich rozmowę, tj: "no człowieku jaki mam sprzęt to nie masz pojęcia" ( :D ), po czym podszedłem, zapytałem i nabyłem.
Procentee pisze:
Miałeś zajebiste szczęście. Niektórym pieskom, to już awans w oczach się świeci, jak znajdą kolbę po jednym wbiciu.
Centralnie kurwa, centralnie. Pamiętam jak mnie jebnęli z dopalaczami i jak taki młody pies zobaczył moje nazwisko na dowodzie to już się cieszył, że się kiedyś wjebałem :D Niestety później na jego nie fart okazało się, że to mieszanka, a byli pewni, że to MJ :D Nigdy nie zapomnę tego jak czekałem na komendzie na jebanego technika żeby to zbadał, a później ten młody tylko wchodzi i bez słowa podaje mi woreczek do ręki :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.