Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Uwielbiam grać na wiośle na czystej mj, jeszcze najlepiej żeby była to sativa :) kompletny chillout i dla uszów każdy dźwięk wydaje się cudowny. Tutaj 3 sample z poprzedniego tygodnia. Wieczór, wiosło, metronom i audacity, solówki to improwizacja, podkładziki nagrane samemu :) I jeśli mogę coś powiedzieć na temat nagrywania, za pierwszym razem wychodzi najlepiej, bo słuchając tego później powiedzmy na haju czujemy, że powstało to w 3 min, a i tak jest najcudowniejszą muzyką

http://www20.zippyshare.com/v/78257298/file.html
http://www20.zippyshare.com/v/81247803/file.html
http://www20.zippyshare.com/v/13266152/file.html
  • 28 / / 0
całkiem niezłe :)
ile lat już grasz?

i pytanie troche offtop:
jak robisz podkład w audacity, to potem podczas nagrywania improwizacji puszczasz podkład bezpośrednio z audacity? czy jak to robisz? bo gdy ja tak robie to ścieżka z impro. zostaje nagrana z opóźnieniem i nie współgra przez to.
"Long you live and high you fly
And smiles you'll give and tears you'll cry
And all you touch and all you see
Is all your life will ever be. "
- Pink Floyd - "Breathe"
  • 10 / / 0
gram troszkę ponad rok, a ja robię bardziej etapowo. nagrywam podkładzik, zapisuje na dysk, wrzucam do mediaplayera puszczam i nagrywam w audacity kolejną warstwę i ustawiam tam suwakami żeby się zgrało.
  • 208 / / 0
Najlepiej pisze się na stymulantach.
ze stymulantów to ja używam tylko fajek i pepsi %-D Myślałam o czyms bardziej... psychodelicznym?
Bro, do you even trip?
  • 86 / / 0
Psychodeliki wspomagają kreatywność ale raczej nie podczas samego tripu. To znaczy ok, jakieś tam rzeczy przepracujesz i pojawią Ci się w nowym świetle. Ale będziesz miała zbyt dużo bodźców by skupić się na rozwiązywaniu problemu nad którym chcesz pracować. Tak jak mówiłem, w sztuce nie ma dróg na skróty.
  • 28 / / 0
Szkopuł tkwi w odpowiednio dobranej ilości i w umiejętności koncentracji, którą to można ciągle doskonalić. Ja np. chciałbym w przyszłości wziąć LSD (nigdy nic nie próbowałem prócz mj) ale dawkę mniejszą niż dawka progowa. Wtedy kreatywność będzie tylko trochę zwiększona (mam nadzieję), ale nie bede miał karuzeli zmysłów, której nie bede mógł opanować. Jak sie zjaram to tez przez pierwszą godzine nie potrafie nic tworzyć, bo za duzy mentlik mam. Zaczynam ogarniać dopiero jak sie zaczyna zjazd.
"Long you live and high you fly
And smiles you'll give and tears you'll cry
And all you touch and all you see
Is all your life will ever be. "
- Pink Floyd - "Breathe"
  • 208 / / 0
Dzięki. Widocznie muszę po prostu urozmaicić swoje życie :*)
Bro, do you even trip?
  • 195 / 1 / 0
To już nie ma tego gówna :-p
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2010 przez Emancypowany, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Emancypowany jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
^ ale gówno :scared:
High, how are you?
  • 883 / 10 / 0
FryzjerNaPlaży pisze:
Szkopuł tkwi w odpowiednio dobranej ilości i w umiejętności koncentracji, którą to można ciągle doskonalić. Ja np. chciałbym w przyszłości wziąć LSD (nigdy nic nie próbowałem prócz MJ) ale dawkę mniejszą niż dawka progowa. Wtedy kreatywność będzie tylko trochę zwiększona (mam nadzieję), ale nie bede miał karuzeli zmysłów, której nie bede mógł opanować. Jak sie zjaram to tez przez pierwszą godzine nie potrafie nic tworzyć, bo za duzy mentlik mam. Zaczynam ogarniać dopiero jak sie zaczyna zjazd.
A ja tam lubię tworzyć na takim totalny zjarze, że ledwo się ruszam. :D
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
ODPOWIEDZ
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.