4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 340 / 4 / 0
Metkatynon by klopas
Opis dla zupełnych n00bów

Co potrzebujesz?:
-Acatar Acti-Tabs 12 tabletek (12tab. x 60mg = 720mg chlorowodorku pseudo-efedryny)
-Kalium (Nadmanganian potasu, KMnO4) 400mg (4 tabletki po 100mg)
-Ocet spirytusowy 10% (1,7ml)
-Woda (najlepiej mieć 0,5L, mineralna albo przegotowana)
-3x strzykawka 10ml (nigdy NIE Polfa, nie nadają się zupełnie do filtracji, ani do niczego w sumie)
-2x kieliszek (najlepiej jak najwęższy, ale zawsze robiłem w plastikowych jednorazówkach i było ok, kielon nie może być też całkiem na styk, bo "kożuch" się będzie podnosił i musi mieć miejsce)
-Lodówka z zamrażalnikiem (choć w sumie najlepszy efekt by był, jakby cała synteza przebiegła w zamrażalniku, tylko będzie to trwało dłużej, a od biedy to się w śniegu nawet robiło)
-Chusteczki higieniczne (najlepiej 3-warstwowe, w sumie na chama wystarczy jedna)
-Jeśli i.v. polecam igły szóstki, (0.6) ew. siódemki od biedy, ale szóstka to jest to, do tego jeszcze strzykawka 5ml (przeważnie mając metkata z paki w 6ml najlepiej pierwszy strzał zrobić 2,5ml, a drugi 3,5ml)
-Ja dla ułatwienia szykowałem sobie naczynie z czystą wodą (szklanka/butelka 0,5L) i obok pustą szklankę na zlewki (na przykład do wyciskania wody z filterków)
-Żeby nie walić młotkiem przy kruszeniu, najlepiej zamknąć tabletki w grubszą kartkę i wałkować butelką po piwie/wałkiem. Trzeba skruszyć na jak najdrobniejszy pył, żeby nie było strat.

Jak zrobić dobry filtr do strzykawki?:
KRÓTKA INSTRUKCJA

Synteza:
1. Weź paczkę Acatar Acti-Tabs, rozkrusz tabletki, wsyp pył do 4-5ml wody (w kieliszku, najlepiej gdy woda jest ciepła/letnia), mieszaj 2-5min, przygotuj filterek w strzykawce, przefiltruj (mniejsza chusteczka), przepłucz kielona 1-2ml wody i tą samą strzykawką i z tym samym filterkiem przepuść przez nią te 1-2ml. Wyrzuć tą strzykawkę, a kieliszek dobrze umyj z masy tabletkowej, będziesz filtrował do niego produkt końcowy.

2. Do przeźroczystego roztworu pseudo-efedryny wlej 1,7ml octu spirytusowego 10%, pomieszaj i kielon z pseudo-efedryną i octem włóż do zamrażalnika. Najlepiej schłodzić do ok. 1°C

3. Rozkrusz 4 tabletki Kalium (Nadmanganian potasu, KMnO4 - 400mg) i wsyp do wcześniejszego kieliszka z roztworem pseudo-efedryny z octem, MUSI być prawie zamarznięty, mieszaj 2-5 minut, włóż do lodówki (podkręconej na maksymalne zimno; OPCJONALNIE można zostawić to w zamrażalce, dłużej się porobi, ale nie zamarznie, bo przy reakcji się nagrzewa) i czekaj, musi się zrobić taki "kożuch" i potem opaść, trwa to od 30 minut do 3 godzin. W czasie oczekiwania przygotuj filterek w drugiej strzykawce do błota. (większa chusteczka)

4. Jeśli "kożuch" opadł, trzeba zamieszać (jeśli wytrącają się bąbelki z tlenem, to poczekaj jeszcze) i przefiltrować to błoto. Wychodzi 6-8ml roztworu metkatynonu.

Jak nie rozszczelnicie filterków, to wychodzi bardzo czysty i klepliwy.

Wprowadzono poprawki na życzenie autora. Światło.
Kliknij, by zobaczyć prosty przepis na zajebistego metkata.
Daruj sobie b-k RC, zrób własnego ketona 
:finger:

Przepis doszlifowany w 2012/2013, już od dawna nie biorę kota i nie zamierzam
  • 10 / 2 / 0
Witam korzystałem z przesusz by Grusz

1 raz:
wszystko ładnie klarowny ale coś słabo klepał - paczka sufafedu - no i zapach był nijaki nie marcepan czy migdały

2 raz:
robiłem dokładnie tak samo ale juz z 10 paczek sudafedu
składniki po prostu pomnożyłem x 10\\
zrobiłem i poczułem woń marcepanu a możne migdałów - ciężko te zapachy odróżnić??

jak poczułem te zapach (gdzieś czytałem ze trzeba grzać i mieszać az zapach zniknie)
zapach pozostał

przeszedłem do filtrowania - i tu o dziwo wyszedł klarowny

Tylko jedna wielka różnica się pojawiła -- było to strasznie w smaku słone

i tutaj mam kilka pytań:
jak metkat jest słony w smaku to czy można go pić - czy lepiej nie ?
dlaczego zrobił się słony?

wypiłem trochę i robi ładnie - trzesly mi sie rece i bylem poddenerwowany
  • 20 / / 0
czy jest możliwość wystawienia jakiegoś filmiku z przebiegiem całej syntezy? Sam nigdy nie miałem do czynienia z kotkiem nawet nie wiem jak pachnie , więc również nie wiem czy po całej akcji to co stworzę będzie tym co chciałęm stworzyć ;)
  • 340 / 4 / 0
Dejvinroller pisze:
@up
W moim przepisie na tej stronie tematu jest opisane jak co powinno wyglądać, więc jakbyś przeczytał, nie musiałbyś mieć video... ja nie mam dla kogo zrobić kota, a ja ketonów nie jadam już, ale chętnie bym nagrał (przed tym pojechał do kraju, gdzie metkat jest legalny i tam go zsyntezował z polskich składników), a nie mam siana jak lodu, żeby zrobić kota dla filmiku i go wyjebać
Kliknij, by zobaczyć prosty przepis na zajebistego metkata.
Daruj sobie b-k RC, zrób własnego ketona 
:finger:

Przepis doszlifowany w 2012/2013, już od dawna nie biorę kota i nie zamierzam
  • 623 / 22 / 0
Pierwszy kot za mną :) Chociaż mam taki lekki niedosyt bo działanie zamykałao się w 2h :( A mam pytanie odnośnie kolejności składników bo w jednym przepisie jest że najpierw ocet później nadmanganian a w drugim,że najpierw nadmanganian później ocet więc moje pytanie brzmi czy kolejność ma duże znaczenie i która jest właściwa? Dodam jeszcze,że pierwszy kot wyszedł w kolorze takiego lekko żółtawego piwa i pachniał wiśnią,owocami(z acataru) a drugi zaraz potem robiłem to wyszedł taki bardziej brązowy(Cirrus chyba) chociaż może to dlatego,że nie zmyłem otoczki i robiłem z 360mg pefki przy czym jeszcze nie wymieniłem filtra ale to była już desperacja bo znalazłem te 3tabketki pefki przypadkowo i nie planowałem tego;) Ogólnie to pewnie ten post wygląda jakby był napisany przez 10latka ale jestem masakrycznie zmęczony(min.filtrowaniem) i mózg już nie pracuje
IF YOU KILL YOUSELF
Spoiler:
:diabolic:
:yay:
  • 10 / 2 / 0
Odnośnie mojego wcześniejszego postu "słony smak metkatynonu" po wielu kolejnych próbach metkat juz wiecej nie wychodził mi słony uważam że słony smak powoduje to że "podgrzewalem w mikrofali" na koniec ekstrakcji, myślałem ze czuje benzaldehyd "zapach migdałów" a czytałem ze podgrzanie go usuwa; teraz wiem ze pewnie pomylilem wisniowo marcepanowy zapach z migdalowym, bez podgrzewania metkat nie jest słony i nie powoduje np. drżenia rąk oraz nerwowości, chociaź na początku nie rozkruszam tabletek tj. podaje Grusza tylko oddzielnie tabletki 'rozne sudafed apselan' i nadmanganian 'kalium' zalewam wrzątkiem, rozpuszczam i wdtawiam do zamrażarki na 10 min. następnie wyjmuje - łączne, dolewam octu , mieszam i wstawiam do lodowki na 20 min po czym filtruje.

Natomiast brak octu obok nie spłukania w 100% kolorowej otoczki z tabletek sudafedu powoduhe ze mozna wysiąść przy filtracji, a kiedy go dolać to nie ma wplywu na metkat jako taki raczej powoduje wtrącanie osadu co sprzyja szybkości filtrowania wacikami w stzykawce, ja dodatkowo pierwdzy raz przelewam przez szmatke pozniej 2 razy przez waciki w srzykawce 20ml.
  • 1660 / 301 / 0
Fredbob pisze:
po wielu kolejnych próbach
Ciężko pracujesz, widzę %-D Te wszystkie nowe przepisy to wariacja starego przepisu by jon, który zawsze spisywał się doskonale. Trzeba jedynie przyznać, że zjazd po tym chujostwie jest równie potężny jak sama faza i do tego całkowicie znosi mi zahamowania, jak klonazolam :rolleyes: Także tak sobie teraz pomyślałem, że pewnie nieźle by współdziałały obie substancje :cheesy:
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 253 / 40 / 0
20 marca 2016Dejvinroller pisze:
czy jest możliwość wystawienia jakiegoś filmiku z przebiegiem całej syntezy? Sam nigdy nie miałem do czynienia z kotkiem nawet nie wiem jak pachnie , więc również nie wiem czy po całej akcji to co stworzę będzie tym co chciałęm stworzyć ;)
Synteza metkata jest prościutka, musiałbyś się postarać żeby go zepsuć. Wszystko jest napisane, możesz go zrobić w paru krokach.
1. Weź 2 szklanki, w każdej około 15 ml wody (tyle wody, jeśli nie zamierzasz dawać go dożylnie)
2. W jednej rozpuść 3 tabletki (300 mg) nadmanganianu potasu
3. W drugiej paczkę acataru acti-tabs (od biedy apselanu) i dodaj około 1,8 ml octu
4. Wlej szklankę z pkt. 3 do szkl. z pkt. 2
5. Poczekaj aż wszystko zrobi się czarne i wydzielać się będą "kłaczki" (około 20-30 minut)
6. Przefiltruj przez chusteczkę (dokładnie, to jest konieczne, ma być przeźroczysty, bądź lekko żółty płyn)

Prościej się chyba nie da.

Cytuję Cię bo rzuciłeś mi się w oczy avatarem. Już gdzieś go widziałem ;]
  • 3455 / 557 / 2
Każdy sposób ma coś w sobie, ja osobiście preferuję metodę z zimną wodą szybko mieszając - czas, jaki tracimy na uzyskanie kota w lodówce moim zdaniem ma się adekwatnie do jego mocy słabnącej tymi metodami już z minuty na minutę.

Jeden kot pity wypada jeszcze okej, ale już dwa zrobione muszę przyznać, iż ciężko żołądek to ogarnia.

Jeszcze jedna ważna uwaga: zdecydowanie nie twórzcie kotka z większej ilości odczynników razem łączonych, lepiej wychodzi po jednym blistku na strzał, odczekać, zrobić drugiego kotka, strzał, niż zwiększać składniki w jednej syntezie.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 7 / 0
@up, tylko problem, że jak zrobisz za mało to nawet nie klepnie. Ja osobiście uważam, że lepiej wszystko na raz. Lepiej krócej, a porządnie, niż dłużej a słabiej.
Uwaga! Użytkownik Kurwiran nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.