Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
Przeglądałam to forum, znalazłam wątek dotyczący podania marihuany doodbytniczo (!!!!!!!!kurwa!!!!!!!), ale nie znalazłam wątku traktującego o makumbie:)

Po pierwsze, mam pytanie: jak bardzo różni się ilość, którą trzeba przeznaczyć na palenie od ilości, którą trzeba przeznaczyć na jedzenie, żeby uzyskać taki sam efekt? Tzn. czy makumba jest ekonomiczniejsza, czy raczej nie?

Przy paleniu wchłania się ok. 20% thc, a ile przy zjedzeniu? Czy im więcej tłuszczu, tym lepiej?

Ile trzyma faza? Słyszałam, że ok 5 godzin - jak dla mnie bomba:D ale może niech wypowie się ktoś, kto to stestował i ma doświadczenie empiryczne? ;>

Ja niestety takiego doświadczenia nie mam, ale zamierzam mieć:) wydaje mi się to bardzo fajnym sposobem np. na pójście do kina. Bo przy paleniu to jest tak, że jak zapalisz w domu przed wyjściem, to zanim zasiądziesz na fotelu już jesteś trzeźwy. Możesz zapalić niedaleko kina, kitrając się w okolicznych bramach, jednak wtedy po 15 minutach filmu powoli rozpoczynasz powrót na ziemię. A jak weźmiesz makumbę... podejrzewam, że jesteś wkręcony przez film jeszcze długo po jego zakończeniu %-D

No i właśnie: ile się ładuje? Gdzieś koło godziny, tak? Kiedy zaczyna powoli schodzić? Ile czasu faza jest najintensywniejsza?

Proszę o wypowiedzenie się tych, co próbowali:)
Always in wonderland
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=18521
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=76
i dodatkkowo
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11447
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11351

edit:
Po pierwsze, mam pytanie: jak bardzo różni się ilość, którą trzeba przeznaczyć na palenie od ilości, którą trzeba przeznaczyć na jedzenie, żeby uzyskać taki sam efekt? Tzn. czy makumba jest ekonomiczniejsza, czy raczej nie?
po pierwsze do makumby używa sie liści (można dożycić topy ale po co?) nie czaje pytania o ekonomiczność, chyba lepiej zrobić z liści makumbe niż je wyżycić, ewentualnie zamiast tytexu do jointów
Przy paleniu wchłania się ok. 20% thc, a ile przy zjedzeniu? Czy im więcej tłuszczu, tym lepiej?
nie prowadziłem specjalistycznych badań abypowiedzieć ile to w % wygląda
mi się to bardzo fajnym sposobem np. na pójście do kina. Bo przy paleniu to jest tak, że jak zapalisz w domu przed wyjściem, to zanim zasiądziesz na fotelu już jesteś trzeźwy. Możesz zapalić niedaleko kina, kitrając się w okolicznych bramach, jednak wtedy po 15 minutach filmu powoli rozpoczynasz powrót na ziemię. A jak weźmiesz makumbę... podejrzewam, że jesteś wkręcony przez film jeszcze długo po jego zakończeniu
jeżeli palisz kilka gramów dziennie przez kilka lat to nie dziw sie, ze faze przestaje Cie trzymać po 15 minutach. zapal se w domu i ić do kina i po kinie też będziesz miał faze, a jak wypijesz makumbe przed filmem to chwyci Cie dopiero w połowie filmu, a że nie masz doświadczenia to pewnie wypijesz kilka szklanek i wybychniesz w kinie

wątek do śmietnika osobićie
Ostatnio zmieniony 14 września 2008 przez Pan Prezes, łącznie zmieniany 1 raz.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 24 / / 0
Sorry, że ten temat taki z dupy, ale spalona byłam jak go zakładałam, więc w sumie nic dziwnego, że znalazłam temat o dupie, a trzech konkretnych nie:D

Niezbadane są ścieżki ludzkiego poznania po thc...

po pierwsze do makumby używa sie liści (można dożycić topy ale po co?) nie czaje pytania o ekonomiczność, chyba lepiej zrobić z liści makumbe niż je wyżycić, ewentualnie zamiast tytexu do jointów
No właśnie ja się pytam o makumbę z topów, robił ktoś? Nie sadzę, nie sieję więc nie zbieram i mam dostęp tylko do kupnego palenia i z niego chcę uważyć eliksir. Po co? Zeby dłużej trzymało.

I to odróżnia moje pytanie od tych wszystkich wątków o makubmie, które tu już były - ja nie chcę zrobić z odpadów, tylko z topów. Pewnie będzie silniejsza od tej co ty robisz... więc się pytam kogoś znającego się na rzeczy, może ktoś już tak robił kiedyś?
nie prowadziłem specjalistycznych badań abypowiedzieć ile to w % wygląda
To po chuj odpowiadasz
na pytanie na które nie znasz odpowiedzi?
Always in wonderland
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
z topów to fhój nieekonomiczne
ładuje się długo (mi się ładowało 3-4 h, myślałem już, że nie podziała),
jest gdzies wątek główny o makumbie, może nawet wśród tych linków które podał Prezes, tam się zapytaj, jak masz jeszcze jakies pytania :)
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 24 / / 0
Nie będę się tam pytać, skoro się już tu zapytałam :)

Poza tym tu ktoś wchodzi (np. Ty, który to czytasz) a tam nie.

Więc szkoda by było, żeby wyleciał ten temat %-D
Always in wonderland
  • 907 / 8 / 0
No właśnie ja się pytam o makumbę z topów, robił ktoś? Nie sadzę, nie sieję więc nie zbieram i mam dostęp tylko do kupnego palenia i z niego chcę uważyć eliksir. Po co? Zeby dłużej trzymało.
po pierwsze nie będzie dłożej trzymało, tylko mocniej, po drugie zacytuje mojego przedmówce:
z topów to fhój nieekonomiczne
poprostu lepiej topy wyjarać...

no ale jak jesteś bogata/chcesz poexperymętować to zrób jak to w przpisie, tylko, że zamiast liści kup 10 gram topów, litr mleka, 1/3 kostki masła i gotuj to przez 2 godziny na małym ogniu cały czas stojąc nad tym i mieszając to. poczekaj aż wystygnie i wypij (na początek radze puł szklanki, max całą) ewentualnie jak będzie mleko eszcze wrzące to przyżądź se budyń jak nie lubisz mleka o smaku zieleniny.
Poza tym tu ktoś wchodzi (np. Ty, który to czytasz) a tam nie
jak byś napisała w głównym wątku o makimbie to byś i tak dostała odpowiedź bo przeciesz zawsze ktoś czytato tutaj wszystko i czasem odpisuje.

ps. a tak szczerze to ile masz lat?

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 24 / / 0
Tak szczerze to 22, ale jaki to ma związek?
Always in wonderland
  • 907 / 8 / 0
tak z mojego doświadczenia wole wiedzieć... i jak zrobiłaś tą makumbe z tych 10 g czy jeszcze planujesz?

• 3523 / 53 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
do makumby potrzeba MASĘ jaranka albo lisci, inaczej bedzie słaba. A tłuszczu polecam dać względnie mało.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
mówiąc trochę gruboskórnie:
makumba to jest ogólnie pierdolone gówno, które nie wiem czemu non-stop polecacie wszystkim i się tym tak jaracie.
Smakuje chujowo, dużo trzeba skonsumować, chujowo się przygotowuje i ogólnie jest DO PIZDY

Ja polecam cannabuter od siebie.
w skrócie:
gotujemy materiał w wodzie (kiklka minut), żeby pozbyć się chlorofilu i innych gównin rozpuszczalnych w wodzie i odcedzamy materiał, wodę wylewamy.
w razie potrzeby czynność powtarzamy.

ja gotuje średnio dwa razy.
Jeśli ktoś chce dobre topy użyć do przepisu to oczywiście nie trzeba z tym "oczyszczaniem" szaleć i spokojnie wystarczy raz.

Wrzucamy materialix do garnka, wrzucamy tam trochę masła (zależnie od ilości 10g - pół kostki tak około), wlewamy wodę dzięki której materialix i masło nie będą się przypalały. Wody dodać tyle, żeby po rozpuszczeniu wszystko pływało było zatopione.

Gotujemy około godzinki no jak ktoś ambitny to półtorej dolewając w razie potrzeby wody. Gdy czas zbliża się do końca czekamy az nadmiar wody wyparuje uważając, żeby się nie przypaliło. Odcedzamy odpady roślinne przelewamy masełko. Można używać w stanie ciekłym (na przykład do wypieków, albo pomieszać z jogurtem i zjeść), można też poczekać aż zgęstnieje tworząc masełko o przyjemnym zielonkawym kolorku i "dziwnym" neutralnym zapachu - mi się nawet podobał.

Jak ktoś tak kocha tą makumbe to może cannabuter wrzucić do masła i otrzyma coś a'la makumba tylko, że o nie tak ochydnym smaku.

No ale podobno chlorofil jest zdrowy ;) i sra się na zielono.
eheheheheheheheheh
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.