Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1542 / 213 / 0
U nas to się nazywalo zawsze szkliwo lub polewa, u was chyba plaster, sam koniec, przed zalaniem wodą. A grzejników zawsze bylo w ch.., sam znam coś kolo setki. część już na tamtej stronie.
  • 927 / 6 / 0
hmmmm, z tego co pamietam to koncowka nie ma zadnego zapachu...
to frakcje juz odparowane pachna czyms slodkim.
z Lodzi nie pamietam nikogo, za to z Bydgoszczy znauem fhuj
  • 209 / 4 / 0
To frakcje mają słodki zapach..pachnie jak pierniki lub karamel..
Również zapach frakcji w uzyskaniu Efedryny,w produkcji Metamfetaminy..
Nawet zapach Phalaris lub Akacji w uzyskaniu 5-MeO-DMT,DMT...
Zawsze piękny słodki zapach ;-)
stary dziad pisze:
Ja już pól wieku przeżylem, z czego 30 w przyjaźni z opiatami, a gdy pierwszy raz mnie ktoś widzi daje 10 lat mniej. A odpowiedź jest prosta: opiaty spowalniają nawet w malych dawkkach podstawowa przemianę materii o 20%.Trzeba się tylko szanować.
Nie pisałem o tym..Nie chciałem robić 'pochwały opiatów'..
Poruszam się w tym środowisku od ponad 20 lat i widziałem kilkadziesiąt,jeśli nie setki osób..
Nie tylko dla mnie i mojej żony, uważaja, że mamy dziesięć lat mniej..
Mówię tutaj o użytkowników opiatów i nie politoxikomanow...
Podobnych badań nie istnieje i nigdy nie będzie..Każdy, po tylu latach
straży swojej prywatności..I nie czuje potrzebę nikogo o niczym przekonywać....

sp
  • 927 / 6 / 0
to mnie przekonaliscie panowie.
odkad przestauem grzac to wygladam na 70 lat (a mam 44).
Jutro zalatwiam bzet, kupuje holcfoje i siadam na gary spowrotem - bo chce wygladac na 30latka.

a tak serio - cpun wygladac moze mlodziej poniewaz jest chudy. Grubas zawsze wyglada starzej.
  • 317 / 14 / 0
Mieszkam w PN od dobrych paru lat,i zawsze zadziwiał mnie fakt,mianowicie taki,ze gdzie w Polske nie ruszyłem,spotykałem heleniarzy.Wroclove,3miasto,WWA,Katowice,w niektórych nawet dill na codzien tramal miał. A PN co?? nic!! cisza,jak któremuś (wtedy z nowo poznanych ziomali) wspomniałem o H,M,czy nawet trampku,to na mnie lookali duzymi oczami,nie wiedząc o co chodzi:)po kilku latach pogodziłem sie z faktem ze musze byc tu samotnym opiatowcem,poznałem tylko jednego ziomala który był z Dzierzeniowa,to napiedzielał T ,wadomo (stolica Tramalu) :) a tak po za tym nikt.Ale kiedys zwróciłem uwage na Hypciu ze pare osób ma wpisany PN w lokalizacji:)i ze czasem na działkach gina makóweczki,które sobie upatrzyłem:)ale to co ostatnio zobaczyłem to był dla mnie szkok,ide sobie dzielnica na R:) i nagle widze helupa nodującego tak ze az sie butów trzymał:)usmieszek mi sie pojawił na twarzy,ale gosc był tak zgrzany ze nawet nie próbowałem z nim gadac,ale pomyslałem sobie odrazu,o naszych userach np. Blu albo NO1 :)...

taki offtop ale nie wiedziałem gdzie to wkleic:)sory jak kogos to uraziło. pozdro

A co do tematu to moze same syntetyki ale juz dobre 7 lat,ale słabsze T,K, czasem M,i jakos wygladam w miare,nawet bym powiedział sportowo-koksowo:)

JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM ZA OFFTOP,ZNALAZŁEM ODPOWIEDNI DZIAŁ :-D :blush:
  • 3199 / 387 / 0
bokor pisze:
ide sobie dzielnica na R:) i nagle widze Helupa nodującego tak ze az sie butów trzymał:)usmieszek mi sie pojawił na twarzy,ale gosc był tak zgrzany ze nawet nie próbowałem z nim gadac,ale pomyslałem sobie odrazu,o naszych userach np. Blu albo NO1 :)...
Heheh ja to nie byłem, zakończyłem karierę jakiś czas temu. Zgrzanych ludków widuję co jakiś czas ale rzadko. Jak byłem na terapii to spotkałem dwóch heroinistów : cygana z Przeźmierowa (miasteczko tuż pod Poznaniem dla niewtajemniczonych) i jednego gościa który był z wawy ale się przeprowadził.
  • 317 / 14 / 0
Przezmierowo to jedyne miejsce co mi sie obiło o uszy ze H była tam,nawet ktos tutaj pisał,a ty blu terapie gdzie masz,aleje czy na grunwaldzie?? :-)
  • 3199 / 387 / 0
Miałem. Już ukończyłem. Grunwald. Aleje to ściema dla tych co idą przymusowo i chcą odpierdolić swoje żeby papier był. Jak prawdziwa terapia to tylko Grunwaldzka.
  • 317 / 14 / 0
byłem i tam i tam ale to lata temu:)na kilku spotkaniach rodzice zmusili:)wtedy nie chciałem rezygnowac z opio,wiec smieszne sie wydawało:) yo jestem franek brałem fete 2 lata(nie mówi ze feta bo nie mozna, ale widac po szczece:) ) nie biore od roku,wychodzimy a on duszkiem sztuke białka prosto z wora,mysle sobie no ładnie:)

p.s. ale wtedy na frunwaldzie gosc był strasznie nie przyjemny z którym jako pierwszym rozmawiałem,szamałem wtedy tramka ostro kilka lat,a on sie zasmiał i mówi:"od Tramalu sie nieda uzaleznic" lol fachowiec ku**a
  • 271 / 8 / 0
Opioidy w moim przypadku mialy jedna wielka wade - strasznie utylem :/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.