Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Ja również jestem zainteresowany podróżą z aya, boje sie tylko że moge sie z tego niewybudzic.
Słyszał ktos o jakims przypadku śmierci spowodowanej przez aya? napiszcie tez jaka dawka była by optymalna dla początkującego, mam na myśli dawke która nie odetnie mnie całkowicie od swiata i będe swiadom swojego zycia :-D a później jeśli przez to przejde jak należy zwiększe dawki :-)
nawrot160 pisze:Witam
Słyszał ktos o jakims przypadku śmierci spowodowanej przez aya?
Do reszty to poczytaj sobie tutejsze tematy, wszystko jest opisane
chusajn pisze:Ja słyszałem o kolesiu, który zmarł na zawał serca po aya. Przestrzegał diety.
nawrot160 pisze:Witam
Ja również jestem zainteresowany podróżą z aya, boje sie tylko że moge sie z tego niewybudzic.
Słyszał ktos o jakims przypadku śmierci spowodowanej przez aya? napiszcie tez jaka dawka była by optymalna dla początkującego, mam na myśli dawke która nie odetnie mnie całkowicie od swiata i będe swiadom swojego zycia :-D a później jeśli przez to przejde jak należy zwiększe dawki :-)
Skoro szamani w dżungli piją to raz na tydzień, mają sie dobrze, a ich mądrość przebija wielu tego świata...posłuchajcie wypowiedzi ayahuaskowych szamanów na you tube, od nich bije mądrość, może nie zawsze taka wynikająca z wiedzy naukowo - książkowej, ale takiej wewnętrznej mądrości...to chyba tylko my ludzie zachodu demonizujemy to, że można umrzeć po aya, doznać zawału serca, a jakie są statystyki odnośnie umieralności po alkoholu ??? To co się dzieje po aya indianie określają jako ''mała śmierć''. Więc w pewnym sensie człowiek umiera, ale nie tak fizycznie.
BS pisze:Każdy psychodelik może zabić na skutek silnej wazokonstrykcji i potencjalnego niedokrwienia mięśnia sercowego. Ja po pharmie dowiedziałem się co to jest ból wieńcowy, na szczęście na strachu się skonczyło
nie powoduje zmian kardiotoksycznych, dawki śmiertelne i toksyczne tychże są strasznie wysokie, to o czym piszecie to może być straszny skok adrenaliny, która wydziela się w wyniku odczucia strachu i to często jest się trzezwym i doświadcza jej działania i bynajmn iej nie umiera się przez to. Nie było nigdy mowy o kardiotoksycznym wpływie LSD czy ayahuaski, w rozsądnych dawkach oczywiście i szczególnie jeśli chodzi o aya pod pewnymi warunkami. Niedokrwienie mięśnia sercowego to dla mnie kompletne nieporozumienie, jeśli chodzi o te substancje, jedynym zagrożeniem może byc wzrost ciśnienia powodowany przez odczucie strachu i wzrost adrenaliny we krwi - znany odruch walcz albo uciekaj...jeśli ktoś nie ma choroby wieńcowej i problemów z sercem adrenalina nikomu nie zaszkodzi...
opak pisze:No to jeszcze mało wiesz przyjacielu ;-)
Choć LSD Cie nie zabije w normalnej dawce , prędzej juz DMT o czym BS sie przekonałI nie było to napewno spowodowane złą dietą czy czymś innym .
Wywar przyrządziłem według przepisu z azarius.net, tylko dałem trochę mniej soku z cytryny, podają 200ml do każdej ekstrakcji, a to wydało mi się dużo, więc dałem ok.70 ml. Zadbałem w miarę możliwości o s&s i o 9 wypiłem pierwszą część, po 20 min drugą.
Zacząłem się czuć źle, zamknąłem oczy starając się nie myśleć o złym samopoczuciu fizycznym,
poprzez to " strucie" jak przez mgłę docierały do mnie jakieś powidoki obrazów i myśli, musiałem jakby na siłę dopatrywać eis czegokolwiek.
Po 3 godz. byłem całkowicie wykończony, próbowałem wymiotować, drżąc i pocić się obficie, był moment ,że myślałem że zejdę przy muszli
Powoli, bardzo powoli zaczynam dochodzić do siebie i tak sobie myślę że nie dla mnie jest aya, albo aya nie jest dla chorych ludzi.
Jest jeszcze jedna, najbardziej prawdopodobna wersja, za krótki okres czasu od odstawienia parotexyny.
Pozdrawiam
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.