...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 90 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nuail »
Skoro musiała się "zmuszać" do łez to widocznie nie cierpiała :P ( żart, taki..ja wyłam od byle czego tydzień po odstawieniu majki, i z bólu i z drażliwości.)

Wszyscy psychiatrzy u jakich byłam powiedzieli że przepisują bupe głównie użytkownikom IV. Tak samo było na detoksie.
Mam wizytę w piątek, być może dostanę właśnie bundonol i ograniczę o połowę użycie heroiny.
Uwaga! Użytkownik Nuail nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 239 / 8 / 0
te tabletki bunondolu są do użytku podjęzykowego.połykanie ich to marnotrawstwo bo jest mniejsza biodostępność i mniej leku wchłonie się do krwiobiegu,a potem do mózgu przez BBB (blood brain barrier).
Także codeine nie sądze żebyś dostawał bunondol aczkolwiek głowy nie będe dawał.
nuail pisze:
Skoro musiała się "zmuszać" do łez to widocznie nie cierpiała ]
każdy z nas cierpiał.Jeden troche mniej drugi więcej.Ona była przyzwyczajona do detoxów na które jak się przyjeżdżało,przemycało się klony i później się wrzucało je jak cukierki a czas 14 dni zapierdalał z prędkością światła.Tym razem tak nie było,co napewno sprawiło jej jakieś rozczarowanie,zawód,ból psychiczny.hehe
Ostatnio zmieniony 12 marca 2008 przez puchatek, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik puchatek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Moj czas na detoksie nie zapierdalał z prędkością światła. Każdy dzień był męką, haha a pomyślec że wtedy odtruwałam się od tramca i morfiny. To po kompocie jak będzie? Narazie sie wzbraniam przed detoksem rękami i nogami, mimo że sugeruje mi to babka z którą gadałam, raz, w ośrodku pomocy dla uzależnionych.
Swoją drogą powiem wam że ręce mi opadły. Pomyślałam sobie chuj, ide sie leczyć. No i poszłam do tego zacnego ośrodka. Najpierw wywiad z panią terapeutką co , jak długo i ile biorę. Tego samego dnia trafiłam do psychiatry która wypisała mi alprazolam i zajebiście drogi lek na depresje. I baj baj! Nastepna wizyta 31 marca. Wspaniale. Napewno sie wylecze.
  • 239 / 8 / 0
zielona podlecz się tym co ci lekarz przepisał.jak masz jakieś zgięcia i ból to weź się podlecz kodeinką.ale nie tak żeby odlecieć.weź się zajmij czymś nie wiem co ty tam masz praca czy studia ale skup się na rzeczach istotnych.kurwa bo to co piszesz to nie brzmi za dobrze.a jak nie dasz rady to jedź na detox, taki gdzie jest dobra obstawa lekowa - bunondol.tak z ciekowości jaki antydepresant ci włączył ? alprazolam swoją drogą jest zajebisty i działa również antydepresyjnie.Myśle,że twój lekarz wie co robi...
Uwaga! Użytkownik puchatek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 239 / 8 / 0
zielona podlecz się tym co ci lekarz przepisał.jak masz jakieś zgięcia i ból to weź się podlecz kodeinką.ale nie tak żeby odlecieć.weź się zajmij czymś nie wiem co ty tam masz praca czy studia,jakieś hobby ale skup się na rzeczach istotnych ale tak maxa na 100%.kurwa bo to co piszesz to nie brzmi za dobrze.a jak nie dasz rady to jedź na detox, taki gdzie jest dobra obstawa lekowa - bunondol.tak z ciekowości jaki antydepresant Ci włączył ? alprazolam swoją drogą jest zajebisty i działa również antydepresyjnie.Myśle,że twój lekarz wie co robi...3maj sie !

off topic = to forum pięknie działa :/
Ostatnio zmieniony 23 marca 2008 przez puchatek, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Dostałam zajebiście drogi Wellbutrin, ale szczerze mówiąc jakoś nie oczekuję po nim poprawy. Wcześniej przyjęłam (od innego lekarza) opakowanie Citabaxu po którym chyba było lepiej, ale ciężko mi to obiektywnie stwierdzić bo w czasie kuracji nieregularnie, ale jednak dalej brałam.
Właściwie to nie mam jakiś strasznych zgięć @puchatku, bo aż do tej pory udało mi się nie dopuścić do fizycznego uzależnienia. Jakieś tam poty, przybicie itd, ale nie ma co tych objawów demonizować bo po heroinie mogłyby być przecież po stokroć silniejsze. Teraz od dwóch dni jestem w domu (przyjechałam na święta) i nie biorę. Rano łykam kapsułkę tramca, kilka mg alprazolamu i jest git, nie gorzej niż i tak czuję sie zazwyczaj.
  • 35 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Minos »
Jestem mocno wjebany w klony-ostatnio po około 10dwójek biorę. Już się w tym strasznie pogrążyłem. Myślę o detoksie ale ja nie biorę nic oprócz "leków" którymi de facto leczą na detoksach heroinistów.
Nie wiem już czy iść na państwowy detox-jeśli tak to gdzie (miasto-link-nazwa placówki-numer telefonu-opis)? (tylko z umową NFZ) Są takie dla lekomanów? Czy odstawić to w domu?
I drugie pytanie które nasuwa mi się czy powinno się odstawiać to powoli czy lepiej z dnia na dzień to rzucić?
Dziękuje z góry za pomoc.
Nie bój się zmiany na lepsze: http://pl.youtube.com/watch?v=Q-lX5ZOpA-k
"Pierdol ten system - lecz rób to stylowo"
  • 33 / / 0
Z tego co wiem, to możesz się wybrać praktycznie wszędzie, w zdecydowanej większości detoxów odtruwają nie tylko helupiarzy, ale i lekomanów, amfetaminiarzy a nawet ciekawostka zdarzają się typy uzależnione od marihuany. Polecam to: http://www.monar.kki.pl/ctn/detoxh.htm. Większość pacjentów tam to Warszawa.
Nagłe odstawianie benzo to nie najlepszy pomysł, jak już to schodź z dawek stopniowo + jakieś leki zamienne, ale tu niech się mądrzejsi ode mnie wypowiedzą.
Why can't we drink forever?
I just want to start things over.
  • 440 / 4 / 0
na czysto, przyda ci się trochę paranoi
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 333 / 11 / 0
Minos, Ty bierzesz 20 mg klonow dziennie 8-( ? W zadnym wypadku nie odstawiaj tego nagle, jak juz to powoli!!!!
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.