Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 693 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: aree1987 »
Jutro albo pojutrzeb wybieram sie do apteki po Antidol 15x2. I w zwiazku z tym mam pytanie. Jak zabrać sie za ekstrakcje? Czy tkos w jednym poście napisał z sensem i treściwie jak profesjonalnie do tego podejsc?

Pozdrawiam.
we were born to suffer, and glory in our pain, each dream has jaws to crush us..

again and again
  • 1680 / 270 / 0
Ehhh...ludzie...przecież to wszystko już zostało opisane. Bierzesz rozwalasz młotkiem lub w moździerzu tabletki na proszek, zalewasz wodą, mieszasz, wlewasz do lejka z sączkiem i tyle.
Największy przegryw na forum
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Problemu ekstrakcji by nie było, gdybyśmy mieli swobodny dostęp do czegoś takiego jak Codeinum phosphoricum. :) Jedna tabletka zawiera 20 mg fosforanu kodeiny, nic więcej, 100 sztuk w opakowaniu, brak problemów... Ktoś to próbował, ewentualnie zna chociaż cenę?

EDIT: 15 da się kruszyć spokojnie palcami, nie wiem czemu z 20 są problemy i trzeba użyć sprzętu, ale co to dla nas. :)
  • 1680 / 270 / 0
Właśnie IMO trzeba utrzeć na "pył", bez grudek. Im mniejsze cząsteczki tym lepiej się rozpuszczają, a w grudkach kodeina może ugrząść w środku grudki.
Największy przegryw na forum
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Doget »
chodzi mi o otrzymanie czystej kodeiny w postaci proszku czy tam krysztalkow . myslalem nad tym aby po Ekstracji odparowac ta ciecz ale nie wiem czy wypali macie jakies pomysly?????
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Po odparowaniu będziesz miał kodeinę z rozpuszczalnymi w wodzie wypełniaczami. W sumie to da się zrobić, tylko po co?
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Doget »
Jakos nie bawi mnie picie tego obrzydlistwa. nie wiesz w jakiej postaci by byla kodeina i czy jakas jej czesc mogla by sie zmarnowac??
  • 155 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Szacun »
Szacun pisze:

Z innej beczki!
Czy jakiś chemik(nie miałem chemii od 1996) mógłby mi opisać jak pozbywać się paracetamolu z tabletek musujących w Efferalganie Codeine!! Ważne!!!!!!!!!!!!!!

Te zdrowie, cóż.. Nie lubie osobiście ekstrahować, zawsze mam wrażenie, że kodeina gdzieś się marnuje!! Dafalgan(10zł-480mg) zawsze! Ale jak ktoś ma dostęp do musujących, poważny problem! Dlatego młodzi i starzy amatorzy kodeiny, pomóżcie, bo mnie zabije Paracetamol 2! Ostatnie starcie, trzustka czy Watrób?
Antidol to pikuś, czy znajdzie sie ktoś do licha z wiedzą na powyższy temat , hę?...
Uwaga! Użytkownik Szacun nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.