05 marca 2017Limitlesss pisze: Próbował ktoś z was mix kofeina+ l-teanina ?
Jak na was działał ?
Nie miałem żadnych lęków po noopepcie a łatwo popadam w paranoje i lęk od byle czego, po 15 mg czy 30 nie powinno być żadnych niepożądanych działań a tym bardziej czegoś takiego jak lęk, nigdy z resztą nie słyszałem by noopept wywoływał lęk raczej wkurwienie na wszystkich wolniej myślących obok a nie żaden lęk.
05 marca 2017Kamral pisze:No to dalej nie napisałes co będzie dobre przy paroksetynie na poprawe koncentracji. Kazdy pisał ze mogę brać nie będzie interakcji, to w koncu jak to jest05 marca 2017Fenetylamina pisze: Biorę paroksetynę, bo mam lęki. Na poprawę wezmę anksjogenny noopept. Ech...
Podałem Tobie na tacy kilka rozwiązań.
@up, idziesz znowu w zaparte... irytacja, owszem, co sam potwierdzasz, do anksjogenności blisko z irytacji, czyż nie, biorąc chociażby pod uwagę kawę? Jeżeli to nie jest dla Ciebie wystarczający dowód.
Gloryfikujesz noopept, ja uważam, że jest po prostu przereklamowany. Myślę, że się nie dogadamy.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Skąd wziąłeś tą anksjogenność noopeptu? Jakieś badania czy coś? Bo ja pierwsze słyszę, a trochę ludzi co brało noopept znam.
A nawet wyszukałem badania, które wskazują coś zupełnie odwrotnego ;)
Przereklamowany? Nawet jeśli jego działanie nie jest duże*, to za dawkę wychodzi 50gr. Cena/jakość w porównaniu do gloryfikowanego (
A porównanie noopeptowej irytacji do lęków czy paniki jest śmiesznym naciąganiem prawdy pod własne tezy.
Wybacz, ale nie kojarzę - na jakiej podstawie udzielasz odpłatnych konsultacji? Jesteś neurobiologiem czy coś w tym stylu?
* z czym się nie zgodzę biorąc pod uwagę jak działa synergicznie z dobrymi źródłami choliny po miesięcznej albo dłuższej suplementacji
Moja postawa "nie jestem taki, jak inni" wywodzi się głównie z nakłaniania do szukania informacji na własną rękę. Żeby ludzie sami zaczęli zdobywać wiedzę, jak komponować odpowiednie dla siebie stacki, a nie czytali posty, gdzie inni użytkownicy mówią "biorę tyle i tyle tego plus noopept i działa super", a potem bezmyślnie robili to samo. Ja staram się skłaniać ludzi do myślenia, świadomości tego, co robią, bo bawienie się z biochemią OUN to troszkę, jak igranie z ogniem (jestem osobą, która stara się propagować przede wszystkim ostrożność, prewencję - nie tyczy się to aż tak nootropów może, bo tutaj większej krzywdy sobie nie zrobicie, ale głównie narkotyków).
Większość tutaj nawet nie wie, czym się różnią poszczególne źródła choliny. Owszem, nie zaszkodzą sobie, przyjmując CDP-cholinę w takich dawkach i o takiej porze czy Alpha-GPC również w takich dawkach i o takiej porze. Chodzi jednak o maksymalizację efektów, czyż nie?
Fenylopiracetam ("%-D") to również nootrop - na specjalne okazje. I na pewno nie do "monoterapii". Jeżeli cena jest dla Ciebie najważniejsza? To ok. Masz rację, noopept wygrywa praktycznie ze wszystkimi konkurentami. Wtedy koniec tematu. Bo naprawdę dobry, miesięczny stack to przeważnie koszt rzędu 300 zł miesięcznie.
BTW, próbowałeś innych nootropów?
Na jakiej podstawie udzielam odpłatnych konsultacji? Mam się teraz chwalić? Czy co? Skoro zostałem wezwany do tablicy, to już tłumaczę, ale dam to w spoiler, bo po prostu nie widzę powodu "szpanowania" i nigdy już więcej tego nie napiszę:
05 marca 2017Fenetylamina pisze: Mi nie dawał flashbacków, znajomym niektórym dawał (mogę popytać, jak Ci zależy), szybko zrezygnowałem z tego nootropu, bo pamięć długotrwałą mam dobrą i szybko zapamiętuję (uczę się), a na skupienie i motywację jest taki se. Meh dla mnie. :)
Kup sobie raz jakiś piracetam apteczny, skoro tak żonglujesz, obstaw sobie odpowiednią suplementację pod siebie, a nie jakieś stacki ze swissherbal.
Każdy organizm jest indywidualny. Nie pytaj mnie, jakie dawki na mnie działają. Spójrz na siebie. Wiesz (prawda? ;) ) o tym, że suplementacje i dawki nootropów należy zmieniać regularnie, balansować nimi, ustawiać pod siebie, patrzeć na efekty. Kupowanie gotowych stacków to pójście na łatwiznę i w większości przypadków zadziała, ale może działać dużo lepiej, jeżeli troszkę nad tym posiedzimy sami. ;)
Nie ma uniwersalnego stacku - tak, jak nie ma idealnego rozmiaru odzieży dla każdego. Chyba inaczej tego zobrazować nie mogę.
PS obczaj maila
A flashback... Cóż, w tym przypadku znaczy raczej to sięgnięcie tak głęboko w swój mózg, że przypominają Ci się rzeczy z przeszłości, o których normalnie byś nie wiedział wręcz.
Fenetylamina czytałem, że ludzki mózg może spamiętać praktycznie wszystko, problem z przywoływaniem zapamiętanych informacji. Słyszałeś może o pracach nad farmakologicznymi metodami osiągania pamięci fotograficznej? Ten, któremu się to uda, będzie multimiliarderem. Mnie się pamięć strasznie pogorszyła w porównaniu do lat dziecięcych. Wtedy łapałem wszystko w mig, a teraz łapię się na tym, że nie pamiętam, co czytałem parę minut temu...
Co do tej całej suplementacji, to nie rozumiem ludzi, którzy kupują prochy od internetowych sprzedawców. Przecież tam może być wszystko, łącznie z metalami ciężkimi. Można osiągnąć efekt zupełnie odwrotny od oczekiwanego... Wszystkie leki czy tam narkotyki powinny być dostępne dla ogółu bez recepty w aptekach. Przynajmniej byłaby gwarancja czystości. Raz w życiu zapaliłem trawkę, niby sprawdzona, bo kolega ciągle ją jarał, ale miałem przez nią kołatanie serca, szczególnie w nocy.
Poza tym są w internecie sklepy zwłaszcza za granicą które same badają substancje kupowane i wystawiają certyfikaty czystości, w USA np. był koleś który nawet konkurencję badał i wszystko było ok, nie wiem jak nazywa się jego firma, suplementy w aptece tak samo mogą zawierać syf nikt tego nie kontroluje. Ale ja bym nie popadał w taką skrajną paranoję? Już smogu się bym prędzej obawiał, z resztą ja głównie sięgam po normalne leki jak piracetam z czech tam bez recepty jest. Paranika a nie ostrożność, słowotwórstwo :-D
PS. "Paranika" :-D
PPS. Post nie wprowadza nic do dyskusji.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Gienia niech zgadnę monotonne zajęcia, problemy z nastrojem(zgaduję, że zawdzięczam temu stan mojej pamięci bo przecież coś tam było, że u osób z depresją/obniżonym nastrojem coś się uszkadza cały czas w mózgu) od lat + dieta co popadnie? Może jednak jakiś stack sobie ułożysz, piracetam można przez neta kupić normalny lek do tego jakaś lecytyna jak się boisz innych cholin + co tam ci może brakować, badania sobie zrobić czy coś.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zdzojntempolak.png)
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/p06p0z0v.jpg)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/bartoszyce_0.jpg)
Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol
Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/takeshi_niinami.jpg)
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne
Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/niemcycrack.jpg)
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet
Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.