Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
64
48%
2.Cos działa
29
22%
3.Słabo działa
18
13%
4.Nie czuje nic a nic.
10
7%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
13
10%

Liczba głosów: 134

ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
@Saguaro99 na pusty żołądek, 3 duże łyżki. tradycyjna, porządnie wyciskana w woreczku w letniej wodzie. żołądek całkowicie pusty, bo pijałem rano albo pod wieczór, gdzie posiłku nie było od wielu godzin.

fuzja ncux

@Saguaro99 napisałeś "czuję parasul mocno" - czyli co konkretnie czujesz? jak eufo wygląda u ciebie?
  • 324 / 38 / 0
@up Spróbuj zważyć proszek. Tradycyjnej trzeba pić 2x tyle co instant, jeśli chodzi o paralasul to celował bym w 20-25g. Czyli np. wrzucasz 50 gramów (jak kupiłeś 100 gramów to połowa paczki bez ważenia) do 500 ml wody, w 250ml (przeciętna zwykła szklanka) będziesz miał 25 gramów, ale proch trzeba zważyć, bo na oko łatwo przestrzelić albo wziąć za mało. Zdarzało mi się wypić za dużo, albo zrobić za dużo dolewek to cała przyjemna faza przeradza się w dziwną nieprzyjemną stymulację i ogólny lęk.

Z odczuć. Przez pierwsze 20-30 minut dość mocna euforia, mega gadka, wszystko co oglądam np. na youtube jest atrakcyjne x100, rozmowa czy pisanie z ludźmi sprawia mega przyjemność, uczucie głębokiego spokoju i poczucia, że wszystko jest super. W skrócie wszystko wokół staje się "piękne".
Po 30 minutach to uczucie mija i pojawia się spokój i ogólny relax, wtedy można powtórzyć połową poprzedniej dawki.

W tym czasie wyciśnięty woreczek wrzucasz ponownie do ciepłej wody do namaczania i po drugiej dawce możesz wyciskać kolejne porcje i tak z jednego woreczka mamy 3 wyciśnięcia. Ostatnie jest najsłabsze ale nadal działa.

Ps. Spróbuj tym razem zważyć proch i wypić 20 - 25 gramów na strzała. Powinno zadziałać znakomicie. Jeśli brałeś kavę ze sklepu Kv...e... .eu. To masz na pewno dobry sort. Mieli jakiś czas temu kozak odmianę Kelai, najmocniejsza euforyczna jaką piłem i chyba najbardziej Heady euforyczna odmiana jaka istnieje, byłem u nich w sklepie stacjonarnym i niestety mówili, że nie rośnie aktualnie nigdzie i przez to brak dostępności.

Lubię kave kave, ze względu na silne działanie i paradoksalnie bardzo niskie skutki uboczne oraz to, że nie uzależnia. Jedynym minusem jest wysoka cena, ale coś za coś. Z dodatkowych plusów jest to, że fajnie miksuje się z kratomem, nie psując działania.

Ps. 2 Daj znać czy tym razem pykło :) jeśli nie, no to może po prostu Kava Kava na Ciebie nie działa, ale mam nadzieję, że zaskoczy
  • 4 / / 0
ja dałem za to raz 125zł, na tym sklepie co mówiłeś. zużyłem to na 5 razy wszystko w 5 dni. póki co podziękuję, jak za taki wydatek niezbyt coś poczułem, to se na razie odpuszcze. moze kiedys ewentualnie zrobie takie podejście jakie mówisz
  • 24 / 1 / 0
Powinni zalegalizować... Kto pamięta produkowany u nas Felixen - ekstrakt z kavy? Niezły był i tani.
  • 2984 / 640 / 0
@1969rocznik Przecież kavę już dobre parę lat temu wykreślono z listy i jest legalna.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?

Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.