Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
04 kwietnia 2025Devixo pisze:
@rzeka bierzesz 700mg tramadolu dziennie? raczej odradzałbym morfine w twoim przypadku z 2 wzgledów
-jeśli bierzesz 700 mg tramadolu dziennie to masz ładna tolerke a morfina przyjeta PO ma bardzo niską biodostepność (ok. 30%)
-morfina co prawda w niższych dawkach zwieksza próg drgawkowy, ale jednak małej dawki to ty nie weźmiesz, morfina w wiekszych dawkach zmniejsza próg drgawkowy tak jak tramadol więc nie ryzykowałbym.
Przez całą dobre tyle się sliczy nie biorę tego na raz ;) no jak przyjaciele pół tabletki, ćwiartka porobią? Ja jestem w świętej kondycji zdrowotnej, jestem sportowcem nie chodzi o to że się chwale ale ma chyba znaczenie ;) dzisiaj ostatni raz tramadol wleciał coś około 11. diazepam 20mg około 14 w toorii jestem gotów na przygodę z nową substacja :D dajcie znać
  • 2807 / 363 / 0
No ja znalazłem odpowiedź na swoje pytanie czemu nie czułem histaminy po podaniu majki i.v a dodam ze mam zalożonego " midlajna " kto nie wie co to niech sobie w duckduckgo wbije . A więc musial minąć ponad tydzien nie brania hudroksyzyny aby po podaniu majki i.v na kopa oczywiście poczuć histamine itp niestety tolerancja poleciala strasznie do góry.. bo 1tab zupelnie nie czuje , 2 tab lekko .. dopiero 3tab mst200 powoduja to na co liczę dla mnie to oznacza chyba walenie głowa w mur .. w ostatnich dniach bilem swoje rekordy jesli o majke chodzi jednego dnia w ciagu 30min podalem 1g majki tak 1g majki i.v najpierw 2tab i po 10 minutach 3tab i.v także ten a niekiedy dawka dzienna to bylo 2,4-2,6g majki i.v teraz schodze z dawek i pie***rdole to bo to bez sensu juz jest dla mnie poprostu
  • 13 / / 0
Yhy czyli trzeba zrobić ten detoks od benzo który z resztą chętnie zrobie no i próbując majki będzie to dzien czysty od jakichkolwiek substancji. Co do dawek nigdy nie brałem majki mam Continusy 100 ile powinienem tego zarzucić żebym mógł poczuć to o czym Wy Majkowiecze opowiadacie :D
  • 280 / 83 / 0
@sclero2014 5xMST200 to nie jest gram morfiny. To bylby gram siarczanu morfiny zakladajac 100% wydajnosc ekstrakcji. Ja rozumiem ze to skrot myslowy, ale poczatkujacy tez czytaja. Nijak nie do zrobienia, zwlaszcza metoda wodna. Przy takim zuzyciu to pozostaje ekstrakcja z wytraceniem wolnej zasady (Parathormon opisywal tu a to nie jest jakos specjalnie wiecej roboty. Dopisalbym jeszcze ze acetylacja skoro i tak juz freebase w rezultacie otrzymujesz, ale jako ze narzekasz na brak histaminy a nie dzialania moze mijac sie z celem. Pozdr.

@rzeka 1 dzien przy diazepamie to zaden detox. Nordiazepam bedacy metabolitem jest rowniez aktywny i tez ma dlugi czas poltrwania (do kilku dni w porywach). Zreszta biorac ww dawki tramadolu to bym sie tak do naglego odstawiania benzo nie spieszyl tak czy siak.
  • 791 / 183 / 0
50mg iv bez tolerancji to dobra ilość. Z tą biodostępnością oralną jest różnie. Niby ona początkowo wynosi około 30%, jednak wzrasta wraz z częstotliwością brania. Może to być w porywach nawet 60-70%. Też pewnie cechy osobnicze.
  • 13 / / 0
No to chłopaki ile zgryźć na pierwszy raz tego MST 100, jedna pilla starczy?
  • 791 / 183 / 0
Zacznij od połowy. Od siebie polecam rozpuszczenie w gorącej wodzie. Jak będzie za słabo to dorzucisz drugą połowę. Dorzucić zawsze możesz, odjąć już nie. Z opio już nie ma żartów, bo te substancje mogą Cię zabić. Ważne byś nie mixował z alkoholem czy benzo. Ogólnie niczym. W razie potrzeby miej przy sobie antyhistaminy.

@rzeka
  • 13 / / 0
Dzięki jutro tak to właśnie zrobię, pozdrawiam
  • 2807 / 363 / 0
05 kwietnia 2025freezin9moon pisze:
@sclero2014 5xMST200 to nie jest gram morfiny. To bylby gram siarczanu morfiny zakladajac 100% wydajnosc ekstrakcji. Ja rozumiem ze to skrot myslowy, ale poczatkujacy tez czytaja. Nijak nie do zrobienia, zwlaszcza metoda wodna. Przy takim zuzyciu to pozostaje ekstrakcja z wytraceniem wolnej zasady (Parathormon opisywal tu a to nie jest jakos specjalnie wiecej roboty. Dopisalbym jeszcze ze acetylacja skoro i tak juz freebase w rezultacie otrzymujesz, ale jako ze narzekasz na brak histaminy a nie dzialania moze mijac sie z celem. Pozdr.

@rzeka 1 dzien przy diazepamie to zaden detox. Nordiazepam bedacy metabolitem jest rowniez aktywny i tez ma dlugi czas poltrwania (do kilku dni w porywach). Zreszta biorac ww dawki tramadolu to bym sie tak do naglego odstawiania benzo nie spieszyl tak czy siak.
Tak chodziło o skrót myślowy.. i to jak tolerancja poleciała praktycznie z dupy na łeb na szyje ..
  • 5082 / 873 / 0
Co z Ciebie sportowiec jak ćpasz. Moze tutaj mozesz przyszpanowac
Bo tym ze cpasz nigdzie nie przyszpanujesz xd
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.