Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 258 / 16 / 0
Witam mam pytanko do zorientowanych co do wenlafaksyny, po jakim czasie dziala w pelni??
Jakie skutki uboczne mielisci i jak dlugo sie utrzymywaly, dodam ze aktualnie biore paroksetyne,
przez rok czasu bralem 60mg teraz zaczalem schodzic z niej bo kurwa straszny jest to zamulacz %-D , fakt stanow
lekowych nie mam ale kurwa nic sie nie chce kompletnie, anhedonia kompletna, biore wenle 5 tygodni
od tygodnia w dawce 150mg, nastrój w miare ale na nic kompletnie nie mam ochoty.
  • 652 / 3 / 0
3 tygodnie po zwiększeniu dawki do 150mg i ...jest średnio dość. Fakt, że w międzyczasie poleciało parę blistrów z zawartością przeciwkaszlową zapewne nie pomógł :P. No nic, czekam jeszcze. Może dawkę pasuje zwiększyć do 225 mg, bo póki co to ni chuj ni dupa, ni kamieni kupa - parafrazując kolesiów z ostatniej afery politykierskiej.
Wielcy są wielcy tylko dlatego, że my klęczymy.
  • 577 / 10 / 0
Wenla do 150 mg dziala jak zwykly SSRI. Dopiero od dawki 150 - 225 daje lekko nerodrenaliny. Ja wczoraj jade juz 300 czyli blok sero, nero , i dopaminy .
  • 385 / 7 / 0
75mg od 2 miesięcy, codziennie od około południa zaczyna mi się chcieć spać. Ciągnie mnie do łóżka falami, czasem ulegam, kładę się. W połowie przypadków okazuje się, że nie jestem śpiący, tylko tak brakuje mi energii, że nic innego nie mogę robić. A w drugiej połowie faktycznie szybko zasypiam, zawsze śni mi się coś dziwnego, budzę się i pamiętam tylko, że miałem dziwny sen.

Szczerze do dupy coś takiego. Miałem się leczyć z chronicznego braku energii, poczuć bezsensu i nadmiernego stresu. Próbowałem bupropionu - wkurwiał mnie i stresował, a odstawka była koszmarna (lekarz wymyślił odstawianie ekspresowe, okazało się, że kiepski pomysł), potem sertralinę - stres zniknął. Ale wraz z nim wszystko inne. Radość, melancholia, wszystkie głębsze emocje poszły w pizdu i czułem się jak robot śniący o życiu. Odstawka była świetną decyzją. Potem miałem znów próbować bupropionu, tym razem nie dał żadnych efektów, nawet przy zwiększonej dawce. Lekarz wpadł na wenlafaksynę. Ja już kurwa nie wiem co robić, lepiej było jak po prostu regularnie robiłem się DXM i MXE.
  • 577 / 10 / 0
Mam to samo co ty . Kiedys mialem w chuj energi i dopaminy ale mialem nerwice i lęki w chuj. Zaleczyłem to paroksetyną na jakiś czas. Jednak dopadlo mnie totalne wyjabenie na wszystko i kompletny brak emocji. Nawet na pogrzebie ojca próbowałem choc jedna łezkę oddać ale nic! Energi tez praktycznie 0. Zmienilem lek jechalem 1 miesiac wenla 150 - 225. Szczerze to tak sobie wachania nastroju itp. Raz lepiej raz gorzej. Przeczytałem w necie badania na temat venlafaxyny i najlepsze rozwiazania na depresje melancholijną to Venlanlafaxyna dawka 300 - 375 ze wzgledu ze mniejsze dawki są poprostu SSRI i lekkim NRI . Jak to nie zadziala dodać bupropion . Ja jednak licze na samą venlę chociaż rok lub dwa w miare ok . Narazie jestem w 2 miesiacu brania . Czekam i troche lepiej juz.
  • 143 / 3 / 0
Biorę wenlafaksynę ponad tydzień. Biorę połowę 75, czyli 30 ileś tam. Mam nadzieję, że mi pomoże, po sertralinie dostałam szoku, ale tylko rozumowego, bo w głowie nie istniały żadne myśli, po prostu pustka i tylko automatyczne myślenie mrówki robotnicy - czyli patrzę na telefon i myślę 'telefon'. Żadnego dalszego ciągu myślowego. Więc dostałam szoku, że nie potrafię już nic więcej poczuć i przestałam być skłonna do refleksji, które mimo, że czasem bolesne, to jednak czyniły mnie jako ... mnie. Potem brałam klozapinę, która zrobiła ze mnie totalne warzywo. Czekam na działanie wenlafaksyny.
"Słowo trauma z greki oznacza ranę, a wie pan jak jest sen po niemiecku? Traum. Rany rodzą potwory"

http://blackoleander.blogspot.com/
  • 652 / 3 / 0
Dawka dalej 150mg. Przyznam, że zaczęło robić to co miało zrobić, tj. objawia się zarówno działanie antydepresyjne, jak i zmniejszenie stresu przy kontaktach interpersonalnych.
Emocje mocno spłycone, nijak nie idzie się niczym szczególnie ucieszyć ani wkurwić. DXM sobie z tym jednak radzi całkiem zacnie, w odróżnieniu od kodeiny, która prawie nie działa i kofeiny, której mogę wypić dowolną ilość i co najwyżej się wkurwię.
  • 652 / 3 / 0
Rozkruszyłem i zapodałem donosowo +/- 75 mg. O kurwa, jaka to jest faza %-D Lecę preparować dorzutkę, nie ma spania!
Spływ mało apetyczny, przy sniffie piecze średnio-mocno.
  • 267 / 19 / 0
@up, wenla 75 mg o przedłużonym uwalnianiu (ER,SR) nada się w nocha? Wydaje się, że nie, a może jednak?
  • 867 / 18 / 0
w sumie po miesiacu-dwoch na wenli zaczelem byc zdolny do odczuwania emocji, ale postanowilem, ze to pierdole i ogarne temat na trzezwo i zdrowo za pomoca medytacji
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.