Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
07 czerwca 2021stormsheiiii pisze: Każda myśląca osoba decyduje o sobie i nie zawsze są to piękne wybory,powszechnie akceptowalne tj właśnie zażywanie opio.
Ja bym wiedział ile i jak często mogę, żeby nie chwycił skręt. Oczywiście mówię o stałej jakości surowca np apteczne opio.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Co z tego ,że to tylko chemiczne szczęście?
Miałem 2 ćwiary które waliłem z 3 dni chyba z których nie pamiętam kompletnie nic.
Gdy wszystko sie skonczyło to benzo i jazda po towar. I tak dzien w dzień 5 rok.
09 czerwca 2021Retrowirus pisze: Hehe- Heroiczna zupa, Jacok :P
W każdym razie, z zupy powstaliśmy i w zupie żyjemy, tak długo jak zgodzimy się że zupa opisuje stan pewnego specyficznego chaosu, taki burdel, ale pełen potencjału.
Pytałeś w wątku o metadonie co u mnie, No cóż, zupa stary. Czasem żałuję że brak w niej heroiny, czasem wręcz odwrotnie. Zupa^2.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.