Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 54 / 4 / 0
@JulietteS Jak sobie radzisz z ocd i adhd? Znam może jedną osobe z tym combo które ja mam…. to wykańcza momentami

Żeby nie robić offtopu, Modafinil 200mg x2 dziennie to świetny lek, bardzo dobrze wspominam, ktoś napisał że to działa jak beta-keton bez euforii, no i coś w tym jest, dodałbym jeszcze że bez zjazdu i bez uszkodzeń mózgu. W dodatku bardzo dobrze wchodziło mi gdy działanie typowo amfetaminowych leków na adhd schodziło, wtedy Modafinil dobrze to dopełniał.
Niby ma niską skuteczność na adhd, ale na mnie działał bardzo dobrze
Jednak napewno mniej skuteczny niż np lisdexamfetamina
Dla osób które są nadwrażliwe na skutki uboczne typowych stymulantów polecam serdecznie
  • 37 / 4 / 0
Dobrze sobie radzę, dzięki. Raz lepiej, a raz gorzej - jak to w życiu, ale ogólnie nie mam na co narzekać pod tym kątem. Czyli.....nie wiem jak to nie jest być mną, a sama ze sobą jestem pogodzona.
  • 54 / 4 / 0
@JulietteS To powodzenia w takim razie. Leczysz czymś ocd, adhd? Chodzisz na jakąś terapie? Ja sobie dobrze radziłem dłuższy czas z tymi zaburzeniami ale teraz jest masakra, mam nadzieje że sie mi polepszy
  • 2831 / 615 / 0
Dalszą rozmowę na temat adhd/ocd proszę prowadzić w odpowiednim wątku, ten dotyczy modafinilu!
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 1027 / 273 / 0
@Vetulani44

Ale przecież Modafinil to lek na adhd (off label).

@JulietteS

Ja mam płatny chat gpt i dział bardzo dobrze, czasami tylko trzeba go poprawić i odzyskuje rozum.

Przecież ADHD to właśnie takie lezenie odłogiem i szukanie łatwej przyjemności z powodu niskiej dopaminy. Do tego jest dziedziczne więc tłumaczy to Twój zarzut o podobnym vibe'ie domu pacjenta. Mi się wydaje, że moja mama ma, ale to jest kwestia diagnozy - najpierw ja.

I to jest prawda ,że niektórzy bez terapii radzą sobie z adhd, po prostu wypracowali odpowiednie mechanizmy działania, które są specyficzne dla adhdowcow. Ja np do dorosłości świetnie sobie radziłem w szkole, a potem nagle utrata zainteresowania i swoich zdolności po śmierci dziadków (trauma).

Modafinil nieco naprawia te wszystkie niedoskonałości, ale i tak uważam że wymagam terapii, żeby odpowiednio ukierunkować zasoby energii. Bo potrafię złapać focus, ale niekoniecznie na czymś potrzebnym mi do rozwoju.

Jestem ciekaw, czy ktoś z Was ma adhd i ma porównanie Modafinil vs metylofenidat (i jaka dawka).
  • 50 / 4 / 0
Zauważył ktoś ostatniego czasu pogorszona znacznie jakosc modka Z polskich sklepów?
Zamawiałem od początku z sklepu w nazwie. Pl i Com,było git, później niby zawiesili stronę I po utworzeniu nowej w nazwie tym razem nazwa naszego kraju zamówiłem ponownie ale to już nie było to samo, znacznie słabsze mimo dużych przerwy jaka miałem hmm 🤔 przydało by się jakieś nowe pewne źródło, piszcie w dziale sprzedawcy +

A to post osóbki z wykop :

Po wybuchu wojny na Ukrainie łańcuchy dostaw się zesrały, Modafinil online jest w wielu przypadkach rozpuszczony albo trefny. Idź sobie, moze nawet online, do jakiegoś lekarza prywatnie i załatw sobie recepte off-label na Actimodan
  • 1027 / 273 / 0
@hypcio393939

No ja nie wiem, brałem do sierpnia Modalert i jak czasami siępnął po dwóch tygodniach przerwy to czułem się trochę jak naćpany nawet. Za to actimodan zawsze odczuwałem słabo.

Wykopem się nie sugeruje, bo tam jebane ćpuny siedzą w tematach o nootropach.
  • 1027 / 273 / 0
Dobra, ja właśnie wróciłem do Modalertu - tym razem bez kofeiny, co jest bardzo istotne w całym przedsięwzięciu.

Minęło 25 minutek od przyjęcia tableteczki i jest świetnie, pewność siebie w górę, jak i zdolności kognitywne, stabilność emocjonalna i chęci do życia. Zaraz Wam tu całe forum zapiszę nowymi postami, chociaż wolałbym przekierować swoje aktywne zasoby w trochę innym kierunku 🤔

Także jest zmiana - nie czuję się już naćpany pojebany, jak to mogło faktycznie wyglądać w mixach z kofeiną, do której bardzo się teraz zraziłem - brałem ją codziennie przez 3-4 lata w wysokich dawkach i na pewno za mocno tym podkręcałem działanie modka smrodka.

O kofeinie dodam swoje spostrzeżenia w stosownym temacie, ale jestem bardzo zadowolony z odstawienia tego środka.

Wracając co modka to jest teraz znacznie bardziej wyważony, może nawet słabszy w działaniu, ale znacznie delikatniejszy, a jednocześnie jestem dalej mega zadowolony.

Co do ADHD, to odczekam se teraz do wiosny na modku, żeby była jakaś przerwa od cpania i wtedy się będę diagnozował i robił przymiarki do metylo.

Pozdrawiam cpunki
  • 20 / 5 / 0
05 czerwca 2025GermanskiOprawca pisze:
@rrozz

Jak odstawiłes cukier, a wcześnie brałeś regularnie to oczywiste że możesz mieć zwałę. A problemy typy zespół abstynencyjny = modek nie działa.

Ja na początku maja próbowałem odstawić na kofeinę i modek przestał działać właśnie z tego powodu.

Ty bierzesz dawkę 15mg na kg czy 15mg w ogóle?

Oczywiście że życiowy kryzys może uwypuklać skutku uboczne modka.

Ostatnia sprawa, ja biorę 2 x 200mg dziennie i nie ma sensu podnosić jednorazowej dawki, między 100 a 200 jest różnica, ale powyżej już żadna, jeśli chodzi o działanie

To nie ćpanie żeby się tym nabombić
Bralem 75mg R-enancjomeru raz, rano. Mam 90kg.
To mi wystarczalo na caly dzien.
Na poczatku brania mialem lekka stymulacje i bardzo lekkie eufo.
Pozniej eufo zaniklo.
Z czasem, po okolo roku zaczynaly sie wzmagane bole glowy.
Na poczatku mysalem ze to brak nawodnienia, swiezego powietrza lub jedzenia. Czesto to dzialalo, ale pozniej juz nie dzialalo.
Ogolnie to przestal dobrze dzialac od kiedy reszta "spraw" leży- praca na zdalnym i rzadki kontakt z ludzmi powoduje ze gdzies sa braki sero- albo dopaminy.
Dope moge jeszcze jakos uzupelniac lekutko, ale sero- nie widze innej opcji jak inna farma- a tego juz nie chce, i tak juz za duzo biore suppli.
Dorzucam regularne ashwagande, B3 500mg, niekiedy Gotu kole oraz teanine- to powouje lekka sedacje na zbyt duze rozedrganie po armo, no i moze za duzo kawy... nie wiem.
Ogolnie to mam po 2latach stosowania czesto jakies od-zoładkowe problemy, jelitowe, gazy- wiec oslonowo leci ostropest i probiotyki.

Generalnie mialem takie stany na poczatku ze po 14h ladowalem jak automat, ale teraz przyszlo jakies takie zmeczenie ze gowno mi to pomaga.
Odstawilem po 2roku na pare miesiecy i walilem na sen melatonina, difenhydramina a teraz jeszcze kwatiapine.

Generalnie wydaje mi sie ze przez redukcje fazy REM snu, to wszystko nei dziala. Zmeczenie jest maskowane, ale błykotliwosc umyslu spadla.
Ogolnie to jestem na bardzo ostrej redukcji ostatnio ze wszystkiego... no ale licze ze ta zacietosc i blyskotliwosc mi wroca z czasem

Cukier odstawilem- zrodlo dopaminy- ale nie ma innego lepszego na szybko.
Moje obserwacje sa takie: jak sie rano zle nastawie i zaczne dzien od obrzucania gownem feministek i czytania newsow to moge sobie zjebac dzien, zapetlic mysli nie na tym co trzeba.
wiec moze to kwestia mindsetu.
  • 1027 / 273 / 0
@rrozz

Malutko bierzesz. Ja mam 60kg, a armo brałem 150mg, modek też większa dawka - 200.

Co do bólów glowy to jesteś na redukcji, tak? Może brakować składników odżywczych, a przynajmniej modek potrafi nieźle zaatakować człowieka skutkami ubocznymi, jak ten zapomina o posiłkach (a bardzo łatwo na tym środku o nich zapomnieć).

Odstawienie cukru jest moim zdaniem ciężkim zadaniem, więc spodziewaj się troszkę walki z samym sobą. Ja piję napoje zero i one mi w 100% wynagradzają słodki smaczek. A słodzone już mnie zatykają nieprzyjemnie.

I zostaw te feministki w spokoju - nie warto się nakręcać negatywnie na żaden temat, bo to drenuje nasze zasoby energii, zwłaszcza w tym przemyśle narkomanią zwanym.
ODPOWIEDZ
Newsy
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.