Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 703 / 135 / 0
@Demis ta, koleś mi sprzedał zamiast browna, 5tke krisa wiec ketony miałem zaraz po wyjściu, okazalo się ze debil się pomylił, Brown miał iść do mnie a kryształ do kogoś innego wrocilem do domu 150km dopiero sprawdziłem temat, to już ch* w dupe, finansowo byłem stratny z 50zl, na 2 strzały może mi spadła w takim sensie ze bardziej euforycznie to poczułem, teraz przygrzalem 500mg M i 320mg oxy w 1 pompie 20ccm i klona memlam pod językiem i zapoznaje się z regulaminem morderatora, a ty jak tam Demis po jednodniowym detoksie? Ty to już w ogóle as byłeś najpierw zerowanie później na program jak dopiero początek przygody w świecie Opiatów a później do domu na grzanki, ogólnie na twoim etapie uzależnienia to polecałbym wejść na bupre jakieś male dawki wbijać się na lewometadon jak jeszcze opowiadałeś ze koda Cię grzeje i tramal to trochę bez sensu później na tym utkniesz ja w zasadzie rozmyślam wejście na program
  • 1960 / 205 / 0
@xantiago Dzięki za troskę ale opioidy biorę 10-12 lat. Jak to początek w świecie opio to chyba nie słuchałeś nic ;)

Tak. Jak tolerka spadnie mi to te 1.5g tramadolu czy kodeiny lekko zgrzeje. Od 2 lat jakoś żeby się zgrzać wybieram morfinę czy oxy.
Wcześniej bawiłem się w pochodne fenta. Ale ja jestem politoxy, potrafię przeżyć bez opio jakiś czas.

Jeśli chodzi o Buprenorfine to brałem 1.5 roku jako substytucje pod okiem lekarza. Nie sprawdziło się. Teraz bupre stosuje tylko na odstawkę bo zalecza tylko fizycznie w jakimś stopniu. Psychicznie nie pomaga.
Take DXM and Be Happy
  • 703 / 135 / 0
@Demis Mi się właśnie oxy skończyło i Majki mi został ostatni liść, ale na jutro będę miał durogesic (fenta), a wracam do swiecia pod koniec wrzesnia to polecę do detoxu na fentanylu, żeby już Majki nie kupować, oxy chyba wezmę bo mam od innego magika na zniżce

PS wróć ze mną do swiecia, rozmyślam nad programem ale jeszcze nie wiem czy zerowanie czy program ale na bank wracam
  • 1960 / 205 / 0
@xantiago z programem też myślę, że jeszcze za wcześnie dla mnie. Dzisiaj wziąłem buprenorfine. Chce się chociaż z jednej rzeczy odtruć na jakiś czas. Wiadomo, tylko fizycznie mi pomaga, ale to i tak dużo. Zostało mi jeszcze jej trochę. Mimo wszystko lepiej to niż schodzenie na sucho czy cięcie dawek (którego i tak nie jestem w stanie dotrwać). bupra dość skutecznie blokuje działanie opio, więc i jest jakiś parasol ochronny. Co z tego wyjdzie, nie wiem. Ostatnie kilka razy tak zszedłem więc dlaczego nie spróbować.

Dziękuję za zaproszenie %-D Ale póki co opio postaram się odstawić w domu. A jeśli chodzi o benzo to mi wiele nie da odstawienie w kilka tygodni po 3 latach brania.
Take DXM and Be Happy
  • 703 / 135 / 0
@Demis skoro bierzesz bupre to znaczy, ze nie masz jakiegoś problemu i ciąg nie był wyniszczający, ja w prawie rocznym ciągu jakbym wziął teraz bupre, to aż boje się pomyśleć, tak bupra wyprze inne opio, chyba tylko fent się przebije, ale nie próbowałem, zależy tez od dawek bupry, bo kiedyś sie dużymi dawkami Majki przebijałem przez nią, ale dawki bpr nie były wtedy zbyt duże ale działanie morfiny wyraźnie spłycone

To jak bierzesz bupre na ten moment to polecałbym Ci program buprenorfinowy ale to i tak byś musiał przyjść do swiecia żeby Cię na bupre wbili :p dawaj będzie wesoło
  • 604 / 115 / 0
czemu wszyscy piszecie o programach, na buprę ambulatoryjnie psychiatrzy zapisują, mi od 1 wizyty. jedyny minus to cena, ale nie trzeba jeździć do odległego miasta, stać w kolejkach itp. Nikt cię też nie sprawdza żadnymi testami
  • 10 / 4 / 0
Ja chwilę po iniekcji morfiny na całym ciele mam uczucie wbijania szpilek, a w miejscu iniekcji pojawiają się ślady jak po ugryzieniu pokrzywy, albo ukąszeniu jakiegoś owada typu osa. Wie ktoś o co chodzi?
  • 3205 / 176 / 0
To normalne, reakcja histaminowa.bierz mniejsze dawki albo przed wzięciem weź lek na alergie
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 109 / 20 / 0
Siema, ziomek mi taką historię zapodał, że w UK dostał morifnę w kapsułkach, zjadł za dużo i skręcało go z bólu wątroby. Dla mnie to kupy się nie trzyma, bo jak coś może boleć po przedawkowaniu opio. Raczej coś z układem oddechowym powinno być. No i wątroba to chyba nie boli w ogóle? Ja to rzygałem jak kot po morfinie, ale tylko jak żarłem na pusty żołądek, i to dopiero na drugi dzień było. Ale nic mnie nie bolało.
:liść:Wchodź na dach, łap promienie słońca, z tej perspektywy inaczej ziemia wygląda... :liść:
  • 1762 / 591 / 0
Nie takie fajne toto jak myślałem. Kupiłem sobie jakiś czas temu kilka tabletek MST200, trafiło się jeszcze oksy kolejny raz spróbować, kilka innych opio, no i muszę przyznać, że ta jebana dziwka szmata kodeina to najfajniejsza jest (ale pierwsze pięć razy, bo kolejne pięć tysięcy nie bedzie działać). morfinę bym umieścił na drugim miejscu. Całe szczęście to już prawie rok bez wjebania w opio, może raz na miesiąc coś strzelę sobie. Może już z tego wyrosłem, może pół roku w Holandii i przymus odstawki Thioco mnie z tego wyleczył. Pewnie jakbym dalej był jebanym kodeiniarzem to bym majkę pokochał. Cieszę się, że nie było mi dane jej poznać w tamtych czasach..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?

Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.