Przy Twojej sytuacji najlepszą opcją będzie branie 2 razy dziennie po 1 tabletce. Jeżeli zobaczysz, że pozytywnie na Ciebie działa i dobrze go tolerujesz, to możesz próbować ewentualnie większe dawki. ;-)
Łączenie piracetamu z lecytyną polega właśnie na tym, że lecytyna jest dobrym źródłem choliny, którą zaleca się brać podczas kuracji piracetamem.
Nie jest to raczej konieczne, ale cholina działa sama w sobie - jest prekursorem acetylocholiny, istotnego neuroprzekaźnika dla funkcji kognitywnych.
Słyszałem już kilka razy teorię, jakoby piracetam miał zwiększać zużycie tego neurotransmitera, nie wiem ile w tym prawdy. Osobiście zauważyłem, że przy większych
dawkach występują faktycznie uporczywe bóle głowy, które mijają chwilę po przyjęciu choliny. Jeśli chodzi o lecytynę sojową to optymalnie będzie zażywać równowartość dawki piracetamu.
Nie ma w tym za wiele prawdy. Po prostu tak jest. Trzeba brać coś z choliną jak chcesz mózg wyleczyć. A i lecytyna jest słabym źródłem choliny. :-P
No, a trzonem kuracji nootropowej jest racetam+cholinergik+wazodylator.
#mops
A co do dawek musisz poeksperymentować. Każdy jest inny. Na mnie działał w miejszych tj. 3,6 g. Większe nic nie dawały. Tzn. nie działały lepiej niż to 3,6 g.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.