...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 104 / 15 / 0
W Szczecinie niepotrzebne jest skierowanie.Nie wiem jak jest w innych miastach.
  • 1305 / 162 / 0
ja polecam detox w swieciu nad wisłą ordynator jest spoko ma dobre podejście do ludzi gorzej z jego kompanką która traktuje osoby uzależnione jak śmiecie

ordynator ładuje klonami dobrze mi na start dał 6x2mg i schodził z tego 8tygodni do tego dawał depakinę ostatnie 0.5mg ciągnął tydzien także detox bezbolesny od klono miałem i znowu sie tam wybieram tym razem z problemem opiatowym
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12717 / 2460 / 0
^
Przyszedłeś na detoks uzależniony od bardzo wysokich dawek klona? Przecież 6 x 2 mg to jakiś absurd... nawet większość ćpunów boi się tyle wziąć na własna rękę ...
  • 1305 / 162 / 0
w końcowej fazie mojego klonowego uzależnienia szklo 15klonow nawet dziennie a te 6x2mg dostałem pierwszego dnia do tego dosyć często szedł diazepam przerabiany do i.v w ilosci 20tab naraz w ogole w swieciu ten ordynator ma takie podejście "nasyca" pacjentów przynajmniej klonem i później schodzi koleszka tez wpadł caly rozdygotany tak go nabuzowal klonem że z wyra nie wstawiał i ciagle kroplowki

tak poza tym to juz sie ujawniłem jestem 885,aka drzewo aka egzotiko powinno Ci już conieco o mnie powiedziec hehe
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 2 / 0
Bardzo możliwe, że trochę sobie chyba marzę ale tak dla pewności wiecie czy dziś - w niedzielę - mogłabym zostać przyjęta gdziekolwiek na detox? Musiałoby być bardzo źle, wręcz krytycznie, prawda?... Nie wiem jak się zachować.
  • 3659 / 602 / 1
w najblizszym psychiatryku po skierowaniu od lekarza z soru?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1305 / 162 / 0
07 stycznia 2018Maggh pisze:
Bardzo możliwe, że trochę sobie chyba marzę ale tak dla pewności wiecie czy dziś - w niedzielę - mogłabym zostać przyjęta gdziekolwiek na detox? Musiałoby być bardzo źle, wręcz krytycznie, prawda?... Nie wiem jak się zachować.
raczej nie chyba ze karetka by Cie przywiozla bo zespol abstynecyjny bylby bardzo nasilony tak mmusisz czekac do poniedzialku niestety
  • 20 / 2 / 0
Okej, czyli tak jak myślałam. Postaram się przestać panikować, kurdę.

Ence pence, Rydygier po raz drugi czy może coś nowego - Suchy Jar?

To prawda, ktoś prawidłowo nadmienił, że na R. ciężko się utrzymać na trzeźwości, cóż, nie będę wnikać w szczegóły, a że ludzie bywają przypałowi to często robią badania kontrolne. Ale wnieść da się co dusza zapragnie, to fakt, nic nie sprawdzają. (Człowiek raz odmówi, ale ile można?)
Ludzie wchodzą i wychodzą, (przeważnie wracają) no i tak się kręci karuzelka.
Także Rydygier to dobre miejsce na chwilowy odpoczynek, ogarnięcie głowy, na małą refleksję, polecam bo jest na prawdę w porządku.
Jednak jeśli ktoś jest konkretnie zdecydowany na koniec z ćpaniem to, mam nadzieję, istnieją miejsca gdzie po prostu lepiej pilnują. Ja np. widziałam dotąd najkonkretniejsze przeszukania na Babińskiego, widać, że wiedzą, z kim mają do czynienia. Wg mnie przesadzają wręcz z tymi rygorami, ale spoko, takie zasady.
  • 375 / 102 / 0
Ja musiałam zrobić przysiady bez majtek na rozstawionych nogach, plus oczywiście całe rewizja osobista, ale to był detoks dla niepełnoletnich więc może dlatego tak pilnowali.
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12717 / 2460 / 0
W suchym Jarze jest tak samo na wejściu, niemniej wg. mnie jest to zbyteczne. Jeżeli ktoś chce coś wnieść (co jest bez sensu), to wniesie. Sposobów jest milion. W przypadku heroiny to już w ogóle łatwizna ze względu na małe gabaryty.

@Anabolik
Tak właśnie myślałem, że lubiłeś świeży oddech : ) W takiej sytuacji 6 x 2mg ma jak najbardziej uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.