Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 3497 / 741 / 9
Dzisiaj mała zupa poleciała. Z 50 łebków chyba. Nie mam juz tego etapu, że czuję się jakiś mega zgrzany, raczej nabalsamowany. Balsam to dobre określenie na to. Przetestowałem drugie płukanie i też dobrze trzepło. Nie ma jak zupa. Szkoda, że wczoraj 300 kody najebany zjadłem. Teraz koniunktura jest, nie trza było. Lubię ten czas. Ciepłe, ciepłe lato doprawdy.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2532 / 602 / 0
@Zgienty No i gitowa ziomeczku :)
Mnie również się powodzi.
https://ibb.co/tLpvZmR
https://ibb.co/6n55xfB

Jebłem strzała i dobrze wjechał,zostało na 2.A jutro zrobię zupkę tak myślę na 2 razy z tego.Wciąż mam sporo maczkow na oku,część nie pozbierałem bo młode,parę roślinek dopiero rośnie.A serio opłaca się wygotowywac drugi raz? czy jak za pierwszym razem porządnie wygotujesz to na to samo wychodzi? I ten ocet zauważalnie twoim zdaniem wplywa na działanie?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3497 / 741 / 9
Drugi raz jeszcze się opłaca, zwłaszcza jak gotujesz w bardzo małej ilości wody. Tylko zawsze trzeba kwasu dołożyć. Żeby było medium - ekstraktor. Ba, nawet i trzeci można ale już wychodzi bardziej zielonkawa no i słabsza. Nie mam porównania do bez octu ale na bank gorzej skoro chemiki tak mówią. W końcu tworzą się sole tego gdzie kationy (H+) łączą aniony (alkaloidy). Podstawowa zasada dysocjacji. Teraz właśnie ogarnąłem o co chodzi z tym kationitem.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2532 / 602 / 0
Wrzucam jeszcze pozostałe opium,jakie mi się udało uzyskać ;)

https://ibb.co/vXprVPJ
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3497 / 741 / 9
Tej w sumie to o co mają się ludzie rozjebać jak zrywasz mak jak to teoretycznie jest nielegal. Powinni wsadzić połowę działkowiczów. Sytuacja, że tak powiem patowa. Teraz policja powinna zmienić target i nie wsadzać małolatów z jointami tylko stare baby na Rodosach.
  • 2532 / 602 / 0
No też tak myślałem.Ale jakas tam ilość nieduza chyba można nie? chuj wie jak to jest.
  • 3497 / 741 / 9
Wjeżdża sok. Z ponad 40. Dzisiaj to już się czułem normalnie jak Renton. Troche skręt jednak, w chuj adrenaliny no i na końcu jak wtedy co wyłowił te czopki z tego kibla. To uczucie: "Jest! Wygrałem życie." Zupa ugotowana w radosnym pogwizdywaniu. Chyba ostatnia już. Całe miasto zjeżdżone. Zostały tylko takie spoty w stylu 'mission impossible'.

Niby wszystkim pewnie wydaje się, że ten piwoniowy to niskomorfinowy. Babcie tam dobrze pewinie wiedzą co jest 5. Niektóre te ogródki to takie małe enklawy Afganistanu.
  • 2532 / 602 / 0
Sok i.v? I jak wjechało?
  • 3497 / 741 / 9
Nie iv. Nie kłuje się już. Normalnie zupię.
  • 2532 / 602 / 0
Aaa sok w sensie zupa.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.