Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 76 / 18 / 0
@up Nie.
Uwaga! Użytkownik kochamtoinienawidze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1665 / 1039 / 7
@kochamtoinienawidze , @rahimologia, tak: post3624776.html#p3624776 . Raczej nie wina samej morfiny, tylko trefnego podania.
  • 1100 / 273 / 0
@rahimologia ta pokrzywka to jeden z objawów reakcji histaminowej, też mi się zdarza czasem, od czego to zależy, że raz jest a raz nie ma to nie wiem, pewnie kwestia stanu organizmu danego dnia.
O ile rzeczywiście wygląda to jak poparzenie pokrzywą, a nie jak objaw z podanego powyżej linka, to jest to właśnie wina morfiny, nie podania.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 36 / 0
Siema,
Jest może jakiś specjalista od podawania w nogi? Mam problem, że ręce zawsze po podaniu iv sinieją mi jakbym się z kimś napierdalał (chłodzenie miejsca podania nie pomaga), co stanowi dla mnie spory problem. Więc czy jest ktoś może, kto po łydach walił i opowie jak to ogarnąć? Stopy już mam opanowane, ale też z uwagi na sparzenie się ich w butach trochę kontuzyjne miejsce.
  • 3 / / 0
@rahimologia też miałam z tym problem, ostatnio jakoś przeszło. Ale momentami to miałam wielkiego placka na parę cm wzdłuż i wszerz. Wydaje mi się, że za mocno zaciskałam stazę to robiły mi się te pokrzywki (ale nie wiem czy to naprawdę od tego zależy, czy zbieg okoliczności), teraz jedynie lekko żyła podpuchnie czasem. Pierwsze parę razy się wystraszyłam, że coś źle podałam ;)
Koszmary dalej sobą są, ale gdzie są sny?
  • 18 / 3 / 0
Opłaca się wgl walić morfine p.o. ? Uderzyłem na pierwszy raz mniejszą połówkę MST 200 i jedynie co mi się chciało to rzygać, poprawiłem jeszcze połówką alpry 2mg i było znośnie. Co jest z tą biodostępnością? wychodzi na to że tylko i.v?
  • 1041 / 4 / 0
Hej, zarzucałam morfine p.o (o przedłużonym uwalnianu, ale oczywiście rozbite w pył jak najbardziej) z oxy (też rozbite) i tu pytanie - po ilu dniach jedna taka zarzutka nie powinna wychodzić w testach?
Zazwyczaj słyszy się o trzech dniach w zasadzie we wszystkich przypadkach (o ile to jednorazowa zarzuta), a u mnie wszystko zawsze wychodzi sporo dłużej. I to nawet nie z moczu porannego, w którym najwięcej syfu jest.
Tym razem wyszło po 5 dniach (może przez to że to przedłużone uwalnianie?), ale miałam i sytuację, że hera (kilka puknięć, max trzy dni pod rząd, nie pamiętam już) wyszła mi po 2 tyg (sic!), ale tylko jako morfina a nie jako opio (why?).

Czy to tak powinno być (jakieś super testy), czy powinnam się martwić stanem swoich nerek? Jakie badania ewentualnie porobić? (dygresja, wcześniej piłam mało, ale tym razem starałam się normalnie - myślę że dziennie min. 1.5l było.)
  • 498 / 272 / 0
@Opia
(...)hera (kilka puknięć, max trzy dni pod rząd, nie pamiętam już) wyszła mi po 2 tyg (sic!), ale tylko jako morfina a nie jako opio (why?).
Metabolity heroiny zawsze rozkładają się sie do morfiny, dlatego nie ma osobnego, oficjalnie dostępnego testu na heroinę.
Jak było grzane, to będzie wysikane, jako morfina i to wyjdzie na testach.
Czy to tak powinno być (jakieś super testy), czy powinnam się martwić stanem swoich nerek?
O stan nerek, wątroby i systemu przemiany materii tak ogólnie.
Test na wiek metaboliczny tez powinien dać jakiś obraz.
  • 1041 / 4 / 0
Wiem, że nie ma samego testu na hel, ale jest oddzielnie na opio, które z reguły wychodzi krócej i na morfine. Tak jak w tym właśnie 2 tyg przypadku.

No nie pocieszyłaś mnie, nie powiem. Zostaje grzać na programie fenta, lol.
  • 76 / 18 / 0
@Opia kodeina też wychodzi jako morfina, ale pewnie na programie tekst "mam kaszel i jakieś tabletki biorę" nie przejdzie? xD
Btw. skoro jesteś na mtd to czemu grzejesz dalej?
Uwaga! Użytkownik kochamtoinienawidze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.