Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 18 / 3 / 0
Jestem miesiąc bez Pregabaliny i wiele wskazuje na to, że musze do niej wrócić. To były moje pierwsze święta bez leków odkąd pamiętam i miałem ochotę się zajebać. Interakcja z ludźmi wyzwoliła lęki, frustrację i stany depresyjne z myślami samobójczymi. Biorę Xanax od 3 dni ciągiem - co prawda 0,25mg w dawce pojedynczej, ale wcześniej Pregablina sobie działała w tle i dobrze tłumiła lęki, przez co nie musiałem sięgać po benzo. Czeka mnie jeszcze wyprowadzka 800km dalej, więc nie wiem jak przeżyję bez czegoś przeciwlękowego.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2023 przez kakarot55, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 287 / 140 / 0
@kakarot55
Jak wyżej pisałem, najlepiej: slabe benzo, mało pregi, tianeptyna i buspiron
  • 18 / 3 / 0
Nie chcę się za bardzo faszerować, ani robić mixów. W sumie mam dwie możliwości: albo Afobam 0,25 mg doraźnie , albo Pregabalina 75 mg raz dziennie. W szafce leży jeszcze nierozpakowane Trittico i niemal pełne opakowanie Wellbutrinu.
  • 287 / 140 / 0
czyli nie chcesz leków i farmakologicznie zbić lęki? To jak masz wybór: prega 75 czy alpra 0.25 to tak trochę słabo to widzę. (ps. buspiron i tianeptyna to lekkie leki)
a bupropion pomoże jak masz adhd albo deficyty noadrenaliny i dopaminy i też nie doraźnie jak chcesz porządny efekt.
ale powodzenia mimo wszystko
  • 18 / 3 / 0
Chcę farmakologicznie zbić lęki, ale mam ograniczony arsenał do tego, co wymieniłem. Wizyty u magika co 2 miesiące. Pregabalina mimo wszystko dobrze tłumiła lęki, ale wad jest chyba więcej. Afobam mnie zamula. Przy Wellbutrinie lęki narastają, a Trittico nie zażywałem.
  • 287 / 140 / 0
@kakarot55
To może spróbuj te tritico jak nie masz szansy na inne leki.
Wgl. wizyta co 2 miechy to kpina, na nfz tak masz, czy o siano chodzi?/

ja ogólnie bym spróbował połączyć te 4 leki ale ja politoksyk
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2023 przez 5matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 190 / 19 / 0
Trittico dziala po czasie , minimum 2 tygodnie i to nie jest tak ze od razu bedzie super. Pregabalina jak ci zbija lęki to bierz, to co ci szkodzi odstaw. Mozesz sprobowac z trittico , przez ten czas bierz pregabaline coby zbijała lęki zanim trittico nie zacznie dzialac. Najlepiej by bylo relanium na 1 tydzien (nie zachęcam a powtarzam rady mojego magika) biorac przy tym trittico, powoli schodzac z relanium, potem z rolek na pregabaline i ostatecznie zostac tylko na trittico. Jak nie masz kompletnie zrytego łba to zadziała. Mi osobiście pomogła kuracja mirtazapiną (mirtor, mirtagen) tez działa na depresje i lęki , dodatkowo pomaga w bezsenności (bierze sie tylko 1 na noc)

I co znaczy ograniczony dostep do lekow? Co mozesz mieć powiedz to bedzie lepiej doradzic
Najlepiej MJ i nic więcej :P
  • 18 / 3 / 0
@5matrix

Siano mam, ale jeszcze chodzę na terapię prywatnie 4x w miesiącu, a poza tym przeraża mnie perspektywa przedstawiania nowemu magikowi całej historii choroby, do 10 lat wstecz. Terminy na NFZ to +/- 2 miesiące.

@Lurcik

Nie chodzi o ograniczony dostęp do leków, tylko o to, że nie wiem, czy jestem w stanie brać coś nowego i narażać się na kolejne skutki uboczne. Pregabalina jest mi znana, Afobam mam na czarną godzinę zawsze, SSRI nie chcę brać. A reszta to dla mnie tabula rasa, czysta karta.
  • 327 / 67 / 0
Ja już drugi tydzień w sumie trzeci się zaczął na sertralinie i wspomagam się 300mg/d pregi i zero uboków, czuję ,że sertralina zaczyna działać, jest znacznie lepiej niż wcześniej po predze gdzie waliłem ok 600mg/d. Dlatego potwierdzam, na początek prega co by dotrwać do czasu rozkręcenia się SSRI.
czas zwolnić
  • 190 / 19 / 0
No dokładnie. Dobrze jest miec cos skutecznego, poki nie zacznie działać
Najlepiej MJ i nic więcej :P
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.