Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 48 / 1 / 0
Biore wenle od miesiaca. Pojawila sie opcja na mj. Mozna sobie pozwolic? Glownie chodzi mi o interakcje tych dwu substancji.
  • 507 / 11 / 0
Można, interakcji szkodliwych jako takich nie ma, ale nie polecam. U mnie palenie po wenlafaksynie działało tylko czysto fizycznie, efekty psychiczne były mocno przyćmione i suma sumarum niby czułam się ujebana, ale równie sfrustrowana jak po wypiciu dużej dawki alkoholu i uczuciu całkowicie trzeźwej psychiki - myślisz jasno, jednocześnie nie mogąc wejść na pierwsze piętro do chałupy.
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 149 / 19 / 0
Panowie, może Wy mnie naprowadzicie. Ktoś wie/przypuszcza dlaczego NATURALNIE u mnie się rozwinęły objawy takie jak przy braniu wenli, czyli jedna wielka wyjebka na prawie wszystko, silna apatia i ogólnie zombie mode? Jestem w czarnej dupie. Wenla pogarszała te objawy. :-(
  • 1709 / 11 / 0
"W literaturze medycznej odnotowano pojedyncze przypadki nadużywanie wenlafaksyny oraz jeden przypadek uzależnienia się od niej [10,30,33]. W opisanym przez nas przypadku pacjentka leczona w ośrodku rehabilitacyjnym z powodu uzależnienia od wielu substancji, głównie opiatów i amfetaminy,
otrzymała od psychiatry wenlafaksynę w celu leczenia poamfetaminowego zespołu depresyjnego [10]. Zauważono, że pacjentka kruszyła tabletki na proszek, który następnie aplikowała sobie donosowo. Chora doznawała
przy tym ekscytacji i euforii."

:*)

źródło: http://wple.net/plek/numery_2009/numer- ... ywanie.pdf
  • 150 / 1 / 0
bylabym wdzieczna, gdyby ktos wyjasnil mi raz na zawsze, czy:
3-5x slabsze dzialanie spida, tak slabe i krotkie ze az smieszne dzialanie "mefedronu" i pochodnych, brak dzialania 4-FMA, 6-APB (tylko fizyczne dzialania niepozadane), slabe dzialanie jakiejs gwiazdki ktora miala byc psychodelikiem to wynik tego, ze biore wenlafaksyne? czy w duzych dawkach moze ona az tak silnie zmniejszac dzialanie wymienionych substancji, a dzialanie psychodelikow typu np. 4-HO-MET, 25-x-NBOMe, 5-MeO-DMT czy dysocjantow oraz opioidow zmniejszać przy tym tylko nieznacznie (jesli w ogole)?
  • 867 / 18 / 0
Na chuj bierzesz ta wenlaflaksyne, skoro i tak cpasz tyle tego syfu? Chcesz sie zabic? Umrzec w przeciagu kilku lat? Zamienic sie w warzywo w przeciagu 10 lat? Powodzenia.

To tak smieszne ze wyyglada na trolling.

Tak, wenla zmienia dzialanie dragow, ale bez przesady, nie wylacza ich wszystkich.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 150 / 1 / 0
hahhahah nie no co Ty! chce zyc i czerpac z zycia calymi garsciami! (wlasnie dlatego wpierdalam antydepresanty i do tego cpam - masz racje, jestem pewnie jedyna osoba na swiecie, ktora tak robi ;)) nie wiem skad sie urwales, zadajac pytania w stylu "jak mozesz byc tak nierozsadna, zeby cpac, jak bierzesz takie powazne leki?!" na tym forum i probujac mi chyba uswiadomic, ze to niezdrowe. wiesz, kolego, jakby to bylo takie proste calkowicie rzucic dragi na rzecz wenlafaksynki i cieszyc sie zyciem, to uwierz mi, ze skorzystalabym z tej mozliwosci. ale nie ma tak lekko i jak nie znasz odpowiedzi na moje pytanie to zostaw swe madrosci dla siebie albo podziel sie nimi z kims, komu moze sa bardziej potrzebne.
  • 867 / 18 / 0
Racja. Umoralnianie nie ma zadnego sensu. Mowie po prostu:

- bralem wenla + dragi i rzeczywiscie, zmienia to dzialanie niektorych; jedne wylacza, ale np. GBL klepie lepiej jak jestes na wenla
- wlasnie po to zaczelem brac antydepresanty, zeby wytrzymac jakos bez cpania, bo zejscie z regularnego weekendowego cpania + zderzenie z brutalna rzeczywistoscia wywolalo u mnie wielka depresje i mysli samobojcze; po 2 miesiacach odstawilem wenla, bo doszedlem do tego, ze to tez jest gowno, a jedynym sposobem na depresje jest zdyscyplinnowana praca nad soba i swoim zyciem
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 17 / 0
Zdyscyplinowana praca nad sobą... tak zgadzam się. Ale są stany, w jakie człowiek może wpaść, gdzie bez zawalenia mózgu chemią antydepresyjną to nie ma szans na cokolwiek. Nie powiesz mi, że mógłym gdyby mi sie chciało, pracowć nad sobą, w katatonicznej depresjei, gdzie 3msc tylko spałem, nic nie pamiętam, a jedynym zajęciem było od czasu do czasu jebniecię głową w ściane, bo było to mniej bolesne aniżeli bycie "tutaj".
Wenle... nie wiem czy ją polece. Odstawka to wielki ból w dupie. Gorzej jak odstawka kodeiny, ja brain-zappy miałem w postaci takie prądu przez ciało i jeb jakby mi się osobowość zmieniła... chore to było.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 867 / 18 / 0
Oczywiscie zgadzam sie z powyzszym. Najlepszy patent to nacpac sie tymi antydepresantami (na kilka miesiecy np.) i w miedzyczasie dokonac pozytywnych zmian w swoim zyciu (jesli sytuacja zyciowa na to pozwala) i odstawic je... a potem co? Nie wiem. Bede walczyc. Wlasnie odstawilem wenla (2,5 mies brania 75mg, powolne odstawianie co 10mg) i brain zapsy trwaly moze z tydzien. Mam bardzo wyprany (przyzwyczajony) leb serotoninowymi dragami, wiec moze to mi pomoglo na objawy odstawienne.

Polecam goraco zielona herbate i szczegolnie ekstrakt z niej. Ostroznie, wchodzi w interakcje (wzmacnia) z antydepresantami. Dobra na odstawke. Do dzisiaj jedna tabletka ekstraktu rano gwarantuje mi zajebisty humor wieczorem. Az sam jestem w szoku. Pobudza do tego jak kawa + troszke jak afrodyzjak.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.