W 2020 ważyłem niecałe 80kg ale bez siłowni. Zrzuilem 8kg i poszedłem ćwiczyć.
Jadłem klasycznie 3x dziennie kura do tego sery, jogurty itd
Wagowo dobiłem do lekko ponad 85/86kg
Ale tak jak rósł bajceps tak i pas rósł (typ budowy endormorficzny taki urok)
Teraz mam mniej w pasie niż wtedy a waga zbliżona
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
02 września 2022Mefistofeles1945 pisze: Ja mam 114kg także jestem grubszy nie widać Maćka tłustego na twarzy ani nigdzie ale brzuch mam piwny.
@Stteetart , a pokaż tymi trenera co mówi że jak zrobisz dobry trening pleców to nie trzeba robić bicka? :D no to już jest lepsze niż od zabójczego cukru co 20 g cukru z owoców powoduje bardzo poważne problemy :)
Odstawiłem cukry, zwiększyłem białko i na wieczór troszkę węglowodanów.
SYSTEMATYCZNOŚĆ, lepiej żeby zdrowy tryb życia wszedł w etap który robi się to dla przyjemności, a nie wstawać rano z depresją że trzeba ćwiczyć, a organizm się dostosowuje i po miesiącu reżimu katowania nawet jak coś ruszy w parametrach siłowych i kondycyjnych to nie zaniedbywać rytmu i wyrobić odruch że robi się coś z przyjemną zajawką dla samego siebie.
Nie każde ćwiczenie jest dla uprawiania sportu, tym bardziej siłowego, a nawet tylko dla zdrowia.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.