Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 454 / 26 / 0
Czy występują jakiekolwiek negatywne interakcje pomiędzy SSRI a piracetamem?
  • 642 / 18 / 7
@Nie.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 2 / / 0
Biorę 1 kapsułkę dziennie Pralexu (substancja czynna - escitalopram). Chciałbym zacząć suplementację Memotropili (substancja czynna - piracetam).

Czy mogę te substancje łączyć? Jeśli tak, to czy mimo bezpieczeństwa takiego połączenia Memotropil nie zmniejszy działania Pralexu?

Dziękuję za odpowiedź.
kalifinijsa espapada h\jat roiti za twarzysza z fiomu las vegas paano
  • 1343 / 18 / 0
zrytyłeb pisze:
Czy występują jakiekolwiek negatywne interakcje pomiędzy SSRI a piracetamem?
jak pierwszy raz bierzesz mix, to nawet pczujesz wyraźny efekt przeciwlękowy/antydepresyjny
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 8 / / 0
czy brak dzialania piracetamu mozna zrzucic na zla jakosc produktu? Biore memotropil 1200mg w ilosciach 3xdziennie i szczerze to jedyne co odczulem to bezsennosc w nocy. Staram sie brac piracetam do poludnia najpozniej o 14. Wiecie moze jakiej jakosci piracetam jest w memotropilu? Jak na was dziala memotropil?
  • 133 / / 0
Łączę wenlafaksynę 150mg, rispolept 2mg i piracetam 2,4g-2,4g-0 i nic złego się nie dzieje.
Na pewno podbija działanie kodeiny, wystarcza nawet 30mg by podziałało, a tolerkę np. na tramal mam sporą (1,4g).

Czy ktoś na forum miał problem z pamięcią krótkotrwałą i ultra-krótkotrwałą przy piracetamie w podobnej dawce? Łapię się na czytaniu tekstu i niemal jednoczesnym zapominaniu co było napisane.
  • 274 / 12 / 0
Też macie taką dziwną reakcje alergiczną na piracetam i jego pochodne ?
Ja mam coś takiego ( przy każdym z racetamów) :
- Ciepło wewnątrz rąk i na twarzy
- Pryszcze , krosty wyskakujące na plecach i nogach
- Swędzenie skóry pomiędzy palcami na plecach i miejscach obok krostek
  • 118 / / 0
Bóle w klatce mogą świadczyć o problemach z sercem(wrzuciłem o 8, a jest 17..)? Mocne było u mnie to placebo, pobudziło na jakąś godzinę porządnie. Straciłem ochotę na jedzenie czegokolwiek. Dzisiaj po raz pierwszy 1200mg i chyba po raz ostatni.
  • 642 / 18 / 7
@akhe
Widocznie jesteś uczulony na racetamy, nie bierz ich bo zostaniesz wstrząsu anafilaktycznego, może się pojawić nagle.
  • 274 / 12 / 0
2400coupe pisze:
Bóle w klatce mogą świadczyć o problemach z sercem(wrzuciłem o 8, a jest 17..)? Mocne było u mnie to placebo, pobudziło na jakąś godzinę porządnie. Straciłem ochotę na jedzenie czegokolwiek. Dzisiaj po raz pierwszy 1200mg i chyba po raz ostatni.
Zależy jak zażyłeś ja jak brałem pierwszy raz na język to też później mnie klatka bolała i przyspieszyło mi bicie serca ale potem miałem 3-4h pobudzenia ( ból języka ustał następnego dnia ) . W serku rozpuszczałem to nie było tego problemu tylko wolniej "wchodziło"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.