Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 454 / 26 / 0
Czy występują jakiekolwiek negatywne interakcje pomiędzy SSRI a piracetamem?
  • 642 / 18 / 7
@Nie.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 2 / / 0
Biorę 1 kapsułkę dziennie Pralexu (substancja czynna - escitalopram). Chciałbym zacząć suplementację Memotropili (substancja czynna - piracetam).

Czy mogę te substancje łączyć? Jeśli tak, to czy mimo bezpieczeństwa takiego połączenia Memotropil nie zmniejszy działania Pralexu?

Dziękuję za odpowiedź.
kalifinijsa espapada h\jat roiti za twarzysza z fiomu las vegas paano
  • 1343 / 18 / 0
zrytyłeb pisze:
Czy występują jakiekolwiek negatywne interakcje pomiędzy SSRI a piracetamem?
jak pierwszy raz bierzesz mix, to nawet pczujesz wyraźny efekt przeciwlękowy/antydepresyjny
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 8 / / 0
czy brak dzialania piracetamu mozna zrzucic na zla jakosc produktu? Biore memotropil 1200mg w ilosciach 3xdziennie i szczerze to jedyne co odczulem to bezsennosc w nocy. Staram sie brac piracetam do poludnia najpozniej o 14. Wiecie moze jakiej jakosci piracetam jest w memotropilu? Jak na was dziala memotropil?
  • 133 / / 0
Łączę wenlafaksynę 150mg, rispolept 2mg i piracetam 2,4g-2,4g-0 i nic złego się nie dzieje.
Na pewno podbija działanie kodeiny, wystarcza nawet 30mg by podziałało, a tolerkę np. na tramal mam sporą (1,4g).

Czy ktoś na forum miał problem z pamięcią krótkotrwałą i ultra-krótkotrwałą przy piracetamie w podobnej dawce? Łapię się na czytaniu tekstu i niemal jednoczesnym zapominaniu co było napisane.
  • 274 / 12 / 0
Też macie taką dziwną reakcje alergiczną na piracetam i jego pochodne ?
Ja mam coś takiego ( przy każdym z racetamów) :
- Ciepło wewnątrz rąk i na twarzy
- Pryszcze , krosty wyskakujące na plecach i nogach
- Swędzenie skóry pomiędzy palcami na plecach i miejscach obok krostek
  • 118 / / 0
Bóle w klatce mogą świadczyć o problemach z sercem(wrzuciłem o 8, a jest 17..)? Mocne było u mnie to placebo, pobudziło na jakąś godzinę porządnie. Straciłem ochotę na jedzenie czegokolwiek. Dzisiaj po raz pierwszy 1200mg i chyba po raz ostatni.
  • 642 / 18 / 7
@akhe
Widocznie jesteś uczulony na racetamy, nie bierz ich bo zostaniesz wstrząsu anafilaktycznego, może się pojawić nagle.
  • 274 / 12 / 0
2400coupe pisze:
Bóle w klatce mogą świadczyć o problemach z sercem(wrzuciłem o 8, a jest 17..)? Mocne było u mnie to placebo, pobudziło na jakąś godzinę porządnie. Straciłem ochotę na jedzenie czegokolwiek. Dzisiaj po raz pierwszy 1200mg i chyba po raz ostatni.
Zależy jak zażyłeś ja jak brałem pierwszy raz na język to też później mnie klatka bolała i przyspieszyło mi bicie serca ale potem miałem 3-4h pobudzenia ( ból języka ustał następnego dnia ) . W serku rozpuszczałem to nie było tego problemu tylko wolniej "wchodziło"
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.