Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Sonen pisze:
If you stop taking escitalopram, you should wait at least 14 days before you start to take an MAO inhibitor.
"Half-life 27–32 hours"
Można po tygodniu, ale powinno się po 2 tyg.
Jest mnóstwo różnych zajęć na których można poznać ludzi, najgłupszy przykład grywałem sobie kiedyś w WoWa i pojechałem na spotkanie guildyjne i poznałem spoko ludzi z moich okolic.
Mam pytanie czy Alkohol w jakimś tam stopniu może szybciej wypłukać SSRI z organizmu.
  • 804 / 5 / 0
@kalikali
http://www.rcpsych.ac.uk/expertadvice/t ... wejew.aspx
Tu masz wszysto o tej terapii w Polsce, brałeś jakieś neuroleptyki może? Na lęki pomagają bardzo, no ale zmulają.
@pol90
alko + te leki to dosyć niebezpieczny mixx, mogą się zdarzyć akcje jak przy połączeniu alko z benzo, kiedyś poczułem się zbyt pewnie i na fluoksetynie poszedłem z 2 piwami na 18-tke przyjaciela i dalej nic nie pamiętam, a podobno wysiadłem 7 przystanków autobusowych przed domem w środku nocy, stwierdzając: "za tłoczno tu" i poszedłem z buta, zabierając resztę flachy do domu. Lepiej poczekać, jak chcesz zapytaj everetta na privie na temat alko i wenli żeby nie śmiecić pytaniami o wenlę fluoksetyny. Uczucie działania SSRI po najebaniu się, staje się znacznie płytsze na kilka dni, ale nie wiem czego to może być sprawka.
"Mogę się załamać na finiszu lub zaraz
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
  • 1599 / 47 / 0
Od tego Poniedziałku przestałem brać escitalopram i jednocześnie zacząłem brać clonazepam w dawce 0.5 mg rano ten clonazepam w takim celu, żeby nie czuć aury padaczkowej, a dodam, że jestem uzależniony od benzodiazepin i kodeiny ogólnie w życiu benzodiazepiny brałem w bardzo wysokich dawkach i łączyłem różne ze sobą benzo i już od wtorku się trochę inaczej czuje mam problemy ze snem i późnym popołudniem mam zawroty głowy to penie przez odstawienie SSRI, przez to, że mam problemy ze snem na następny dzień czułem się trochę gorzej, ale jednocześnie czuje, że wraca mi energia do życia, bo te SSRI chciałem odstawić przez to, że nie miałem energi do życia tylko nie jestem na 100 % pewien czy to one powodowały to, że nie miałem energii do życia, dzisiaj czuje się już dużo lepiej już lepiej wyspany. I teraz moje pytanie jest takie czy to, że mam energie do życia jest spowodowane tym, że odstawiłem SSRI czy to, że biorę clonazepam, niektórzy pewnie powiedzą, że to są clony inni, że to jest odstawienie SSRI.
  • 1743 / 25 / 0
Masz energię do życia, bo SSRI się rozkręciły i masz lepsza gospodarkę serotoniny, natomiast klony czasem działaja aktywizująco w małych dawkach.
Teraz tylko Twoja decyzja czy lepiej brać klony i kodę dla lepszego samopoczucia, czy zamiast ćpać to leczyć się w tym lekami SSRI i doraźnie jakimś benzo.
Your choice, your destiny ;)
Non omnis moriar.
  • 1599 / 47 / 0
nutella-cole pisze:
Masz energię do życia, bo SSRI się rozkręciły i masz lepsza gospodarkę serotoniny, natomiast klony czasem działaja aktywizująco w małych dawkach.
Teraz tylko Twoja decyzja czy lepiej brać klony i kodę dla lepszego samopoczucia, czy zamiast ćpać to leczyć się w tym lekami SSRI i doraźnie jakimś benzo.
Your choice, your destiny ;)

Ja nie biorę kody tylko mała dawka clona od 0.5 mg do 1 mg
  • 410 / 23 / 0
Hej jak jest z dysfunkcjami seksualnymi na fluoksetynie? Generalnie czy jest to czesty skutek uboczny? Najslabiej inhibituje wychwyt serotoniny wiec chyba nie powinno byc to az takim problemem. No ale co innego teoria co innego zycie. Zastanawiam sie czy nie poprosic psychiatre o dorzucenie do bupropionu jakiegos SSRaka, a poniewaz mam bardzo zle doswiadczenia po paroksetynie (minely juz prawie dwa miesiace a moj maly ksiaze jeszcze nie calkiem doszedl do siebie), to sie waham. Poradzcie cos
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1188 / 5 / 0
krism pisze:
Hej jak jest z dysfunkcjami seksualnymi na fluoksetynie?
Jak to SSRI, mogą wystąpić problemy.

Na ulotce Bioxetinu wyczytałam:
Trudności w oddawaniu moczu lub częste oddawanie moczu, zaburzenia funkcji seksualnych, przedłużona erekcja, mlekotok...
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / / 0
0 orgazmu i mniejsza przyjemność podczas seksu (♀)

wgl wszystkie przyjemności są otępione...
  • 351 / 12 / 0
na ssri ogólnie wszystkie przyjemności są sztuczne i otępione.
Uwaga! Użytkownik Marek336 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 1 / 0
Mogę zjeść 4 tabletki andepinu (fluoksetyna) x 20 mg nigdy żadnych nie brałem + GBL do tego ? :*) Porszę o szybką odpowiedź
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.