Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 62 / 1 / 0
Vadim pisze:
- spie na brzuchu, w innej pozycji nie zasne
Też mi się tak robi. Kiedyś dawałem radę też na bokach, jedynie na plecach nie jestem w stanie zasnąć. Zmęczę się, w ostateczności trochę podrzemię, ale nie będzie to normalny, głęboki sen.
  • 1889 / 72 / 3
Mam zaburzenia obsesyjno-kompulsywne.

Liczę latarnie.; Myję ręce cały czas, długo i często mam pęcherze na całych dłoniach.; Liczę słupki przy drodze (te białe).; Jak gdzieś jadę to czytam nazwy miejscowości na głos (jeśli jestem w publicznych środkach transportu to chociaż szeptem).; Maniakalnie sprzątam.; Nie mogę wytrzymać jak coś jest ułożone nierówno, narysowane, napisane itd.; Zawsze mierzę zeszyt zanim zrobię tabelę czy coś wyśrodkuję.; Kąpię się kilka razy dziennie, nie potrafię wyjść spod prysznica jeśli nie jestem namydlona dwa razy, czuję się wtedy brudna.; Porządkuję jedzenie na talerzu.; Układam ubrania od najciemniejszych do najjaśniejszych.; Jeśli coś robię (jedzenie, ćwiczenia) to muszę zrobić parzystą liczbę.

Sporo tego jest, jak sobie przypomnę to jeszcze wypiszę.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 721 / 3 / 0
Kurwa, jak można coś robić parzyście? %-D Nigdy tego nie rozumiałam.
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 1889 / 72 / 3
No dojebane to jest, ale jak coś zrobię kilka razy i wypadnie mi na 13 (np picie herbat) to pójdę spać dopiero po 14 kubku.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
  • 721 / 3 / 0
Zrób sobie cały dzbanek, albo dwa małe, nie bedziesz miała już tego problemu :cheesy:
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 1889 / 72 / 3
To nic nie da. Po prostu muszę wypić parzystą ilość kubków, a z dzbanka nie będę piła, nie :D?

~Michael Linnel
  • 1957 / 230 / 0
Nawyk przez ćpanie? Na pewno odpalanie szlugi zaraz po obudzeniu, do kawy, po jedzeniu, przed snem itp. Jestem ćpunem nikotynowym ;<

Poza tym mam subtelną nerwice natręctw, ale już od dzieciaka ;p .

Nigdy nie byłem przesądny ale teraz jak widzę 13 to mam złe przeczucia 2013 był chyba najbardziej zjebanym rokiem w moim życiu, oraz ostatnio było parę zbiegów okoliczności, że 13 przepowiedziała mi nieszczęście. Choć i tak wiem że to tylko przypadek.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / 13 / 0
Serotonin pisze:
Nigdy nie byłem przesądny ale teraz jak widzę 13 to mam złe przeczucia 2013 był chyba najbardziej zjebanym rokiem w moim życiu, oraz ostatnio było parę zbiegów okoliczności, że 13 przepowiedziała mi nieszczęście. Choć i tak wiem że to tylko przypadek.
Kurwa, mam to samo. Zeszły rok spierdolił moje postrzeganie w wybitnie brutalny sposób, zrobił kurewską rysę na psychice (w sumie z własnej głupoty, zawsze poznaje się ją po fakcie) i przekreślił wszystko, co zaczynało się dobrze budować.. Piątki trzynastego to klasyk, w który nie wierzę, a w ostatni(e) chyba przez strach i przesadę w unikaniu kłopotów sam się w nie wpędzałem.

A tak pozatym to nie pamiętam, czy już pisałem (chyba tak), czy nie, ale odkryłem jak nazywa się największa mania/fobia, na jaką cierpię. Mizofonia.
Oczywiście głównie (jak nie tylko) w kontekście jedzenia, a dokładniej w słuchaniu odgłosów towarzyszących osobie wpierdalającej w zasięgu mojego narządu słuchu.
Ja nie wiem kurwa o co chodzi, jak można kurwa tak głośno mlaskać, mielić tym pierdolonym ryjem jak jebane, kurwa, wygłodzone zwierzęta (chociaż nawet one mają nieraz więcej klasy). Tak usilnie próbujemy się od nich odciąć, udawać, że to my jesteśmy najwyżej, ale tych jebanych, pierwotnych odruchów jeszcze jakaś część świata nie jest w stanie wyeliminować z zestawu swoich chujowych zachowań. Tak mnie wkurwia, kiedy ktoś siorbie, chlapie, mlaska albo kurwa wylizuje talerz po żarciu, że bez względu na płeć mam ochotę delikwentowi wyrwać oczy i go kurwa udusić. Chuj Wam w dupe wszystkim, którzy tak kurwa robią. Róbcie to sami a nie między ludźmi, przecież to się kurwa można zrzygać. Jak robicie patelnie swojej szmuli to też kurwa siorbiecie jej szlam wy troglodyci w dupe jebani? Do gazu kurwa.
skurwysyny, robione chujem z plasteliny
  • 56 / / 0
@up Chuj wszystkim porządnym przedstawicielom gatunku w szacowną dupę. Nikt się od zezwierzęcenia nie odcina, osobiście mam głęboko wyjebane na sposób konsumpcji i inne pierdoły, w końcu jestem jebanym zwierzakiem. EOF
Zawsze gdy gdzieś idę sprawdzam po 20 razy kieszenie, plecak czy wszystko mam, czy nuc mi nie wypadnie, czy nikt mi nic nie zajebał. Przed odejściem od PC choćby na 15s, muszę się przynajmniej wylogować. Pobieram filmy w HD, mimo, że nie widzę różnicy. Kiedyś myłem ręce kilkanaście razy dziennie, czułem, że są brudne(przeszło mi całkiem). Przed snem muszę pogrzebać z pół h w telefonie. Po dużym posiłku zawsze odchrząkuję dobre 40min. Gdy tylko mogę ubieram stare, dojechane ubrania, są bardziej miękkie i zapewniają mi większy komfort psychiczny. Gdy się zaangażuję w jakieś zajęcie potrafię wpaść w swoisty trans, gdy nagle głód zaczyna powodować dyskomfort okazuje się, że minęło nie 20min a 6h. Nie jestem w stanie nic zrobić w internetach, gdy ktoś fizycznie jest obok, tak salamo z rozmowami przez tel., które i tak trwają max. 30s.
  • 77 / 2 / 0
ja np nie zasnę jeżeli w tle nie będzie leciał jakiś szum. Nie może być to muzyka tylko szum np dźwięk chodzącego wentylatora albo komputera
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".