Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / 1 / 0
Hej, jestem na pregabalinie od ponad tygodnia na dawce 225mg oraz na wenlafaksynie 187,5 mg i na trazadonie 100mg. Zastanawiam się czy pregabalina uzależnia a jeśli tak to po jakim czasie. Czytałem ten wątek, ale z tego co widziałem to zdania są mocno podzielone.
I czy pręga ma jakieś trwałe skutki uboczne w postaci nie wiem pogorszenia i telige cio trwałe czy coś?
A na wenlafaksynie i trazadonie jestem od gdzieś 4 miesięcy albo i lepiej
  • 327 / 68 / 0
Uzależnia zawsze, różnica jedynie w zejściu która jest zależna od dawek, długości i częstotliwości brania, sposobu zejścia z niej i pewnie innych indywidualnych czynników :) U mnie koniec był bardzo łagodny ale za pierwszym razem jak po 6 miechach odstawiałem na CT to myślałem ,że umrę :)
czas zwolnić
  • 68 / 6 / 0
W internecie piszą że pregablina nie wchodzi w internecie z rysperydon, tutaj również dwie osoby o tym wspomniało, ktoś obeznany wie czy na 100% w czasie trwania rysperydonu mogę brać dawki pregabaliny nie większe niż 300mg?
I co w przypadku dołączenia do tego zestawu alprazolamu, istnieje wtedy jakieś ryzyko, lekarz nie chciał mi jednoznacznie odpowiedzieć na to..
  • 4900 / 854 / 0
Możesz brać, łączyłem kiedyś wszystkie te leki i nic złego się nie działo.
  • 107 / 13 / 0
Czy jak pomiędzy kolejnymi dawkami pregabaliny np. w środku tygodnia wezmę gabapentynę to organizm potraktuje ją jak drugą pregabalinę, czy calkiem inną substancję?
  • 30 / 6 / 0
@theharewhohears jak troche slabsza pregabaline w zaleznosci od dawki. Juz lepiej Baclofen wrzuc.
  • 686 / 306 / 0
300 mg Pregabaliny + 200 mg Tramalu zarzuciłem i teraz jest błogość. Do tego kawka i jest Relax :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 380 / 119 / 0
Przed świętami byłem w cugu alkoholowym. Musiałem z niego szybko wyjść, tym bardziej, że organizowaliśmy z kobietą wigilię i święta dla naszych rodzin. Zaopatrzyłem się przez internet w baklofen 25mg i pregabalinę 150mg. W domowej apteczce dodatkowo trazodon i hydroksyzyna na problemy ze snem, jakie mam po zaprzestaniu picia, ale nie były właściwie potrzebne. 21szego grudnia byłem już zupełnie trzeźwy od 3ciej nad ranem. tego dnia załatwiłem sobie recepty i odebrałem sam baklofen, bo pregabalina ma być na dzień kolejny rano. Opiszę dawkowanie poniżej, gdzie b-baklofen 25mg, p-pregabalina 150mg. Dawkowania na zerową tolerancję.
21. b/0/0
22. 2b+2p/2p/p
23. 2p/2p/p
24. 2p/p/0
25. p/2p/0
26. 3p/0/0
27. W planie 0
Jak widać wystartowałem z bardzo wysokiej dawki dobowej przegabaliny-750mg. Baklofen nic nie pomógł, a tylko po nim i kawie trzęsły mi się bardziej ręce, więc odstawiłem. Co do pregabaliny, to nie tylko zakryła wszystkie objawy odstawienne alkoholu, ale pomogła mi z organizacją na 300%, a ja się przy tym dobrze bawiłem. Dzisiaj mam plan na zero przegabaliny, ale zdaję sobie sprawę, że mogą się pojawić nie przyjemne stany. 24, 25, 26ty było na 450mg przegabaliny w różnych konfiguracjach i teraz wiem, że dla mnie najlepszą opcją jest dawkowanie całodziennej dawki rano, bez późniejszych dorzutek w ciągu dnia, jak to było 26tego.
Baklofenowi chcę dać jeszcze szansę na niezajechany alkoholem organizm w sylwestra. Jak się nie spisze, to poprawię pregabaliną.
  • 66 / 2 / 0
Zazywam pregabalin na zaburzenia lekowe dawkę 300mg ale odstawie chyba strasznie tyje mam duży apetyt puchnę problemy z oddawaniem moczu
  • 327 / 68 / 0
Mój ziomek też planował brać tylko kilka dni prege na odstawke alko i skończył z miesięcznym ciągiem aż mu się ostatnia kapsułka skończyła i wrócił do chlania xD
czas zwolnić
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.